Intrebari pt. ATS

Dealer/service Citroen

Moderator: Echipa Tehnica

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 19-Ian-2006 11:02

Pentru ca motorul de pe Xsara HDi este de o generatie mai veche, noi recomandam 15000km.
De altfel normele cu 20000km au aparut cred la sfarsitul anului 2004.
Iar termenii de 30000km sunt exclusiv pentru motoarele de ultima generatie C4 1,6Hdi, C5 2,0 HDi, chiar si pentru un C3 1,4Hdi 70CP fabricat in 2006, datorita faptului ca sunt concepute acum 4 ani, raman la max 20000km.
In cartea de garantie ce scrie? Cartea este cea mai buna.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 19-Ian-2006 11:57

maximus scrie:domnule COSTIN MUNTEANU sincer in locul dumneavoastra as proceda in felul urmator :

merg cu masina pana crapa ceva la ea si ma lasa in drum dupa care sun la service (A.T.S.) sa vina cu platforma sa o ia sa o repare adica sa faca ei cei 250+250 km

glumesc :D

Gluma gluma, da stii ca in cartea de garantie parca era trecut ca platforma cu care masina este dusa la service nu se plateste decat daca distanta este de max 100km????
Asa ca draga Costin, nu te pune cu ei :twisted: !!!

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Joi 19-Ian-2006 13:31

Matrixu scrie:
maximus scrie:domnule COSTIN MUNTEANU sincer in locul dumneavoastra as proceda in felul urmator :

merg cu masina pana crapa ceva la ea si ma lasa in drum dupa care sun la service (A.T.S.) sa vina cu platforma sa o ia sa o repare adica sa faca ei cei 250+250 km

glumesc :D

Gluma gluma, da stii ca in cartea de garantie parca era trecut ca platforma cu care masina este dusa la service nu se plateste decat daca distanta este de max 100km????
Asa ca draga Costin, nu te pune cu ei :twisted: !!!

nu ma pun cu ei... :D (citez un realizator de emisiuni radio si tv pe vremea cand inca era in Constanta (Andrei Gheorghe): "cu unii daca te pui iti jignesti inteligenta") :D
ca se simt lezati si se scandalizeaza :D
pentru ei este ceva inadmisibil ca pe un forum cineva (adica un client!!!)sa le dea la oase pentru toate anormalitatile (asta ca sa nu folosesc mult mai elevatul termen de nemernicii) pe care baietii "le comit".

mie mi se pare normal ca sa existe o presiune continua asupra lor.
de ce trebuie tratati cu manusi? de ce trebuie sa inchidem noi ochii (stii, e vorba de noi "aia" care dam banii!) pentru toata indolenta unora de la ats?
de ce trebuie sa fim noi aia care "trebuie sa intelegem ca totul e pe drumul cel bun"? De ce trebuie sa aplaudam ca "fratii" (oare iar ii scandalizez si cu termenul asta?) fac "eforturi continue si sustinute" sa ajunga la NORMALITATE????? :twisted: :twisted: :twisted:

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Joi 19-Ian-2006 13:40

MUGUREL PIRSCOVEANU scrie:Pentru ca motorul de pe Xsara HDi este de o generatie mai veche, noi recomandam 15000km.
Iar termenii de 30000km sunt exclusiv pentru motoarele de ultima generatie C4 1,6Hdi, C5 2,0 HDi, chiar si pentru un C3 1,4Hdi 70CP fabricat in 2006, datorita faptului ca sunt concepute acum 4 ani, raman la max 20000km.

am inteles ca intre generatia de motoare de la Xsara HDi si cele noi e o diferenta pe presiune si pe geometria(variabila) a palelor turbinei. am spus o prostie? :)
mai exista si alte diferente de ex de natura a metrialului pentru care intervalele de revizie sunt mai reduse?
Oricum, pana in prezent reviziile au fost facute la 10k,20k,30k si 50k. e bine, e rau? :)
cei de la diesel mi-au spus ca se pastreaza garantia daca vin la 30k. mie mi s-a parut cam mult si m-am dus la 20k.

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Joi 19-Ian-2006 13:43

MUGUREL PIRSCOVEANU scrie:Pentru ca motorul de pe Xsara HDi este de o generatie mai veche, noi recomandam 15000km.

si ar mai fi o intrebare: dupa parerea ta un chiptunning "strica" la motorul asta? :)
am condus la un amic o xsara2002 cu motorul hdi tunat. si mergea "beton"... 8) :)

MUGUREL PIRSCOVEANU
Pro Motor Rm.Valcea

Mesajde MUGUREL PIRSCOVEANU » Joi 19-Ian-2006 13:45

Nu e o problema deosebita la 20.000km. Nu se pierde garantia, nu-ti fa griji.
Ar fi de recomandat totusi 15.000km.

diferentele de material sunt la nivelul turbinei, dar mai ales axa cu came si cuzinetii palier.

LUCK33RO
just curious

Mesajde LUCK33RO » Joi 26-Ian-2006 19:47

Mai fratilor eu ma gandeam sa-mi iau un C3 dar mi-a trecut :shock:
Am vazut ca pana si dl. Octavian s-a speriat si a amutit... eu speram sa va contrazica totusi!
Cat sta in service masina ptr. o reparatie relativ simpla (un ambreiaj crapat spre exemplu) in cat timp vine piesa? se da masina de serviciu pana se repara masina clientului (din partea firmei?) sau deconteaza ATS taxiul ? :lol:
Asa e pe afara sistemul :wink:

La votare a iesit pana la urma ca e ok ats? sau si-au facut baietii Ats conturi la greu?

Un novice!

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Joi 26-Ian-2006 20:54

Sa-ti spun si eu cum e sistemul pe'afara. Un tip cu o Alfa Romeo cumparata din Spania,vine la munte,asculta o noapte intreaga muzica la masina si dimineata cand vrea sa plece cu masina...pauza. Da telefon in Spania,vorbeste cateva zeci de minute cu omul de acolo de'i explica ce s-a intamplat si unde se afla exact. Dupa cateva ore,vine o platforma,ia masina,pe ei ii duce la hotel de 3stele,in Cj si le spune ca a doua zi dimineata pot sa-si ia masina din service.Toate astea nu i-au costat nimic,ba mai mult,tipului i-au decontat si convorbirile telefonice. Ei....??? :shock:

danalarm
pasionat

Mesajde danalarm » Joi 26-Ian-2006 22:59

m.s. scrie:Sa-ti spun si eu cum e sistemul pe'afara. Un tip cu o Alfa Romeo cumparata din Spania,vine la munte,asculta o noapte intreaga muzica la masina si dimineata cand vrea sa plece cu masina...pauza. Da telefon in Spania,vorbeste cateva zeci de minute cu omul de acolo de'i explica ce s-a intamplat si unde se afla exact. Dupa cateva ore,vine o platforma,ia masina,pe ei ii duce la hotel de 3stele,in Cj si le spune ca a doua zi dimineata pot sa-si ia masina din service.Toate astea nu i-au costat nimic,ba mai mult,tipului i-au decontat si convorbirile telefonice. Ei....??? :shock:

.....povestiri vanatoresti.....

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Joi 26-Ian-2006 23:08

Mi-a spus-o un tovaras care il cunoaste pe tip. Daca m-a mintit,v-am mintit si eu pe voi... :)

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 26-Ian-2006 23:23

LUCK33RO scrie:Mai fratilor eu ma gandeam sa-mi iau un C3 dar mi-a trecut :shock:
Am vazut ca pana si dl. Octavian s-a speriat si a amutit... eu speram sa va contrazica totusi!
Cat sta in service masina ptr. o reparatie relativ simpla (un ambreiaj crapat spre exemplu) in cat timp vine piesa? se da masina de serviciu pana se repara masina clientului (din partea firmei?) sau deconteaza ATS taxiul ? :lol:
Asa e pe afara sistemul :wink:

La votare a iesit pana la urma ca e ok ats? sau si-au facut baietii Ats conturi la greu?

Un novice!

Pai hai sa-ti zic eu cam cum e cu ambreiajul, care la mine e pe cale de duca, ce anume nu se stie, ideea e ca nu patineaza!
Comanda s-a facut in jur de 17-18dec, acum e 26 ian, si inca mai trebuie sa vina ceva! Maine voi suna sa vad daca mi-a ajuns si ultima piesa.
Ideea e ca treaba ar merge mai repede cu putine presiuni, dar la mine au mai fost si sarbatorile si sa zicem ca e acceptabil. Mi s-a spus ca in max 2 zile masina e gata, nu prea inteleg pt ce le trebuie 2 zile, dar sa zicem ca vor face teste cu ea!
Era un caz parca pe aici pe forum cu cineva care tocmai ce a luat un C4 si i-a crapat calculatorul dupa cativa km! I s-a dat un C2 la schimb, tot e bine decat deloc!!
Iar aia cu spaniolul si cu decontarea convorbirilor mie mi se pare cam SF!

Oz
simpatizant

Mesajde Oz » Vin 27-Ian-2006 10:43

Sa va spun si eu ca mi s-a intamplat si mie in state un caz asemanator. BMW la care s-a stricat tetiera electrica... pentru ca nu aveau o masina la skimb ne-au dat tot un BMW dar cu mii de scuze ca era automatic... (nu aveau model cu cutie manuala ca in state e mai rar si nu se vand asa bine cele cu cutie de viteze manuala)

Apoi in Germania la fel, cu Nissan.

In Romania, am patit la fel la Mercedes, acum cativa ani, dupa ce lasasem masina in service si dupa doua saptamani nu se facuse nimic la masina. Pentru ca era vorba de bussiness, dupa un scandal monstru lasat cu amenintari si alte cele, ni s-a dat o masina de schimb pana cand va fi gata a noastra. Mentionez ca cel tare in gura era o ruda de-a mea...
Dar oricum greu, greu de tot in Romania....

Pe afara, nu ma mira deloc aceste actiuni normale. Pana sa invete si in Romania....

Alt exemplu, cand am facut drive test cu diverse masini am dat peste un caz particular: OPEL. In reteaua dealerilor OPEL exista unul care mi-a dat masina pentru drive test pentru 2 zile. :!: :!: :!: Fapt nemaintalnit in cazul altor marci la care am fost (si aici sar peste marcile de genul mertz, maybach, maseratti, sau asa ceva- la astia nu stiu cum e in Ro). Mi-a placut mult aceasta atentie si incredere acordata clientului, + posibilitatea de a analiza masinutza cat vrei tu si cum vrei tu in liniste, fara sa fii sub okii cuiva. Totul e sub limitele de bun simt, in limita de km, sa nu mergi pana la Timisoara si inapoi...
Din cate stiu eu, e singura marca care face asa ceva in Ro si de care, culmea ca si ceilalti dealeri stiu.. (unii de la vanzari care mai stiu ce e prin piata - aviz... amatorilor :wink: )

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 27-Ian-2006 10:55

La opel a fost o campanie din asta cu drive test de 2 zile in care ti se puneau anumite conditii!

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 27-Ian-2006 15:48

Am comandat la sfarsitul anului 2003 un Ford Focus. Cica OK, no problem, vine masina imediat dupa Craciun.
Ajunul Craciunului... suntem sunati, ne pare rau, nu ne putem indeplini promisiunea. Ne cerem mii de scuze.
Dupa care, vine un tip de la Ford, la noi in fata blocului, parcheaza masina (un Ford Focus cu sigla Drive Test) uitati cheile, asa se scoate masca de la casetofon, sarbatori fericite si la multi ani, ne auzim la anul dupa ce va aducem masina. Dupa care, scoate telefonul, cheama un taxi si pleaca. :shock:

Asta nu SF, nu e urban myth, nu e poveste vanatoreasca, si nici nu e poveste de la prietenul prietenului. Pur si simplu asa s-a intamplat! :wink:

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 27-Ian-2006 16:11

Da, super tare!!!Cred ca esti cam singurul caz :D

Înapoi la “ATS - Bucuresti”