Mesajde adytzu » Dum 15-Ian-2006 14:31
Ca ca nu fie dubii, voi pune mai jos o copie a acelui mail. Imi rezerv totusi dreptul de a sterge datele referitoare la masina mea. E totusi un forum public. Daca vrei sa studiati cazul, le aveti pe mailul original. Si inca ceva: nici nu doresc sa mi se rezolve problemele, pentru ca oricum e prea tarziu. Nu am vrut decat sa arat de ce nu mai am incredere in acest service. Iar datorita faptului ca Champion nu a mai primit licenta de dealer, ma vad obligat sa intru pe portile ATS-ului. Asta doar daca nu vreau sa merg in alt oras (sau tara). Intre timp, am observat ca nu sunt singurul cu probleme majore avute cu acest service, deci nu eu sunt nebun si carcotas.
"
Stimate D-le Octavian,
Apreciez initiativa ta de a te implica in relatia dealer-client. Acest lucru ar fi trebuit facut cu mult timp in urma si nu s-ar fi ajuns la discutii ostile, dar, oricum, ebine si mai tarziu decat niciodata.
Am promis ca te voi cauta ca sa discutam referitor la problemele mele cu Service-ul ATS. DIn pacate, o buna bucata de timp la inceputul acestui an voi fi foarte ocupat (chiar maine plec pt. o saptamana la Budapesta) si un alt impediment e faptul ca masina e condusa zi de zi de sotie, eu avand alta de la firma. Totusi, iti atasez mai jos mailul trimis la inceputul anului 2005 d-soarei Monica Jitariuc si la care nu am primit nici un raspuns. Nu mai zic ca aveti o pozitie "favorizata" si la ANPC, deoarece nici de acolo nu m-a cautat nimeni. Moment in care, scarbit fiind de ce ce intampla in aceasta tara, nu am avut alta solutie decat sa ma reorientez catre alt service si sa-mi vars naduful pe forumuri de specialitate. Nu am nici bani suficienti si nici timpul necesar sa umblu prin sali de judecata pentru o cauza aproape pierduta. Ce pot sa va zic e ca urmatoarea masina SIGUR nu va mai fi Citroen, chiar daca fac parte din admiratorii acestei marci, fiind totodata unul dintre cei care au infiintat Forumul ClubCitroen.
Mentionez ca textul mailului de mai jos e putin schimbat fata de original, in sensul ca am adaugat si numele persoanelor implicate.
Cu stima,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
xxxxxxxxxxxxxxxxx
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
----- Original Message -----
From: xxxxxx
To: Monica Jitariuc
Sent: Monday, February 21, 2005 2:04 PM
Subject: Probleme Service ATS
Stimata domnisoara,
Deoarece in repetate randuri am avut probleme cu service-ul ATS, astazi m-am hotarat sa apelez la sprijinul ANPC pentru a-mi rezolva problemele. Mentionez ca din luna noiembrie 2004 incerc sa rezolv amiabil problemele cu cei din service si nu am ajuns la nici un rezultat.
Aveti mai jos reclamatia scrisa inaintata ANPC-ului si care, in functie de rezultat, va fi trimisa mai departe presei si televiziunilor.
Traim intr-o tara care se vrea sa ajunga la standarde occidentale, dar cu mentalitati ramase mult in urma, din pacate.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"In repetate randuri, Service-ul Citroen a dat dovada de neseriozitate si calitate proasta ale serviciilor.
O prima problema am avut-o in febr. 2004 cand am fost nevoit sa vopsesc portierele de pe partea stanga a masinii. Din pacate, abia dupa o luna am observat ca difera nuanta de culoare. Este foarte apropiata, dar totusi diferita. Deoarece trecuse ceva timp, am trecut si eu cu vederea.
A doua problema a fost cu oglinda de pe partea stanga. Probabil s-au jucat copiii si au apasat pe ea, astfel incat a sarit din locasul ei. Verdictul celor de la ATS a fost clar: trebuie schimbata, dar nici macar nu au desfacut-o sa vada ce are. Problema am rezolvat-o in parcarea din fata blocului cu inca un prieten in 5 minute. Nu trebuia decat dat jos capacul si bagat un tzamburuc la locul lui. Deci, daca ma luam dupa ei, ar fi trebuit sa dau cateva milioane bune pe o oglinda noua.
In urma unui accident suferit pe data de 06 august 2004, am dus masina in service-ul ATS. Prima problema: reparatia s-a terminat abia pe 05 oct. 2004. Mentionez aici ca timp de o luna si jumatate a stat in ploaie si vant in curtea service-ului fara sa se uite nimeni la ea.
In timpul perioadei de reparatie am sunat la telefon de 2-3 ori si am solicitat ca la finalizarea reparatiilor sa fie facut un test al SISTEMULUI de directie.
Deasemenea, avand "experienta" cu vopsitul, am insistat asupra nuantei de culoare.
La final, intr-adevar, culoarea era la fel cu cea originala, deci se poate si bine (visavi de ce s-a intamplat in febr.)
In schimb, am observat ca volanul se roteste mult mai greu decat inainte.
Am lasat 2-3 zile, crezand ca poate nu e unsa inca instalatia bine. Cand m-am dus totusi in service, mi s-a spus ca este stricata servopompa. Si de aici au inceput discutiile. Deoarece in cadrul reparatiilor au fost inlocuite serpentina si furtunul de servo, logic, ar fi fost sa verifice si functionarea pompei, ceea ce cu siguranta nu s-a facut. Mentionez ca pompa face un zgomot care nu poate fi ignorat, deci daca s-ar fi facut verificarea, ar fi fost sesizat cu siguranta acel zgomot.
Cand le-am amintit de telefoanele mele privitoare la verificarea sistemului de directie, mi s-a raspuns ca s-a facut, dar in realitate, s-a efectuat doar geometria rotilor, d-nul Marian (nu-i mai retin numele de familie, dar e vorba de d-nul mai tanar de la receptie) zicandu-mi ca in asta costa testarea sistemului de directie.
In fine, in timpul discutiilor, mi-am amintit ca mecanicul care a facut constatarea daunelor (d-nul Daniel), impreuna cu agentul constatator de la Asirom, a sesizat la momentul respectiv, ca e posibil sa fie afectata si servopompa (observase ca fulia acesteia ar fi usor lovita). Din pacate, nu a fost trecuta in dosarul initial, urmand ca, dupa inlocuirea conductelor si punerea pompei in functiune, daca sunt probleme sa se faca o reconstatare. Acest lucru nu s-a facut si, din cate am inteles, mecanicul respectiv nici nu mai lucreaza la ATS. Totusi, tinand minte ca acel mecanic notase pe o hartie acest lucru, am solicitat sa vad dosarul de daune. Stupoare: nu mai poate fi gasit. Le-am dat un termen de 2 saptamani sa-l gaseasca, dupa care, vazand ca nu se rezolva nimic, m-am dus la sediul Asirom si am cerut de acolo copia dosarului.
In timp ce studiam pozele, sa vad daca este vreo una care sa indice si servopompa, am observat altceva.
La vreo 3-4 zile dupa ce am ridicat masina, am observat ca pragul din dreptul portierei dreapta-fata este infundat. Bineinteles, am intrebat-o pe sotie (ea conduce preponderent masina) daca a lovit-o. Mi-a raspuns ca nu si nu am mai discutat subiectul. Se poate intampla oricui sa ia o bordura sau un stalpulet, asa nu ca avea rost sa fac caz pe tema asta.
Uitandu-ma la pozele de la data accidentului, mi-a sarit in ochi acele infundaturi ale pragului, deci sotia avea dreptate, loviturile erau tot de la accident. Acum, chiar daca poate in faza initiala acel prag nu a fost observat nici de politie nici de constatator, daca a fost revopsita portiera de deasupra era imposibil sa nu se observe si pragul, nu era de datoria lor sa ma anunte si sa chem asiguratorul sa faca o reconstatare? Raspunsul celor de la Service-ul ATS a fost foarte dezinvolt: daca nu a fost trecut pe constatare nu se face.
Deasemenea, in urma reparatiilor mi-au fost schimbate ambele blocuri optice din fata. Mentionez ca, desi nu am facut inca cercetari pe aceasta tema, sunt mai slabe calitativ decat cele originale, existand suspiciunea sa fi fost schimbate in service. Acelasi lucru e valabil si pentru servopompa si cine stie cate alte elemente, tinand cont ca masina a stat in service 2 luni.
Acestea fiind zise, solicit o verificare a dosarului masinii si, daca se dovedeste ca am avut dreptate, voi cere in instanta atat daune materiale cat si morale (timp piedut, nervi, discutii inutile...)
Fac urmatoarele mentiuni referitoare la dosar:
- numarul de inmatriculare: B-xx-xxx;
- data cumpararii: aprilie 2002;
- numarul contractului ATS: xxxxxxxxx;
- numarul facturii fiscale: xxxxxxxxxxxxx;
- numarul dosarului de daune la ASIROM sucursala Ilfov: xxxxxxx"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Va sigur ca daca nu mi se rezolva problemele, voi fac tot ce-mi sta in putinta sa aduc in ochii romanilor comportamentul celor de la Service-ul ATS. Si nu sunt singurul care am nemultumiri legate de aceste servicii.
Cu stima,
~~~~~~~~~~~
xxxxxxxxx
~~~~~~~~~~~"