Salutare natiune si forumisti de Citroen! Iata si C3-ul meu!

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Hylander
pasionat

Salutare natiune si forumisti de Citroen! Iata si C3-ul meu!

Mesajde Hylander » Mie 16-Feb-2011 03:08

Asa cum reiese din titlu, sunt proaspat posesor de C3, asta dupa ce inainte am fost forumist de VW Golf3, Opel Corsa si iar de VW Golf 4.
Desi pana acum aveam o oarecare repulsie fatza de masinile frantuzesti, mai ales in ceea ce priveste pretul pieselor, iata totusi ca totusi am spart gheata cu acest C3. Recunosc totusi ca am facut aceasta alegere si pentru ca am avut nevoie de bani, insa sper cat mai curand sa devina o placere si nu un compromis aceasta "pitica"!
Masina arata destul de bine, tehnic pare impecabila pana acum, consum bun. In curand o sa va spun exact care este, atat in functie de computerul de bord cat si de cel calculat de mine!

Plusuri fata de Golful 4 ar fi ca are o servodirectie de zici ca nu e adevarat, are computer de bord si o poti parca oriunde si consumul la jumatate ca sa fortez un pic nota.
(Pentru unii, tot la plusuri ar fi si faptul ca C3-ul e in 4 usi, golful era in 2, dar cum mie mi-au placut numai coupe-urile...)

Minusuri: confortul e infinit mai mic decat la Golf, spatiul la fel (evident sunt si clase diferite) dar ma refer in primul rand la calitatea materialelor (execrabila), tabla incomparabil mai subtire, portbagajul foarte mic. Lipsa ESP-ului. Eu personal sunt fan asa ceva si vorba aia, cu cat mai multe sisteme de protectie, cu atat mai bine. Mai ales pentru cineva care stie sa le foloseasca acolo unde situatia le cere.

Bun acum sa prezint un pic chiar masina in sine si la final va pun si cateva fotografii.

Din cate am observat se intinde foarte bine la drum, nu bate, nu troncane, are distributia facuta de curand; oricum nu mai stau mult si o sa ii fac o schimbare completa de consumabile: filtru de aer, de motorina, de ulei si evident uleiul.
Are 198.000 de km dar cum spuneam nu se simte asta in nici un fel.
Este fabricat in 2004 si are motorul de 1,4 HDI cel de 68 de cai - 8HX.
Sper sa ne intelegem bine pe acest forum, sa invatam multe de la voi si de ce nu si invers!
Ce as avea nevoie... ar fi o bancheta pentru ca acum pe ea am o una de Ford (cred ca de Fiesta) care desi arata impecabil nu o doresc pe masina pentru ca nu sunt genul care sa se multumeasca cu jumatatile de masura si nici nu sunt adeptul vorbei:
LAS-O MA CA MERGE ASA!
Vreau neaparat sa fac rost de o bancheta de C3 pe culoare gri de preferat. Problema e ca se gasesc cam greu, cel putin prin BZ pe la dezmembrari nu prea gasesc piese de nici un fel si ca pretul este EXAGERAT DE MARE.
Cum mama naibii o banchetutza (ca vb aia e destul de mica fata de alte masini) sa coste 300 - 350 de euro la mana a doua?
Nu tu cotiera, nu tu cine stie ce alte dotari, dar pretul cat casa. Oricum nu ma dau batut. Am gasit intr-un loc si cu 600 ron, doar ca nu mai avea momentan pe stoc.
Cu ocazia asta cine doreste o bancheta completa de Ford Fiesta sa strige pentru ca o dau cu mare drag, e super intretinuta!
Apropos de preturi MARI am vrut sa imi schimb mochetutza din portbagaj cu una noua. Cat credeti ca era? 800 - 900 ron?
Am intepenit. Mi-au venit dracii si am zis ca la banii astia mi-o fac eu personal si iese super misto.
Deci asa ceva... Cum?

Ca sa recapitulez si sa nu o mai lungesc prea mult pot spune ca pana acum sunt multumit de masina si sper sa fie totul in regula fara incidente.
Pentru cei ce vor sa ajute si sa faca un ban totodata sunt rugati sa ridice manutza ori sa ma contacteze daca au:
- Bancheta completa de C3 (de preferat gri);
- RCD original Citroen (dau la schimb un LG LAC 2800 in perfecta stare, prefer insa CD playerele STOCK);
- Sina de plastic de pe plafon de culoare neagra de pe partea soferului (stanga deci);
- Mocheta portbagaj (tava de la C3);
- Presulete (covorase) originale C3 sau daca nu unele care sa se potriveasca perfect (eventual sugestii);

Pe moment cam asta ar fi!
Multumesc anticipat pentru tot si mai ales pentru ca ati avut rabdarea sa cititi acest subiect!
Iata acum si cateva fotografii cu "ea"!
ImagineImagineImagineImagine

Imagine
P.S. RCD-ul din ultima poza e ceea ce mi-as dori sa pun si pe a mea.

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Mie 16-Feb-2011 08:38

Ti-ar mai trebui si un capac de motor daca iti intregesti accesoriile originale pe masina! Drumuri bune si multi km cu c3-ul!

MikePop
pasionat

Mesajde MikePop » Mie 16-Feb-2011 10:05

Salut!

Sa o stapanesti sanatos si fara probleme! Sper sa te bucuri de ea asa cum ma bucur eu! Am vazut in poze si un bord de C3 model mai nou... :) care e defapt al tau :) ?

PS: Eu am scaunele din fata negre si bancheta din spate gri ( a fost van )...daca faci rost de una neagra....cine stie, poate la vreo intalnire, daca vii, facem schimb :)
Zambeste! Maine poate fi mai rau.

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 16-Feb-2011 10:41

MikePop scrie:Salut!

Sa o stapanesti sanatos si fara probleme! Sper sa te bucuri de ea asa cum ma bucur eu! Am vazut in poze si un bord de C3 model mai nou... :) care e defapt al tau :) ?

In primul rand, merci de urari, tuturor.
Aveam poza aia downlodata doar ca sa fac comparatie si din greseala am pus-o si aici. Evident modelul meu este cel mic, nu cel nou cu afisaj pe mai multe randuri. Dar e bun si asa. Nu ma ambitiona prea tare, ca o sa caut si imi pun si display model nou ca in poza. :lol:

MikePop scrie:PS: Eu am scaunele din fata negre si bancheta din spate gri ( a fost van )...daca faci rost de una neagra....cine stie, poate la vreo intalnire, daca vii, facem schimb :)

La fix, exact asa am si eu, scaunele din fata sunt gri, iar bancheta de Ford pe care o am acum este neagra (cu cateva linii gri). Eu as face schimbul oricand, insa nu cred ca te tenteaza sa iei bancheta de Fiesta. Oricum, asa cum ai spus, daca aflu de vreo bancheta, si mai ales daca e neagra, eu o cumpar si esti primul care va afla, si facem schimnul fara pb!
Merci

@Keket: Nu stiu exact cum arata acel capac lipsa despre care spui, dar daca ai o poza cu piesa respectiva, de ce nu. Personal am studiat destul de mult C3-ul ca masina pana sa il cumpar pe al meu si pot spune ca am vazut si poze de la ei de la reprezentanta si motorul arata identic. Nu avea nimic in plus. Dar daca stii tu ca lipseste ceva, nu te contrazic!
Astept detalii explicative!
P.S. Later edit: cumva acesta este capacul despre care mi-ai spus?

Imagine
Sunt totul si totusi nimic!

Keket
pasionat

Mesajde Keket » Mie 16-Feb-2011 11:25

Exact asta este!

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 16-Feb-2011 12:27

Keket scrie:Exact asta este!

Deja tratez cu cineva pe net, care o are la vanzare. Astept raspuns!
:wink:

daniel_kid1
pasionat

Mesajde daniel_kid1 » Mie 16-Feb-2011 17:24

Salut,

Felicitari pentru masina, dar nu inteleg poza asta:

http://postimage.org/image/2wtiztc1w/

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 16-Feb-2011 18:41

daniel_kid1 scrie:Salut,

Felicitari pentru masina, dar nu inteleg poza asta:

http://postimage.org/image/2wtiztc1w/

Tocmai am raspuns si putin mai sus.
In folderul cu masina mea, am downloadat si aceasta poza pentru a face comparatie intre bordul meu si acesta din poza. Azi-noapte cand am urcat pozele aici, din greseala am selectat-o si pe aceasta. Apoi am vrut sa o scot, insa era deja prea tarziu si nu mai puteam edita, asta!
Eventual daca un moderator ar putea sa o stearga, ar fi de vis, ca sa nu mai confuzam lumea!

Liviu-Florin
pasionat

Mesajde Liviu-Florin » Mie 16-Feb-2011 20:35

Sa o stapanesti sanatos si sa te poarte fara probleme oriunde vei merge cu ea!
FAN DACIA->CITROEN SV IOANA

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Mie 16-Feb-2011 20:37

Liviu-Florin scrie:Sa o stapanesti sanatos si sa te poarte fara probleme oriunde vei merge cu ea!

Merci mult. Iti intorc urarea!

robistan25
pasionat

Mesajde robistan25 » Mie 16-Feb-2011 21:27

Sa o stapanesti sanatos si bun venit in forum !

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Joi 17-Feb-2011 00:11

robistan25 scrie:Sa o stapanesti sanatos si bun venit in forum !

Multumesc la fel!
Apropos, frumoasa masina ta!
Intrebare:
Cine doreste sa ma ajute cu mochetutza din portbagaj, in sensul ca vad ca din dezmembrari nu o prea gasesc, noua costa exagerat de mult dupa cum am prezentat si mai sus (800 - 900 ron) si as dori ca unul dintre voi care detine o mocheta (tava de portbagaj) in stare buna, sa ma lase timp de cateva minute sa ii fac un tipar pe un carton mai gros, dupa care acasa sa ma pun pe treaba si sa fac eu personal una cum trebuie!
Pun pariu ca va iesi mai bine decat cea noua la 900 ron (exagerez nu? ramane de vazut la final)!

P.S. Ca tot ma uit la avatar la masina ta, de curiozitate doar, spune-mi te rog care este diferenta intre modelul meu si al tau legat de partea din fatza, masca cu proiectoarele.
La mine totul este ca o linie continua curbata dupa forma masinii in care vin evident grilele ( de sus si jos) proiectoarele etc. La tine exista o intrerupere de nivel, ca sa zic asa, in apropierea proiectoarelor.
Sa inteleg ca modelele facute in Romania sunt cu acel tip de masca cu acele adancituri respectiv iesiri in inaltime, iar la modelele cum este a mea, adusa direct din Franta, sunt ca o linie continua fara deformare de la un cap la altul?

daniel_kid1
pasionat

Mesajde daniel_kid1 » Joi 17-Feb-2011 00:21

Acela e modelul dupa 2005, cel cu facelift, au mai fost cateva modificari si la interior.

Hylander
pasionat

Mesajde Hylander » Joi 17-Feb-2011 00:26

daniel_kid1 scrie:Acela e modelul dupa 2005, cel cu facelift, au mai fost cateva modificari si la interior.

Aha. L-am ratat la mustatza.
:lol: :lol: :lol:
Glumesc.
Merci de raspuns! Cineva imi spusese si de faza cu tara de fabricatie, dar probabil e mai credibila povestea cu faceliftul!
Ceea ce nu am putut totusi sa concep la masina asta a fost ca dupa ce este mica, nu are frate un loc destinat special pentru a pune extinctorul, trusa de prim ajutor si triunghiul! Si totusi e 2004. Exista Opel Corsa B care vorba aia era model 92 - 99 si totusi avea spatiul special pentru asta.
Asa probabil ca fiecare s-a descurcat si ori le-a pus in sertarul de la scaun, ori prin porbagaj ascunse pe sub plasticul de la portbagaj, sau altii pur si simplu le-au pus prin portbagaj. Dar nu mi se pare elegant ca o masina de atatea mii de euro sa nu ofere asa ceva. Chiar ma gandesc la un asemenea sistem. Daca imi iese vi-l prezint si voua!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Joi 17-Feb-2011 12:43

Bun venit in randul nostru.
Sa sti ca nu sunt multi care renunta la un VW Golf pt un C3, dar daca ai norocul sa fi prins o masina buna sa sti ca iti va fi foarte usor sa observi cat de economa este buburuza, mai ales ca ai ales 1.4 HDI.
Dupa cate sper ca ai zippat pe forumul C3, sunt intr-adevar probleme care apar sistematic la C3 (ex: caseta directie, electrica etc).
Ca sa inchei, am mai spus-o si in alt post, avem noroc cu acest forum, pt ca ti-ai dat seama ca avem parte de multi pasionati, cunoscatori si dornici sa te ajute la nevoie.
Apropos, al meu este 1.4 HDI 68 CP SX, al tau ai spus ca este HX, deci care este diferenta intre SX si HX?????

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”