Colantarea afecteaza vopseaua?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

ag26raf
pasionat

Colantarea afecteaza vopseaua?

Mesajde ag26raf » Lun 09-Iul-2012 08:18

Salut.
Ca in fiecare an, pe timpul verii ma gandesc sa mai fac cate ceva la buburuza, si asta binainteles, dupa reviziile si schimburile necesare pe partea mecanica (daca e cazul).
Uite asa mi-a venit ideea (creatza :) ) ca vara asta sa colantez pavilionul buburuzei, vazand un 206 tot culoarea mea (gri metal) cu plafonul colantat cu look de plafon panoramic.
Intrebarea mea e daca aveti idee ca acest colant afecteaza in vreun fel vopseaua. Si daca rezista in timp (spalari repetate, conditii meteo etc).
De altfel mai am in plan sa fac stopurile spate fumurii, am vazut ca sunt firme specializate care fac asta si cik sunt legale, pana la o anumita nuanta. Si sa nu uit de folie pe geamuri, autorizata.
Deci, vin si va intreb, cine are sau cunoaste, in primul rand daca colantarea afecteaza cumva. Estetic cred ca da foarte bine tinand cont de forma masinii si al pavilionului.
Astept pareri. Ms.

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Lun 09-Iul-2012 08:29

colantarea poate lasa urme pe vopsea daca nu e lipita bine folia si intra apa pe sub
rezista la spalari
stopurile le poti face si tu cu spay
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Lun 09-Iul-2012 09:48

Si colantarea si stopurile le pun la firma autorizata.
Nu ma bag eu pt ca nu vreau sa ajung sa schimb stopurile pt ca nu se mai vede nimic. Sa ma intelegeti, nu vreau decat sa le dau o tenta fumurie, nu se le fac negre. Am inteles ca exista ceva special pt si este perfect legal, neafectand vizibilitatea.

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Lun 09-Iul-2012 09:50

spay-ul de care ziceam il gasesti la magazinele de profil cum gasesti folia,mai inchis sau mai deschis
firma ofera garantie la lucrare?
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Lun 09-Iul-2012 09:59

Ei zic ca da. Nu stiu exact cat, dar si folia pt colantare spun ei ca este speciala pt a conferi acel look de panoramic. Nu vreau sa o fac sorcova, vreau doar sa ii schimb un pic aspectul. Si chestia asta am vazut ca da foarte bine. Nici macar la geamuri nu ma bag sa o pun eu pt ca am vazut multe masini la care era pusa de mantuiala. Este o firma din Pitesti.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 10-Iul-2012 07:36

Innegrirea stopurilor nu e legala si poti pica ITP-ul pentru asta. Cu colantarea, dpdv tehnic sau legal nu sunt probleme, atata timp cat culoare nu acopera mai mult de 30% din culoarea de baza.
"If in doubt, flat out!"

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 10-Iul-2012 07:52

Doar pavilionul va fi colantat.
Nu cred sa afecteze la ITP nuanta fumurie ce i-o voi da. Ei (firma) spun ca nu. Dar de asta va si intreb, daca stiti mai bine e OK. Dar la cate masini (unele f scumpe) am vazut cu aceasta tenta fumurie...

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 10-Iul-2012 08:13

daca ar fi fost probleme toti cei care le au asa nu ar mai avea talon :wink:
legal nu se leaga de culoare ci de vibilitatea lor
este o distanta minima de la care trebuie sa se vada semnalul sau stopul
daca se vede nu sunt probleme

Ce ciudat!

ag26raf
pasionat

Mesajde ag26raf » Mar 10-Iul-2012 08:45

Pai nu mai bine va spun eu daca ma intorc sau nu cu talonul dupa ce voi pleca cu ea in concediu? :lol:
Peste 2 saptamani imi vine si parbrizul si atunci cand il voi monta voi face si make-up-ul asta. Apoi plec cu ea la drum mai lung. Daca e sa fie ceva.... :)
Oricum in privinta colantarii m-am linistit ca nu are ce sa afecteze. O sa vedeti cand o sa pun poze ca da al naibii de bine, cel putin pe culoarea mea , gri metal. Si pe alb sunt convins ca da foarte bine, mai putin pe culori inchise. Pe negru nu ar avea sens, clar. :)
Oricum pt mine primeaza partea tehnica si apoi chichitzele astea, am mai spus. Dar ele sunt binevenite zic.

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Mar 10-Iul-2012 09:49

nu are rost ca o sa il ai in pozanar :lol:
concediu placut

Ce ciudat!

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”