Despre revizii...
Moderator: Echipa Tehnica
Despre revizii...
Realizez ca vanzarile de C3 au crescut de curand in Romania dar chiar nimeni nu posteaza nimic in acest sens...
Asa ca , cei cu experiente de acest fel, costuri, ce si cum, unde, la cati km,etc
scrieti aici!
Legat de planul de service ptr C3 pe care orice producator serios il pune le dispozitia cumparatorului, ce sa zic, mai am putin si fac greva foamei ca sa primesc un raspuns de la ATS.
Ceva,ceva tot stiu despre prima revizie , la 20 mii km ar fi in jur de 5-600 ron. Cand am luat-o mi-au mai zis niste cifre, dar le-am uitat, mai ales ca preturile nu m-au speriat.Totusi la 40,60 mii etc stie cineva ceva?
Revizia gratuita nu prezinta interes, se uita la ea in sila (daca se uita) spun ca e ok si gata.
Asa ca , cei cu experiente de acest fel, costuri, ce si cum, unde, la cati km,etc
scrieti aici!
Legat de planul de service ptr C3 pe care orice producator serios il pune le dispozitia cumparatorului, ce sa zic, mai am putin si fac greva foamei ca sa primesc un raspuns de la ATS.
Ceva,ceva tot stiu despre prima revizie , la 20 mii km ar fi in jur de 5-600 ron. Cand am luat-o mi-au mai zis niste cifre, dar le-am uitat, mai ales ca preturile nu m-au speriat.Totusi la 40,60 mii etc stie cineva ceva?
Revizia gratuita nu prezinta interes, se uita la ea in sila (daca se uita) spun ca e ok si gata.
La motoarele pe benzina se recomanda revizii la intervale de 30 000 KM (dar nu mai mult de 1 an), iar la dieseluri la intervale de 20 000 km (si tot nu mai mult de 1 an). Mentionez ca asta este recomandat de ATS.
Cum am procedat eu:
Tinand cont ca ma deplasez destul de mult in "incinta " Bucurestiului mi-am propus sa fac reviziile la intervale de 10 000km, si cumpar eu uleiul pentru ca am fost foarte multumit de castrol. Acum masina mica are 16 000 km, si revizia de la 10 000km m-a costat 3.200.000 ROL. In acesti 3.200.000 au intrat: filtrele (aer, motorina, ulei, polen) fixarea plafonierei, schimbarea becului de la proiector (una din tepe), fixarea mini spoilerului de pe fata (ala cu probleme), schimbarea bateriei de la telecomanda de inchiderea centralizata (teapa majora = era de 5 ori pretul pe care il gaseam pe piata). Uleiul il luasem la promotie din Metro.
Cum am procedat eu:
Tinand cont ca ma deplasez destul de mult in "incinta " Bucurestiului mi-am propus sa fac reviziile la intervale de 10 000km, si cumpar eu uleiul pentru ca am fost foarte multumit de castrol. Acum masina mica are 16 000 km, si revizia de la 10 000km m-a costat 3.200.000 ROL. In acesti 3.200.000 au intrat: filtrele (aer, motorina, ulei, polen) fixarea plafonierei, schimbarea becului de la proiector (una din tepe), fixarea mini spoilerului de pe fata (ala cu probleme), schimbarea bateriei de la telecomanda de inchiderea centralizata (teapa majora = era de 5 ori pretul pe care il gaseam pe piata). Uleiul il luasem la promotie din Metro.
pentru prafuit
Salut !
Dar din cate stiu, "nu ai voie" sa pui alt ulei decat cel recomandat de Citroen, adik TOTAL...
Tu ai intrebat si e permis sa vii cu uleiul tau ?!
Eu ma gandeam sa merg la 15.000 Km pentru schimbul de ulei, mai ales ca il cam forjez prin oras (schimbare la 3000-3500 Rot/min)...
Si daca ar fi permis, as lua ARAL, am fost foarte multumit de el, pe masina precedenta !
Dar din cate stiu, "nu ai voie" sa pui alt ulei decat cel recomandat de Citroen, adik TOTAL...
Eu ma gandeam sa merg la 15.000 Km pentru schimbul de ulei, mai ales ca il cam forjez prin oras (schimbare la 3000-3500 Rot/min)...
Si daca ar fi permis, as lua ARAL, am fost foarte multumit de el, pe masina precedenta !
Re: pentru prafuit
B25BUY scrie:Salut !
Este voie sa vii cu uleiul tau, iar daca are specificatiile trecute in certificatul de intretinere si garantii, nu este o problema. Eu am apelat la castrol pentru ca inainte sa existe colaborarea ATS Total, ATS-ul folosea castrol. Cel mai bine ar fi sa dai un tel inainte si sa ii intrebi daca acel model de ulei afecteaza in vre-un fel garantia - eu cred ca nu, dar cine stie ce mai scot din ei! ;)
-
- Pro Motor Rm.Valcea
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Filtru de motorina 320 roni
Fulia de curea de accesorii 1000 Roni ( si nu tine mai mult de 60000km)
Pompa de inalta presiune 3400 ron
Injector 1600 Ron ( si daca nu le schimbi pe toate 4 nu faci nimic)
Distributia la Hdi 1800 Ron, la benzina 700 ron
Daca mai ai si fericirea de vreun FAp mai pui 3500 ron la 160000km.
Astea sunt probleme inexistente la motorul pe benzina.
Si daca in loc de C3 hdi chel de 10438 CIP pui in 100000km toate astea de mai sus depasesti cu mult un C3 Exclusiv care te va rasfata intotdeauna! prin dotari si cuplu si putere si lux si aratare si etc....
Dar eu nu incerc acum sa conving pe nimeni, stati linististi. Toate masinile au probleme si nu exista niciuna perfecta.
Fulia de curea de accesorii 1000 Roni ( si nu tine mai mult de 60000km)
Pompa de inalta presiune 3400 ron
Injector 1600 Ron ( si daca nu le schimbi pe toate 4 nu faci nimic)
Distributia la Hdi 1800 Ron, la benzina 700 ron
Daca mai ai si fericirea de vreun FAp mai pui 3500 ron la 160000km.
Astea sunt probleme inexistente la motorul pe benzina.
Si daca in loc de C3 hdi chel de 10438 CIP pui in 100000km toate astea de mai sus depasesti cu mult un C3 Exclusiv care te va rasfata intotdeauna! prin dotari si cuplu si putere si lux si aratare si etc....
Dar eu nu incerc acum sa conving pe nimeni, stati linististi. Toate masinile au probleme si nu exista niciuna perfecta.
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Am spus intentionat despre fulie pentru ca cineva a spus ca la diesel margi si daca este cureaua rupta. Nu mai este asa! La dieselurile vechi se putea. La acestea noi daca nu exista minim 12V in sistem nu functioneaza nimic. Nici injectoare, nici pompa de Hdi nici calculator nici... atentie! servodirectie si asa mai departe. Acum spuneti ca nu ajungeti la 50000km. Pai de ce va luati diesel?
MUGUREL PIRSCOVEANU scrie:Am spus intentionat despre fulie pentru ca cineva a spus ca la diesel margi si daca este cureaua rupta. Nu mai este asa! La dieselurile vechi se putea. La acestea noi daca nu exista minim 12V in sistem nu functioneaza nimic. Nici injectoare, nici pompa de Hdi nici calculator nici... atentie! servodirectie si asa mai departe. Acum spuneti ca nu ajungeti la 50000km. Pai de ce va luati diesel?
good point
Eu ajung la 50 000km in 2,5 ani. Cu berlingo am facut 65000 in 3,5 ani. Dar l-am predat altor persoane care merg mai putin de 1 an, si l-am predat la 53000km.
La Berlingo am schimbat nu stiu ce fulie, cred ca e cea de care spunea mai devreme Mugurel, de 2 ori pana acum. Prima data in garantie, a doua oara acum, si m-a costat cu tot cu revizie 9 bulioane ROL vechi. Asta la Ciocarlan :P
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”