Probleme mari ATS

Dealer/service Citroen

Moderator: Echipa Tehnica

Ford_V6
pasionat

Mesajde Ford_V6 » Mie 16-Noi-2005 17:59

cat ar dura sa traduca vreo 50 de randuri de text si sa faca un flash la cipul ala nenorocit . . . .putin . . .dar . . .nu intereseaza pe nimeni . . .

Stiti de ce se comporta dealerii si firmele mama de afara asa cu Romania & romanii . . . pentru ca stiu ca suntem fraieri si le halim si asa . . .

Daca se impune meniu in Romana si Citroen nu mai vinde masini in Ro ca nu vor sa faca o traducere . . .mare paguba pana la urma . . .exista altii care vor sa vanda si or sa scrie si pe teava de esapament in romana.

Noi uitam o chestie f. importanta . . . Atata timp cat ai banu in buzunar comanzi . . .ATS sau Citroen tre sa stea intr-un picior daca asa vrea clientul . . . Clientu nostru stapanu nostru . . .Asa e in Vest :wink:

Arial
pasionat

Mesajde Arial » Mie 16-Noi-2005 18:16

Problema e ca noi nu suntem in Vest :wink: , suntem undeva la margine si din cauza asta ei considera ca suntem mai "prostuti".

daria_na
pasionat

Mesajde daria_na » Mie 16-Noi-2005 21:04

Ford_V6 scrie:cat ar dura sa traduca vreo 50 de randuri de text si sa faca un flash la cipul ala nenorocit . . . .putin . . .dar . . .nu intereseaza pe nimeni . . .

Stiti de ce se comporta dealerii si firmele mama de afara asa cu Romania & romanii . . . pentru ca stiu ca suntem fraieri si le halim si asa . . .

Daca se impune meniu in Romana si Citroen nu mai vinde masini in Ro ca nu vor sa faca o traducere . . .mare paguba pana la urma . . .exista altii care vor sa vanda si or sa scrie si pe teava de esapament in romana.

Noi uitam o chestie f. importanta . . . Atata timp cat ai banu in buzunar comanzi . . .ATS sau Citroen tre sa stea intr-un picior daca asa vrea clientul . . . Clientu nostru stapanu nostru . . .Asa e in Vest :wink:

Este corect ceea ce spui. Vinovaţi suntem şi noi pentru că acceptăm să ni se bage totul pe gât fără să protestăm şi ĂŽn primul rând ATS pentru că permite francezilor să ne trateze cu sictir.
Faptul că meniul este şi ĂŽn portugheză şi nu ĂŽn română mă deranjează teribil. Nu cred că ĂŽn Portugalia se vând mai multe Citroenuri decât ĂŽn Romania.
Cred că am să transmit câteva e-mailuri la Citroen Frannţa să văd cum vor reacţiona.
Cred că pentru rezolvarea acestei situaţii şi CLUBUL CITROEN ar trebui să
discute cu conucerea ATS această situaţie jenantă pentru cumpărătorii români şi cred ĂŽn primul rând pentru ei.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 17-Noi-2005 09:16

Eu nu am de ce sa ma plang. Eu si la telefonul mobil tin pe limba engleza, desi am optiune pentru limba romana.
Atata timp cat am limba engleza disponibila, atunci nu vad de ce as schimba optiunea.

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Joi 17-Noi-2005 11:38

1. revin la observatia mea anterioara la acest post referitoare la atitudinea personalului ATS. azi dimineata am fost sa inapoiez numerele provizorii si sa imi cumpar covorase. au fost foarte amabili si am rezolvat foarte repede.

cineva mi-a spus ca trebuie sa le cer bani inapoi pe numere (vreo 180.000) sau chiar sa nu le mai dau inapoi, pentru ca ele oricum sunt platite ...

ma consolez cu faptul ca am luat covorasele la pretul real de pe site (40 EUR - 1.680.000) si nu la 1.950.000 cum mi se spusese la telefon. oricum, dezinformarea asta e cu semnul intrebarii.

deocamdata am incheiat cu bine toata afacerea cu ATS si sunt destul de multumit acum.

sa vedem ce se mai intampla de la prima revizie incolo.

2. referitor la meniul in limba romana.

A. prima impresie neplacuta pe care am avut-o la vederea unui meniu in limba romana a fost atunci cand am luat cunostinta cu pachetul Microsoft Office XP Romanian si cu sistemul Windows XP Romanian. Nu mai intelegeam nimic. Creierul meu era setat pe limba engleza, iar multe dintre comenzi si titluri ale meniurilor mi se pareau de-a dreptul hilare. de aceea am ramas pe engleza in continuare.

B. eu personal prefer la Citroen meniul in engleza. in primul rand, inteleg exact ce inseamna, in al doilea rand nu m-as descurca cu el in romana. deocamdata asta nu ma deranjeaza. nu tin partea Citroen si a nici unui producator, dar un argument dur ni se poate da de fiecare data : "merge si asa" sau "daca era meniul numai in franceza sau numai in engleza, mai faceati voi atatea figuri ?"

C. ca sa avem o atitudine constructiva si daca noi cei de aici am dori meniu in limba romana (eu personal va sustin, daca e cazul), haideti sa facem o scrisoare deschisa / cerere oficiala la ATS, semnata de toti membrii forumului (si nu numai) care au fost clienti ATS in ultimii ani, in care sa cerem instalarea meniului in limba romana. nu am cunostinte avansate de electronica, dar eu cred ca se poate.

deci ne punem sa elaboram o cerere de genul asta, adaugam o anexa cu semnaturi + numele si prenumele + numarul si data de contract/factura, o inaintam la sediul oficial, luam numar de inregistrare de la biroul respectiv si asteptam un raspuns intr-un termen prevazut clar in cererea respectiva. daca termenul este depasit, forwardam cererea inaintata de la ATS, cu nr. de inregistrare, catre toate revistele auto si alte publicatii care au si pagini auto. in acest caz, ATS va fi obligat sa dea dovada de seriozitate si respect pentru solicitarile clientilor si astfel, va lua si o nota buna in presa (sau nu).

demersul nostru poate avea un efect indirect favorabil sau nu pentru Citroen, dar DORITORII VOR AVEA MENIU IN LIMBA ROMANA !!!

ce ziceti, ne bagam ?
Xsara 1.6 / C4 1.4

nero
pasionat

Mesajde nero » Joi 17-Noi-2005 16:38

Intradevar, nu e mare lucru sa bagi meniul in limba romana, dar este o cerere in plus care ar conta la negocieri, pe langa asta traducerea in sine ar fi problematica pentru ca sunt termeni si prescurtari in engleza (airbag, ABS/EBD/ESP, etc) care ar suna ciudat in romana. Decat sa se ajunga la ceva gen MS Office, mai bine engleza. Probabil si in cazul de fata e vorba de o traducere intarziata (nu e asa usor sa traduci corect un manual de masina), fiind totusi vorba de o masina noua (ma rog, facelift).

Cat despre drepturile consumatorului, avem legi echivalente cu cele vesr-europene, dar salarii si adaosuri romanesti, asa ca incercati totusi sa gasiti o cale de misloc.
[b:b162e590d3][size=8:b162e590d3]C4 1.6HDi '05[/size:b162e590d3][/b:b162e590d3]

kata
pasionat

Mesajde kata » Joi 17-Noi-2005 16:55

traducerea meniului/afisajelor in romana e un paradox:

- pentru unii e mai bine cu termenii in engleza pentru ca semnificatia lor e deja arhicunoscuta si o romanizare a lor ar fi "strange"

- pentru altii carora termeni de genul ABS, ESP.. nu le spune nimic, traducerea in romana ar fi obligatorie, pentru a evita situatii periculose determinate de neintelegerea lor.

....
:!: :?: :!: :?:

Costin
pasionat

Mesajde Costin » Joi 17-Noi-2005 17:25

cred ca de fapt ce vrem este dreptul de a alege limba in care e meniul, engleza sau romana ( sau alta ).
fosta Xsara II, 2001, 1,6 16v bleu

raduiordache
just curious

Mesajde raduiordache » Joi 17-Noi-2005 19:13

Azi am primit cartea de identitate :)
Astept manualul.

daria_na
pasionat

Mesajde daria_na » Joi 17-Noi-2005 20:51

Costin scrie:cred ca de fapt ce vrem este dreptul de a alege limba in care e meniul, engleza sau romana ( sau alta ).

Costin,
Ideea ta este perfectă. Trebuie să ne cerem dreptul de a alege. De fapt nu trebuia să-l cerem, ci trebuia să ni-l ofere.
În plus cred că la ora aceasta toată lumea ştie ce este ABS, ESP sau airbag. Acestitermeni nu au sens să fie traduşi, dar alţii trebuiesc traduşi pentru a putea face setarile corespunzătoare. Cei care nu cunosc acesti termeni pot să-i ĂŽnveţe foarte uşor.
Aşa cum Academia Română a acceptat folosirea ĂŽn limba română a cuvântului englezesc cool la fel de uşor pot fi adoptaţi şi ceilalţi termeni ca ABS, ESP etc.
Mă gândesc că francezii nu au introdus şi meniul ĂŽn limba română pentru că ne consideră un popor francofon :lol:
Cred că nu cerem prea mult solicitând un meniu ĂŽn limba română pentru o maşină ce a costat aproximativ 15.000 E, din moment ce până şi imprimantele sau scanerele care costă 100-300 E, au meniul ĂŽn limba română.

daria_na
pasionat

Mesajde daria_na » Joi 17-Noi-2005 21:05

Arise scrie:Eu nu am de ce sa ma plang. Eu si la telefonul mobil tin pe limba engleza, desi am optiune pentru limba romana.
Atata timp cat am limba engleza disponibila, atunci nu vad de ce as schimba optiunea.

Îmi pare deosebit de rău că la discuţiile din cadrul Clubului Citroen articipă şi persoane gen Arise care sunt interesate numai de propia persoană şi nu văd intersul general.
O seară bună Arise.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 18-Noi-2005 00:51

Daria_na exagerezi ca sa nu zic altfel, eu daca sunt multumit cu meniul/manualul masinii inseamna ca nu sunt solidar cu restul? De ce trebuie sa mentinem spiritul de turma????

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Vin 18-Noi-2005 09:17

daria_na scrie:Îmi pare deosebit de rău că la discuţiile din cadrul Clubului Citroen articipă şi persoane gen Arise care sunt interesate numai de propia persoană şi nu văd intersul general.
O seară bună Arise.

"buna dimineata" ... am meniu la telefon in limba engleza de cand ma stiu. am meniul calculatoarelor pe care le folosesc tot in limba engleza (desi microsoft are un patch pt asta), office si restul softurilor pe care le folosesc sunt in marea lor majoritate in engleza. te superi? :)

cred ca traducerile in limba romana a meniurilor (in general) nu sunt chiar niste traduceri fericite ... calculatorist fiind de cand ma stiu. daca as intrebat-o pe mama daca ar vrea telefon in limba romana, computer in limba romana ar zice ca ar fi mult mai bine chiar daca nu ar intelege tot ce e in meniul ala. clientii sunt diversi.

daca ar fi sa puna citroenul meniuri si in limba romana sincer as fi pentru! pentru ca unor oameni poate chiar le va folosesi treaba asta (eu voi ramane pe engleza) insa nu sunt neacord cu exprimari de genul celor de mai sus pt ca si eu poate uneori nu vad interesul general.

cred ca pe forumul asta sunt oameni diversi si nu cred ca trebuie sa le dam in cap daca nu au aceeasi parere cu noi.

kata
pasionat

Mesajde kata » Vin 18-Noi-2005 09:21

daria_na scrie:În plus cred că la ora aceasta toată lumea ştie ce este ABS, ESP sau airbag. Acestitermeni nu au sens să fie traduşi, dar alţii trebuiesc traduşi pentru a putea face setarile corespunzătoare.

io din mesajul asta n-am inteles nimic.

...pana la urma care termeni trebuie tradusi si care nu? si cine hataraste asta?

vezi ca "setarile" nu e un cuvint tocmai romanesc...

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 18-Noi-2005 10:03

Am prieteni care ma roaga sa le activez nu stiu ce setare la telefonul lor sau sa le fac cine stie ce pe acolo. Primul lucru pe care il fac este sa ii cer proprietarului sa imi seteze telefonul de pe limba romana pe limba engleza.

Nu stiu daca este asa usor ca cei din Romania sa schimbe acele informatii referitoare la limba. Poate ca va trebui intervenit direct din Franta.
Adica problema in sine: ar putea fi schimbata interfata in limba romana de catre cei de la ATS, dar cred ca ar considera asta o prea mare bataie de cap.
In plus nu stiu daca traseul autoturismului este via ATS Bucuresti.
Poate ca e mai simplu sa fie direct Curtici - Eveman sau Curtici - ProMotor ... In acest caz ar insemna ca si dealerii si concesionarii sa trebuiasca sa efectueze respectivele operatii.

Si ca sa fiu radical:
Mi se pare o chestie de bun simt sa stii macar 1 limba de circulatie internationala. Daca nu cunosti nici macar atat nu vad de ce ai avea un telefon mobil sau un autoturism cu informatii afisate in limbi straine. (O parere strict personala.)

Înapoi la “ATS - Bucuresti”