Pierd semnalul pe radio in anumite zone din Bucuresti si in afara localitatii. Problema asta nu apare la Clio sau Logan.
Exita vreun amplificator pentru antena sau pentru radioCD? Am testat SONY, Pioneer, Vieta, Blaupunkt, Kenwood si radioul origibal de pe Renaut dar la toate apare acelasi fenomen.
Help me......
Florin
Probleme receptie radio la C3
Moderator: Echipa Tehnica
sincer, habar nu am...
nu stiu daca se potriveste prinderea. oricum nu cred ca batzul in sine e problema ca ala e identic cu cel de la logan, cablajul are ceva cred. poate e bruiat de alte componente electronice sau electrice ale masinii, nu stiu. cert e ca si pe mine ma scoate din minti chestia asta. cand o sa am timp si chef, o sa incerc altceva. o sa trag un fir doar de la centrul mufei de antena de la mp3-player, pt ca la fm centrul mufei este de baza, si o sa il intind pe undeva prin masina (nu la vedere, bineinteles) si capatul il leg la antena de pe plafon, si ar trebui sa fie suficient. ideea e ca firul asta sa fie f lung. daca intre timp rezolvi ceva intr-un service audio, te rog sa imi zici si mie cum si unde.

exista n firme de audio. dintre cunostiintele mele majoritatea mi-au spus ca astia ar fi cei mai profesionisti: www.alarmservice.ro. mai sunt si altii: www.seleniu.ro , tot firma mare. restul, pe google.ro 

E normal ca orice radio de masina sa piarda semnalul in anumite conditii de receptie dificila (a se citi semnal slab si/sau perturbat). In Bucuresti, in zonele cu strazi inguste si cladiri inalte, ca si in afara localitatilor, apar frecvent astfel de situatii. Insa fiecare aparat are pragul lui de sensibilitate si capabilitatea sa de a rejecta perturbatiile.
Insa inainte de a arunca bani pe amplificatoare si alte scule mai performante, trebuie stiut ca oricat de bun ar fi radio-ul, el nu poate sa faca nimic daca nu are o antena pe masura. Ma rog, la masinile actuale, antena nu e decat un banal bat de metal, dar e bine sa fie verificat cablul de legatura dintre antena si receptor. Ar fi preferabil ca acest cablu sa nu fie o simpla sarma, ci un cablu coaxial.
Daca nu antena este problema, se poate incerca montarea unui amplificator de semnal radio, care sa poata fi alimentat de la 12 Volti. Cred ca magazinele de pe Maica Domnului, pentru cei care stau in Bucuresti, ar putea avea asa ceva.
Insa inainte de a arunca bani pe amplificatoare si alte scule mai performante, trebuie stiut ca oricat de bun ar fi radio-ul, el nu poate sa faca nimic daca nu are o antena pe masura. Ma rog, la masinile actuale, antena nu e decat un banal bat de metal, dar e bine sa fie verificat cablul de legatura dintre antena si receptor. Ar fi preferabil ca acest cablu sa nu fie o simpla sarma, ci un cablu coaxial.
Daca nu antena este problema, se poate incerca montarea unui amplificator de semnal radio, care sa poata fi alimentat de la 12 Volti. Cred ca magazinele de pe Maica Domnului, pentru cei care stau in Bucuresti, ar putea avea asa ceva.
Hmmm, de fapt vad acum ca jupanu are C3, ca si mine. Eu am un head-unit Alpine cu care nu am avut probleme pe radio, dar il folosesc mai mult pt. MP3. Instalatia de antena la C3 mi s-a parut OK, nici mai buna, nici mai proasta decat o fi la alte marci.
Daca face asa cu mai multe radio-uri, atunci poate asa face cu toate. Sincer, nu cred ca antena Logan-ului e mai buna decat a C3-ului. Mai degraba as suspecta ca radio-ul Logan-ului se preteaza la niste conditii mai dificile de receptie. Ideal ar fi sa incerci si cu un radio CD sterpelit de la un Logan
Daca face asa cu mai multe radio-uri, atunci poate asa face cu toate. Sincer, nu cred ca antena Logan-ului e mai buna decat a C3-ului. Mai degraba as suspecta ca radio-ul Logan-ului se preteaza la niste conditii mai dificile de receptie. Ideal ar fi sa incerci si cu un radio CD sterpelit de la un Logan

- ancadogaru
- simpatizant
Problema cu radio-ul o am si eu. Eu am un aparat Clarion si se intampla pe la piata victoriei, pe la unirii si inca in cateva locuri sa raman fara radio.
Trebuie sa recunosc ca, comparatia cu loganul este fondata, eu am avut experienta similara cu solenta , care desi avea un radiocasetofon, parea ca face fata mai bine si in bucuresti si la drum lung (Pe buc-ct nu pierdea niciodata semanlul la europafm, ca asta e singurul care avea acoperire, dar C3-ul... mai obosea din cand in cand)
Trebuie sa recunosc ca, comparatia cu loganul este fondata, eu am avut experienta similara cu solenta , care desi avea un radiocasetofon, parea ca face fata mai bine si in bucuresti si la drum lung (Pe buc-ct nu pierdea niciodata semanlul la europafm, ca asta e singurul care avea acoperire, dar C3-ul... mai obosea din cand in cand)
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”