fiabilitate C5 !!!

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Mar 13-Sep-2005 19:06

paco scrie:Hei, si eu care credeam ca C5-ul iti place mai mult decat Passatul!
:lol:

Ufff... Eram sigur ca vei concluziona astfel. Nu. Am si explicat ca, totusi, in ciuda minusurilor pe care le-am enumerat mai sus, in primul rand la C5 imi place forma, apoi motorul este o bijuterie; apoi suspensia - desi are si ea plusurile si minusurile ei, consider ca un mare plus la ea ar fi fiabilitatea si costurile mici. Acele minusuri reclamate de mine se ragasesc in habitaclu. N-am sa stau acuma sa descriu si cele cateva minusuri sau inconveniente de la exteriorul si de la finisajul caroseriei pentru ca deja vad ca sunt luat peste picior si poate deranjez pationatii de marca si nu as dori acest lucru. Eu doar am avut de facut cateva observatii in legatura cu un produs, in speta cu un automobil, fie el si marca Citroen, modelul C5. Am mai motivat, mi-am achizitionat aceasta masina in urma unor indelungi drumuri batute si pe la concurenta destul de bogata de altfel in oferte. Probabil ca am avut un motiv bine intemeiat din moment ce am trecut de la o marca la alta, nu?! La acest lucru nu te poti gandi?

Ceea ce am avut eu de spus in legatura cu C5 poate le va folosi si altora care se gandesc sa si-o achiziotioneze si sa stie ce sa caute la ea chiar din show room, caci eu, aceste mici si multe neajusuri de pe ici pe colo le-am descoperit in timp. Poate unii imi vor fi recunoscatori, poate altii ma vor blama la randul lor pentru ca li se va parea ca am ceva cu firma; dar nu este asa! Eu la fiecare afirmatie am venit cu argumente solide si exemple felurite, justificari etc. Tu, la ceea ce am scris eu, nu cred ca poti veni cu niste contraafirmatii si nu cred ca poti sa-mi infirmi la modul general spusele. Poti doar sa faci anumite comentarii si vad ca ele fac referire la, probabila mea afinitate spre VW Passat. Si acest lucru l-am explicat. Fan al acestei marci nu-s si nici n-am cum sa fiu; dar sunt un propietar 85% multumit si intr-un fel resemnat de calitatea finisarilor; asta e! Imi doresc ca masina sa ma tina mult si bine si sa nu am probleme cu ea mai mult decat banii alocati reviziilor regulate :D.
paco scrie:Dar crezi ca la alte masini nu apar probleme deranjante ca cele pe care le-ai enumerat? Ma cam indoiesc...

Da, se prea poate. Dar inceput sa ma cam indoiesc de zicala: "cat dai atat face". Si in fond si la urma urmei francezii niciodata n-au excelat la partea de finisare si la cea interioara in mod particular. Si tot ca o alta remarca nu numai nemtii fac masini "bine inchegate"... Ci mai sunt si altii.

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Mie 14-Sep-2005 00:53

Nu sunt ironic, nici habotnic Citroen. Glumeam cu chestia cu Passatul.
Iti doresc sa fii un proprietar din ce in ce mai convins de masina lui!
De altfel, ai si motive!

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Vin 23-Sep-2005 21:05

Azi m-am intors cu masina din Bucuresti. Am stat cateva zile si deci am prins si ploile astea urate. Am avut parcata masina intr-o zona in care apa a ajuns la nivelul pragurilor si chiar mai sus un pic. Rezultatul... APA MI-A INTRAT IN MASINA IN PARTEA DIN SPATE PE LA PORTIERELE SPATE. ESTE POSIBIL ASA CEVA LA O MASINA DE ~24.OOOEUR?!?!?!?!?!??!?!?!?!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Sâm 24-Sep-2005 08:56

Devreme ce a intrat, se vede ca este posibil! :)
Si de ce n-ar fi posibil, ca doar masinile nu sunt impermeabile.
Mie nu mi se pare nefiresc la cata apa a lasat Dumnezeu in capetele noastre in ultimele zile.
E adevarat, nu e placut, dar ce sa facem? BIne ca nu ne-a intrat prin case!
Apropos de masina noua si scumpa. Cum crezi ca se simt posesorii de mertzane de vreo 50.000 de euro care patesc chestii mai aiurea (am auzit un caz nebunesc, i-a sarit roata din fata din fuzeta, undeva prin Pitesti, la viteza mica!)?

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Sâm 24-Sep-2005 10:43

paco scrie:Devreme ce a intrat, se vede ca este posibil! :)
Si de ce n-ar fi posibil, ca doar masinile nu sunt impermeabile.

...vrei sa spui neetanşe, pentru ca impermeabile sunt ;) cu siguranta. Si-apoi cum Dumnezeu sa nu etanseizeze usile?!?!? Bineinteles ca nici nu ma gandesc ca C5-ul este o amfibie pe care as putea sa o si scufund - intr-un lac, de exemplu - fara ca apa sa intre in ea, DAR ca usile si/sau geamurile sa nu fie etanse nici nu ma asteptam!!!
paco scrie:Mie nu mi se pare nefiresc la cata apa a lasat Dumnezeu in capetele noastre in ultimele zile.

Mie mi se fare foarte nefiresc. Daca ar fi intrat apa, sa zicem, prin alta parte, nu m-ar fi deranjat; dar situatia asta m-a enervat pana peste culme. Am trimis plangeri si niste articolase bine facute la: Autobild - DE, AutoShow, AutoExpert, Citroen Romania si Citroen FR. Am facut sesizari la ANPC online de serviciile proaste prestate de dealer in garantie. Ma voi lupta pentru ca cei ~24.000EUR pe care i-am dat pe masina sa merite!
paco scrie:.../...am auzit un caz nebunesc, i-a sarit roata din fata din fuzeta, undeva prin Pitesti, la viteza mica!?

Nu pot sa cred asa ceva... Cum naiba se poate intampla asa ceva?! :shock:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Sâm 24-Sep-2005 11:27

Asa am citit pe un forum, daca minteau cei de acolo, mint si eu.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu asa ma tem ca reclamatiile astea nu prea duc nicaieri, iti fac mai multi nervi si te incarca cu ura!
Am auzit tot pe alte forumuri mai bogate ca oamenii au ajuns si la televiziune si tot nu s-a rezolvat nimic.
Intr-o economie grabita, cine mai are timp de clienti (desi sloganul asta e, ca bietul client ar fi scopul tuturor...aiurea!)?

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Sâm 24-Sep-2005 11:42

Bun si in locul meu tu ce ai face?! Ai depune armele?
Pana nu epuizez toate "gloantele" nu ma las... Apoi, voi vedea. Ori bag mana in buzunar si mi-o fac cum vreau, ori o vand, ori ...

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Sâm 24-Sep-2005 12:37

Daca tragi prea multe gloante, e posibil sa te arda teava pistolului.
Noi ne imaginam ca avem multe optiuni in viata. Aiurea!
Mai bine eviti sa mai tii masina in balti adanci, acum ca stii ce hiba are. Eu asa as face. Si m-as bucura in continuare de ea. Daca ajungi sa vinzi masina pentru asa ceva, comportamentul se cheama irational, in sens primar, adica facut sub impulsul maniei, fara ratiune.
Sa ne gandim logic: o vinzi si iei un Passat (masina germana, bine inchegata etc.) Vei constata ca pierde nu stiu ce lichid de frana din fabrica. Povestea se repeta, doar cu alt chip. Asadar...
Eu am facut o obsevatie empirica, nu stiu daca e valabila si la altii, la mine asa a fost. ori de cate ori imi propuneam sa rezolv toate hibele masinii, apreau altele, mai grave, mai sacaitoare. Am dedus ca ma munceste demonul mecanicii, asa ca a renuntat sa ma agit. cand m-am linistit, nu mi s-a mai parut groaznic ceea ce inainte ma enerva la culme. Totul e sa nu punem la suflet rahaturile astea mecanice, n-au nici o valoare, zau asa. Daca masina merge, de ce sa ne chinuim?
Inca odata, e parerea mea. faci cum crezi, banii tai, timpul tau, nervii tai. Dar am curaj sa pun pariu ca niciodata nu vei fi 100% multumit, daca nu esti deja...

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Sâm 24-Sep-2005 12:49

Nu am tinut-o in balti in nici un caz. Ci de la ploilea astea de asa maniera a fost conjunctura, sau crezi ca mint?!

Nu pentru asa ceva, as vinde-o ci pentru cate am patimit cu ea pana acuma. E drept, nu chestiuni ce tin de mecanica - exceptand sonda de ulei ce a trebuit inlocuita.

Comportament irational zici tu?! Irational pentru ca nu accept sa arunc cu banul meu?

Nu este nici un demon al mecanicii. Este demonul lucrului nou. Pentru ca ce am cumparat de nou, m-astept sa fie nou si BUN, FUNCTIONAL si FARA hibe. E drept ca in zilele noastre s-ar putea ca aceasta dorinta sa fie un deziderat cam hilar pentru unii, dar pentru mine nu.

Repet, nu sunt rahaturi mecanice ci sunt rahaturi de finisaje, BATAIE DE JOC.

Ma gandesc la o AlfaRomeo 159 1.9 JTDM 16V sau 2.4 JTDM 20V. E drept ca sare si ca pret dar as vrea sa incerc...

Pasiunea n-are de-aface cu comfortul. Eu mi-am dorit intotdeauna o masina noua pe care sa o cumpar si la care cel putin 2-3 ani sa nu stau sa bag bani in ea in afara de revizii si consumabile. Cer oare prea mult?! Eu zic ca nu!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Sâm 24-Sep-2005 15:40

In fine, avem pareri sau mai bine zis optici diferite.

Din cate am auzit, Alfele sunt mai proaste decat Citroenurile, dar e numai un zvon. Pe de alta parte, designul la Alfa e cvasi-imbatabil, iar ceea ce multi numesc "placerea condusului" pare mai mare decat la citronel. Cine mai stie...?

P.S. Cand am spus demon, nu am facut o gluma. Pur si simplu exista miliarde de draci, banuiesc ca lumea mecanicii si-a asigurat si ea cateva divizii. Apropos, multi oameni la volan...sunt indraciti. Eu cred in asa ceva, devreme ce cred in ingeri (e canonic!). Pe unii chiar ii munceste dracul lucrurilor pe 4 roti, ai grija sa nu te prinda in plasa! La asta ma refeream cand iti recomandam sa treci cu usurinta peste micile hibe. Dracul le face sa para mari...

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Sâm 24-Sep-2005 15:49

:lol: :lol: :lol:
Buna chestia asta cu dracuşrii. O sa retin aspectul asta.

Ca in habitaclu dau la peste in balta din spate nu mai este "o mica hiba" ci chiar un "noroc": o sa pun si niscavai puiet de şalau sa vad daca-i prieste... :lol:.

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Sâm 24-Sep-2005 23:15

Si eu as face la fel ca tine!!!
Ma lupt cu ei pana in panzele albe. Mor cu ei de gat, pentru fiecare surubel care nu mi l-au strans cum trebuie ;)

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Lun 26-Sep-2005 09:28

Imi pare rau sa aud de ceea ce ai patit. Va trebui sa scoti mocheta ca sa se usuce atat ea cat si izolatia de sub mocheta altfel in curand vei avea un minunat parfum de mucegai.

In ceea ce priveste etanseitatea, nici o masina normala nu este etansa, aerul care intra din cauza ventilatiei trebuie sa iasa pe undeva, la fel si atunci cand inchizi usile, presiunea formata trebuie sa iasa pe undeva.
De aceea exista niste orificii situate la diverse nivele in functie de solutia constructiva.
La vechiul meu Citroen GSA, aceste orificii se gasesc cam la o palma deasupra nivelului pragului, in usile spate. La Citroen CX se gasesc putin deasupra liniei geamurilor in stalpul C, adica imediat in spatele usilor spate.
Pana la ce nivel ai intrat cu masina in apa?

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Lun 26-Sep-2005 18:24

N-am intrat cu masina in apa ci apa pluviala a ajuns pana cam pe la nivelul pragurilor, poate chiar un pic mai sus. Dar care o fi explicatia ca apa nu a intrat in fata absolut deloc ci numai in spate?!

Mie mi se par foarte firave chederele de pe masina. Ma refer la cele de pe portiera, nu de pe masina. Au un decupaj de parca ar fi taiate cu cutter-ul, nu sunt simetric decupate - adica sa se asemene cumva cele de la o portiera cu cele de pe partea cealalta.

Si alta curiozitate: de ce numai C5-ul meu a luat apa in acest mod, desi langa el mai erau si alte masini parcate, la fel si la ele apa a ajuns cam pana la prag si chiar si peste.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 26-Sep-2005 18:45

Cu riscul de a te supara, cred ca e normal ce ai patit tu, daca spui ca apa a ajuns la nivelul pragurilor. Eugen ti-a spus cum e la CX, eu iti voi spune cum e la BX: pragurile au la nivelul cel mai de jos, niste orificii de scurgere (cite 3 la fiecare prag, 2 in extreme si unul pe mijloc). Pragurile comunica cu interiorul prin niste orificii, pe care eu le folosesc ca sa pun ulei in praguri (iar normal).
Presupunind ca masina "stationeaza" intr-o balta si apa trece cam cu 5 cm de nivelul de jos al usilor, rezultatul este ca va intra apa in masina.
Cred ca ar fi trebuit sa folosesti avantajul pe care ti-l da suspensia hidraulica si sa lasi masina "sculata", ca sa nu te doara capul. In mod normal un constructor pleaca de la premisa ca ploaia cade de sus in jos si etanseaza masina in aceasta idee. In tariel cu apa calda, functioneaza si canalizarea si nu se pun probleme de genul asta. Tot din cauza ca altii au sosele adevarate, masinile pe care ei le produc, sint fara scut. Pentru ca avem nesansa sa traim unde traim, cine vrea scut trebuie sa scoata bani din buzunar.
Ce te face sa crezi ca alte masini nu au luat apa? De multe ori proprietarii au tendinta de a ascunde acest lucru ca sa nu se faca de ris.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Citroen C5 I-II”