Retrofit CD Player - C3

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

kuciu9
just curious

Retrofit CD Player - C3

Mesajde kuciu9 » Lun 15-Oct-2012 18:00

Salut, ma poate ajuta cineva cu o informatie? Sunt detinatorul unui C 3 2007 si masina am cumparat-o fara echiparea audio originala. Se poate monta un CD player original? Am nevoie si de CD player si de displayul electronic? Mai sunt si alte piese necesare? Multumesc.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Lun 15-Oct-2012 21:37

raspund in primul rand cu o intrebare : te mananca sa montezi ceva care nu este mp3 ,se defecteaza ...etc ?

k , daca vrei sa ............

1 modelul tau este cu ceas in locul displayului , deci display si cablajul aferent lui
2 maneta de la stergator , pt comanda volumului
3 cablaj radio cd - BSI
4 Radio cd RD 03
5 activarea cu Lexia a cd

hai ca te-am demoralizat :D

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 16-Oct-2012 09:13

Domnule, iti recomand sa iti pui ceva aftermarket decent (costa vreo 600 lei) si sa iei boxe cu cap, nu foarte puternice pentru amplificarea din cd player. Eu nu pot sa pun aftermarket pentru ca i-as strica tot bordul si nu ma indur sa fac asta, dar pana acum i-as fi pus. Nu lua ceva ieftinatura de LG de 200 lei din supermarket pentru ca asa va si merge. Ia ceva kenwood, clarion etc. Nu lua Sony.
"If in doubt, flat out!"

kuciu9
just curious

Mesajde kuciu9 » Mar 16-Oct-2012 22:56

Multumesc pentru raspunsuri. Din motive ..... economice, am trecut de la Bose la un "no name". Arata in primul rand ca dracu si nu se integreaza in consola. Sunetul este ...... praf.

Aveti idee cat m-ar costa totusi operatiune pe original?

O seara buna.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Mie 17-Oct-2012 08:27

Ca sa mergi pe original ai nevoie de peste 1000 lei sau piese din dezmembrari. Daca nu ai display, acel display va costa 700-800 lei parca iar cd playerul in sine 500-600 lei daca nu gresesc. Pe langa asta, va trebui sa te bagi tu sa instalezi totul sau sa mai platesti ceva bani unei persoane care stie sa faca asta. CD-playerul aftermarket ti-l poti instala singur, fiind simplu de instalat.
"If in doubt, flat out!"

kuciu9
just curious

Mesajde kuciu9 » Mie 17-Oct-2012 22:17

Ma interesa, pentru ca am gasit ceva pe original la dezmembrari. Displayul si CD playerul sunt la 300 lei. La banii astia m-as incumeta, asta pentru ca sunt un iubitor de OEM.
Banuiesc ca este si cablajul care face legatura intre ele dar in afara de astea nu stiu daca lacasul displayului este acelasi sau trebuie si asta comandat. Ce rol are cablajul BSI?? Si de ce trebuie activat cu Lexia CD-ul?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mie 17-Oct-2012 22:25

activarea cu Lexia a cd -consta in introducerea VIN-ului in memoria cd-ului ......este pe post de parola ...

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Joi 18-Oct-2012 08:58

kuciu9 scrie:Ma interesa, pentru ca am gasit ceva pe original la dezmembrari. Displayul si CD playerul sunt la 300 lei. La banii astia m-as incumeta, asta pentru ca sunt un iubitor de OEM.
Banuiesc ca este si cablajul care face legatura intre ele dar in afara de astea nu stiu daca lacasul displayului este acelasi sau trebuie si asta comandat. Ce rol are cablajul BSI?? Si de ce trebuie activat cu Lexia CD-ul?

Eu iti zic pentru ultima data, asta ca sa nu fiu foarte enervant: In situatia ta, cel mai bine este sa iti iei un cd player aftermarket bun. CD playerul ala din dezmembrari are cel putin jumate din viata traita si nu este aceeasi chestie ca unul nou. Plus ca nu are MP3 (pentru unii e o problema, pentru mine e la mijloc treaba) plus ca alte prostii.

Doar parerea mea.
"If in doubt, flat out!"

kuciu9
just curious

Mesajde kuciu9 » Vin 19-Oct-2012 05:12

Multumesc pntru raspunsuri....... ma opresc aici cu eventualele investitii.

mariustipa
pasionat

Mesajde mariustipa » Sâm 27-Oct-2012 20:49

subscriu total la ce spune mbc. ai grija.

bogdans
pasionat

...

Mesajde bogdans » Sâm 03-Noi-2012 01:28

ai avut cd player bose pe citroen sau te ai referit pe alta masina ? nu am inteles eu bine !? recomand ce am tot folosit si avut ... alpine/pioneer/jvc/clarion/blaupunkt cu ipod/aux/USB - nu entrylevel (cu HPF) ; boxele sunt cu diametrul de 16,5cm , cauta de 25w-30w maxim ( au aceste specificatii modelele de la : Infinity , Focal , Hertz HSK , DLS UP5 , GroundZero,Hifonics), pe fata pune sistem (bass + tweet) si spate coaxial si o sa ai o surpriza frumoasa fara a avea nevoie de amplificare ! Sa nu uit , pe spate nu ai prindere pt boxe si nici cablaj - doar pe usile fata si tweeter in bord ai trase fire , trebuie improvizat sistem de prindere si sustinere a boxelor si recomand antifonare in usi(banda si pe margini la braduleti) cu dynamat sau ceva de genul , mai reduci si din trancanitul usilor si o sa ai si vibratie la bass mai buna :P ! Asta am patit si eu , nu aveam de fabrica sistem audio !
C4 1.6 gris.fer.VTRpp.resolfen.17" OE

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”