Principiul schimbarii pieselor defecte la Citroen!

Dealer/service Citroen

Moderator: Echipa Tehnica

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Principiul schimbarii pieselor defecte la Citroen!

Mesajde adytzu » Lun 06-Feb-2006 12:25

Sunt a doua oara in postura de a fi nevoit sa platesc un intreg ansamblu pentru o piesulita stricata. Mai precis, un "binevoitor" mi-a luat de la sigla de pe botul masinii partea de sus a sevronului, adica o piesa de plastic nichelata, de forma ___/\___ , care in mod normal nu ar trebui sa coste mai mult de 200-300.000lei. Ei, pentru rahatisul asta, trebuie la Citroen sa schimb toata masca fata care costa vreo 3,5-4 mil., plus manopera+vopsit (ca s-o aduc in culoarea masinii). Prima data cand m-am lovit de acest "fenomen" la ATS, a fost in timpul garantiei cand, tot asa, s-a stricat comutatorul de semnalizare stanga si pentru asta, a fost schimbat tot blocul de comanda, dar macar atunci a fost pe garantie.

Domnilor de la ATS, vi se pare normal asa ceva? Chiar nu se pot importa si subansamble si piese mai mici? Sau nu e RENTABIL???

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Lun 06-Feb-2006 12:38

si uite-asa adytzu, ajungi din pacate (si nu-ti doresc sa mai ajungi!!!) la ce tot indrugam eu acum vreo 1-2 sapt despre ce inseamna respectul lor fata de client...

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 06-Feb-2006 12:40

Vedeti de ce e mai bine sa nu cumparam masini noi? La una mai veche, gaseai la dezmembrari jumatatea de chevron cu 100.000. Asa, esti nevoit sa le dai "grupurilor de interese din jurul guvernului" (ca sa-l citam pe Basescu) cateva milioane.
Acuma, serios, cred ca si la alte marci e cam la fel. Am auzit ca cineva cu un Passat (vechea generatie, dar masina fusese luata de noua) a platit 1000 de euro pentru un rahat de flaps nitel spart. Tot asa, trebuia schimbat impreuna cu alte multe chestii. Asta se cheama economie de piata si avantajul clientului! Puah! :twisted:

jgr1001
pasionat

Mesajde jgr1001 » Lun 06-Feb-2006 12:44

Producatorii auto nu castiga mai nimic (sau deloc), din vanzarea masinilor noi
Profitul vine din piese!

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Lun 06-Feb-2006 12:55

paco scrie:Vedeti de ce e mai bine sa nu cumparam masini noi? La una mai veche, gaseai la dezmembrari jumatatea de chevron cu 100.000. Asa, esti nevoit sa le dai "grupurilor de interese din jurul guvernului" (ca sa-l citam pe Basescu) cateva milioane.
Acuma, serios, cred ca si la alte marci e cam la fel. Am auzit ca cineva cu un Passat (vechea generatie, dar masina fusese luata de noua) a platit 1000 de euro pentru un rahat de flaps nitel spart. Tot asa, trebuia schimbat impreuna cu alte multe chestii. Asta se cheama economie de piata si avantajul clientului! Puah! :twisted:

asa este. am auzit o chestie din asta "tare" pana si la logan. grila mastii fata sparta -> inlocuit bara etc integral.
in urma aplicarii unor integrale/ radicali/ derivate/ ecuatii si alte alea "a dat un pret" daca nu ma insel de vreo 12 milioane (nu mai tin minte. s-ar putea sa fie mai mult!). ca cica se inlocuieste cu totul.

eu am un dubiu mare ca in Romania nu se castiga "la greu" din vanzarea masinilor. am ceva informatii care ma obliga :) sa cred ca se fac ceva profituri... "frumusele" pe la importatori.
si tocmai de-aceea ma intreb de ce pe unii "ii doare fix la basca" de clienti :?:

DMX
pasionat

Mesajde DMX » Lun 06-Feb-2006 17:34

-->...nu e bine sa`ti cumperi masina noua .... nu sunt de acord ....
-->CASCO de aceea e bine sa ai casco.... intr`adevar cateaodata chiar platesti degeaba ratele ..... poti sa ai noroc sa nu ai nici un eveniment neplacut ...dar se mai intampla sa`ti mai rupa un ___/\___ sa`ti mai dea o cheie pe aripa ..sa`ti mai infunde aripa in parcare sau pur si simplu sa te trezesti cu luneta facuta praf (eu la kalos pe titulescu ..m`a costat 11 milioane cu totul ) ...si atunci cand ai casco e altceva .... preturile sunt ff nesimtite ... mai ales la dealerii autorizati ...

White Wizard
pasionat

Mesajde White Wizard » Lun 06-Feb-2006 19:58

Idee pt. adytzu :idea: :
Nu ai vrea sa-i pui plasa in locul siglei cu Citroen? Ceva de genul : http://www.musketier.com/html/xsara_i_ii_iii.html
Am vazut cateva Xsara facute asa si la noi , chiar o Xsara am vazut-o la A.T.S. , a unui mecanic! ...si cred ca te costa chiar mai putin de 400 ron cu tot! Daca vrei ma interesez, daca iti surade ideea!

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Lun 06-Feb-2006 22:41

Masca ca si masca...dar m-ai inebunit cu jentile! :lol:

Revenind la subiect: problema era de ce sa dau 3-4 mil. pt. o chestie care ar costa 200.000? Asta nu inteleg!

Eu lucrez in domeniul calculatoarelor. Cum ar fi, daca ti se strica floppy-ul sau o memorie de 10-20 euro, sa-ti zic ca trebuie schimbat tot calculatorul de 1000 euro?

pava
simpatizant

Mesajde pava » Lun 06-Feb-2006 23:53

Stai sa vezi cat costa o piesa de la copiator sau imprimanta . Politica este aceeasi ca in industria auto !.

Draku
pasionat

Mesajde Draku » Mar 07-Feb-2006 08:25

uitati-va numai la imprimantele cu jet de cerneala, cele ieftine. cartusul de schimb ajunge la jumatate din pretul ei...
se pare ca asta este politica in ziua de azi...
Eu stiu ca sunt prost, dar cand privesc in jurul meu, prind curaj.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mar 07-Feb-2006 09:09

Asa e, dupa ce te-au ademenit cu preturi mici, te omoara cu piesele de schimb. Asta e si politica japonezilor in materie de masini. Sa ne spuna nero cat costa o planetara la Mazda lui (sau Nissan, nu mai stiu) din 85! Atunci, Adytzu, ai sa vezi ca esti un privilegiat...

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mar 07-Feb-2006 09:35

Adytzu am luat chevroanele care le am eu. Le tin in masina. Daca nu vrei sa mai astepti pana pe 19, da-mi un bazz sa vedem cum ne intalnim!

La Xerox politica este invers - asta ca sa continui cu off-topicul si sa imi mai iau un warn :P

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Mar 07-Feb-2006 11:46

adytzu scrie:Masca ca si masca...dar m-ai inebunit cu jentile! :lol:

Revenind la subiect: problema era de ce sa dau 3-4 mil. pt. o chestie care ar costa 200.000? Asta nu inteleg!

Eu lucrez in domeniul calculatoarelor. Cum ar fi, daca ti se strica floppy-ul sau o memorie de 10-20 euro, sa-ti zic ca trebuie schimbat tot calculatorul de 1000 euro?

si eu lucrez in ceva similar.
treaba e simpla: daca in vreun fel sau altul cei de la ats iti devin clienti, atunci sa le spui ca tb schimbata toata reteaua... :D
da' parca vad ca or sa te intrebe daca nu cumva dintr-un floppy mai vechi si cel defect poti face unul ca si nou... :)

COSTIN MUNTEANU
pasionat

Mesajde COSTIN MUNTEANU » Mar 07-Feb-2006 13:43

paco scrie:Asa e, dupa ce te-au ademenit cu preturi mici, te omoara cu piesele de schimb. Asta e si politica japonezilor in materie de masini. Sa ne spuna nero cat costa o planetara la Mazda lui (sau Nissan, nu mai stiu) din 85! Atunci, Adytzu, ai sa vezi ca esti un privilegiat...

sau toyota... :)
masini foarte bune, dar intretinerea... ](*,)

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 08-Feb-2006 00:04

white wizzard: =P~ super tare frate firma de tuning...vreau sa spun ca e ceva lumesc si care pare accesibil
adytzu: pentru o piesa din masca ai putea sa incerci si la diversi furnizori de piese auto, nu direct la ATS, doi, incearca sa vorbesti cu diversi mecanici de la ATS (neoficial) poat se gaseste vreuna 'pastrata' , trei la dezmembrari (brrrrr) sau da o comanda la colorati prin intersectii (bine, cand o veni primavara) pentru un _______/\_______
la niste clienti de-ai mei le-au furat oglinzile la touareg de 3 ori, pana le-au sablat...romania :toimonster:
Cosmin
high energy music expression

Înapoi la “ATS - Bucuresti”