citroen c5 durata de viata
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
citroen c5 durata de viata
am si eu o intrebare.....cati km poti sa faci cu un citroen c5 ca am auzit ca nr maxim este de 600 000 km
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
Re: citroen c5 durata de viata
andy_nd scrie:am si eu o intrebare.....cati km poti sa faci cu un citroen c5 ca am auzit ca nr maxim este de 600 000 km
Hmm...deci daca eu, in cei 5 ani de cand am C5-ul, am reusit sa fac doar 105.000 km...Ma intreb, retoric evident: mai traiesc eu sa vad C5-ul meu ajungand la venerabila varsta de...30 de ani??? (masina de epoca, nu alta...

-
- pasionat
- Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+
andy_nd scrie:dar cati km crezi tu ca trebuie sa am ca sa ma lase masina de tot?
Personal nu am facut nici o afirmatie legata de un anumit numar de kilometri insa, cred ca tine foarte mult de modul cum o utilizezi pentru ca am vazut la ATS C5-uri daramate rau, unele fiind "pustoaice" din 2006-2007...
Absolut tine de modul de exploatare.
Pe de o parte un fost coleg de facultate a terminat un peugeot 406 in 6 luni (si calculati si voi cam cati km se pot face maxim in intervalul ala).
Pe de alta parte citisem de un taximetrist care avea 1.000.000km facuti cu taxiul marca Mercedes, si inca mergea.
Concluzia mea este ca acel taximetrist ar fi putut la fel de bine sa aiba un C5 si sa mearga la fel de bine 1.000.000km.
Durata de viata mai este si functie de cilindreea motorului. Cu cat este capacitatea cilindrica mai mare cu atat rezistenta in timp.
Apoi dieselul este mai fiabil.
Apoi mai conteaza daca cu masina respectiva faci numai Bucuresti- FeteÂşti pe autostrada sau faci aprovizionare prin Teleorman
.
Pe de o parte un fost coleg de facultate a terminat un peugeot 406 in 6 luni (si calculati si voi cam cati km se pot face maxim in intervalul ala).
Pe de alta parte citisem de un taximetrist care avea 1.000.000km facuti cu taxiul marca Mercedes, si inca mergea.
Concluzia mea este ca acel taximetrist ar fi putut la fel de bine sa aiba un C5 si sa mearga la fel de bine 1.000.000km.
Durata de viata mai este si functie de cilindreea motorului. Cu cat este capacitatea cilindrica mai mare cu atat rezistenta in timp.
Apoi dieselul este mai fiabil.
Apoi mai conteaza daca cu masina respectiva faci numai Bucuresti- FeteÂşti pe autostrada sau faci aprovizionare prin Teleorman