La ce sa ma uit daca vreau C3 la mana a doua?

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

raluk
just curious

La ce sa ma uit daca vreau C3 la mana a doua?

Mesajde raluk » Joi 22-Mar-2007 07:46

'neata!
De foarte curand m-am hotarat sa-mi cumpar un C3. Ieri am fost anuntata ca cineva vinde un C3.
An fabricatie 2003
Rulaj 14.400 km (reali, se poate verifica!)
Motor 1.6 l / 110 CP
Cutie de viteze Semiautomata, 5 trepte regim manual / automat
Optionale: - Control electronic al stabilitatii ESP
- Radio CD cu 6 difuzoare
- 6 Air bag-uri
- ABS
- Jante aliaj
- Roti de iarna (jante + anvelope)
- Pilot automat
- Senzor ploaie
- Oglinzi incalzite cu actionare electrica, rabatabile
- Computer bord
- Frane disc fata/spate
- Geamuri electrice fata
- Parbriz atermic

Am vazut masina si mi se pare ca arata perfect.
Acum vin si intrebarile mele:
La ce sa ma uit la masina?
Ce sa testez?
Ce probleme ar putea avea aceasta masina?

Va rog sa ma ajutati sa ma hotarasc.
[-o< [-o< [-o<
Vanzatorul se cam grabeste si ar trebui sa spun foarte rapid da sau nu.

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Joi 22-Mar-2007 09:24

Intrebare: masina este importata? Este inmatriculata in Romania? Cati proprietari sunt mentionati in cartea service? Are masina carte service cu toate reviziile inscrise in ea?

,,Rulaj 14.400 km (reali, se poate verifica!)'' - Vreau sa stiu si eu cum ii verifici ?!

Ca sa poti verifica o asemenea masina trebuie sa mergi cu ea intr-un service autoarizat si sa ii faci toate testele posibile. Acest lucru trebuie sa il accepte si cel ce vinde autoturismul.

Sunt foarte multe lucruri de observat la un autoturism second-hand si multe lucruri pot fi ascunse. Are intr-adevar multe optionale care incanta ochiul la prima vedere.

raluk
just curious

Mesajde raluk » Joi 22-Mar-2007 09:28

feng shui scrie:Intrebare: masina este importata? Este inmatriculata in Romania? Cati proprietari sunt mentionati in cartea service? Are masina carte service cu toate reviziile inscrise in ea?

,,Rulaj 14.400 km (reali, se poate verifica!)'' - Vreau sa stiu si eu cum ii verifici ?!

Ca sa poti verifica o asemenea masina trebuie sa mergi cu ea intr-un service autoarizat si sa ii faci toate testele posibile. Acest lucru trebuie sa il accepte si cel ce vinde autoturismul.

Sunt foarte multe lucruri de observat la un autoturism second-hand si multe lucruri pot fi ascunse. Are intr-adevar multe optionale care incanta ochiul la prima vedere.

Masina a fost cumparata din Romania.
Din ce spune vanzatorul, masina a fost a sotiei sale dupa care a fost trecuta pe numele fiicei lor.
Zice ca are cartea de service ok.

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Joi 22-Mar-2007 09:46

A fost cumparata din Romania de noua, la zero km? Daca au fost in familie, de ce a fost trecuta pe numele fiicei lor? Nu putea sa o lase pe numele mamei sa nu mai cheltuiasca bani cu acte, cu RAR cu etc? :shock: Trebuiesc verificate cua tentie aceste lucruri.

raluk
just curious

Mesajde raluk » Joi 22-Mar-2007 09:56

El zicea ca masin a fost cumparata nou noutza :)
De ce au facut actele... nu stiu.
Ce probleme ar putea sa aiba masina?
Ce teste ar trebui sa-i fac?
Din ce am vazut eu arata super bine masina pe interior e ca si noua, la fel si pe in exterior.
A zis ca a avut doar aripa dreapta fata julita si a schimbat-o pe casco.

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Joi 22-Mar-2007 10:00

Sincer nu as putea sa iti ofer mai multe informatii aici intrucat ne lungim prea mult cu discutiile. Sunt multe de observat la o masina inclusiv trebuie ,,studiat'' si cel care o vinde. Sunt multi tepari. Masina poate fi asa cum spui tu, dar ...eu as merge pe o verificare.

raluk
just curious

Mesajde raluk » Joi 22-Mar-2007 10:03

si eu as merge pe o verificare... dar intrebarea este ce verificare?
unde pot sa fac vrificarea asta?
si normal cat costa verificarea?

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Joi 22-Mar-2007 11:51

Poti sa ii faci un test de injectie si un test de noxe. Se mai pot face teste de suspensie (amortizoare) si test pt determinarea puterii motorului. Testele de mai sus te costa undeva in jurul sumei de 350-400 RON (+ sau - ceva).

Nu te grabi cu cumpararea pt ca graba in astfel de situatii se simte in buget mai tarziu. Un vanzator grabit poate sa ascunda vicii ale masinii.

Fa si un test de consum si de tinuta de drum: o plimbare pe autostrada, de cel putin 100 km, ar putea sa te ajute.
Fun Citroen

mars2k
pasionat

Mesajde mars2k » Joi 22-Mar-2007 12:10

@raluk:
In plus fata de verificarea la reprezentanta, pot sa-ti sugerez un test complet la AutoTest 2000 (in targul din Vitan)?
http://www.autotest2000.ro/

BTW, sunt si cateva sfaturi (si cel mai important - poze) - ce sa verifici la o masina second-hand:
http://www.autotest2000.ro/index1.html

Ca idee, pt C3-ul din semnatura, punctajul general a fost de 96%
Am facut testul undeva intre 15.000 si 17.000 km, nu-mi mai amintesc exact.

In principiu, la C3 nu sunt prea multe probleme majore, oricum as verifica f. atent urmatoarele:
- caseta de directie ("bug" clasic de C3)
- suspensia (verificare de bun simt, daca a circulat in Bucuresti :))
- toba finala si intermediara (in special daca a fost folosit preponderent urban)

Daca are probleme la unul din sistemele mentionate (nu neaparat defecte, poate fi si uzura accentuata),
in nici un caz nu inseamna ca nu merita cumparat - estimezi cat costa reparatia,
ponderata cu probabilitatea de a se strica in urmatorii X km - si negociezi un discount.

LE: acum am vazut ca are si Sensodrive.
E si asta un factor de risc.
Am vazut pe net destul de multe plangeri legate de cutia asta, dar in general s-au rezolvat cu update-uri de soft.
What the hack, eu as face un test cu masina, atat urban cat si extra-urban si daca nu m-ar deranja nimic,
as "decreta" ca Sensodrive-ul e OK.
Ultima oară modificat Joi 22-Mar-2007 12:22 de către mars2k, modificat 1 dată în total.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 22-Mar-2007 12:20

mama sinteti niste circotasi!!! se vinde o masina si gata, ce atitea intrebari? daca ai suspiciuni, mergi si fa un test in Vitan, dar numai daca ti se pare ceva suspect. daca nu, arata-i-o cuiva mai priceput si sa iti spuna daca i se pare ceva ciudat la ea. daca nu, scoate banu si s-o stapinesti sanatoasa!!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

feng shui
pasionat

Mesajde feng shui » Joi 22-Mar-2007 12:37

Mare dreptate ai! Se vinde o masina...pe bani buni si nu un sac de cartofi la care nu te mai uiti ca dai 4 lei, ci dai cateva mii de Euro bune pe un autoturism.

raluk
just curious

Mesajde raluk » Joi 22-Mar-2007 17:11

va multumesc mult pentru raspunsuri :)
daca imi iau C3 ne vedem pe la o intalnire, ca sa ma laud cu buburuza :D

mihaivus
simpatizant

Mesajde mihaivus » Joi 22-Mar-2007 22:52

ce pret are masina? daca este sub 7800 si e in stare buna nu as sta prea mult pe ganduri !

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 22-Mar-2007 23:59

masina are 14000 de km...scuze dar e aproape noua si are super dotari...daca pretul e bun, n-as ezita. singurul lucru ar fi cutia automata, dar zic asta din cauza probabil ca vectrei unui amic de-al tatei (geamana cu a noastra) i s-a busit cutia automata.
Cosmin
high energy music expression

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 23-Mar-2007 10:33

ca sa busesti o cutie automata trebuie ori sa vrei asta ori sa faci niste greseli copilaresti, ori sa conduci doar cu socuri si cu pedala la podea.....exista niste reguli si l auto, iar pe la noi nu se prea cunosc (vezi cei ce o scot la neutru la semafor).

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”