activare autoblocare usi

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

mihaimarton
simpatizant

Mesajde mihaimarton » Lun 24-Aug-2009 06:34

Care ar fi acel buton pe telecomanda? Am c5 varianta I (2002) dar nu exista acel buton, am doar pt. inchidere deschidere geamuri.

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Mesajde videosuzy » Lun 24-Aug-2009 13:01

mihaimarton scrie:camera e foarte mica, ar incapea in "V"-ul siglei din spate

E prea sus...Iti recomand sa o montezi in aceeasi linie cu senzorii de parcare. Asa o sa ai atat vizibilitate la nivelul solului (cu cat e mai sus, cu atat se mareste unghiul mort dintre bara masinii si presupusul obstacol) cat si vizibilitate foarte buna la iesirea din parcarile SPIC din banda 1 (cum sunt mai peste tot mai nou)...

Imagine

Stima

mihaimarton
simpatizant

Mesajde mihaimarton » Lun 24-Aug-2009 13:09

am experimentat de sus, cu un unghi de cadere se vede chiar foarte bine, cu o lentila wide, m-am gandit si la pozitia din spoiler spate dar e un loc unde se stropeste foarte tare (de multe ori am si noroi pe senzori)

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Lun 24-Aug-2009 16:58

mihaimarton scrie:am experimentat de sus, cu un unghi de cadere se vede chiar foarte bine, cu o lentila wide, m-am gandit si la pozitia din spoiler spate dar e un loc unde se stropeste foarte tare (de multe ori am si noroi pe senzori)

Fiecare pana la urma monteaza camera unde doreste...
Indiferent ce-ai spune, pozitia de sus, cat de "WIDE" ar fi lentila camerei, tot nu poti sa vezi atat cat vezi cu camera montata in bara...
Autoturismele care vin din fabrica cu camera cam pe-acolo unde spui tu, au camere care au o inclinare catre in jos pentru a compensa diferenta de inaltime data de unghiul mort, insa, acele camere au unghi mort catre inapoi, ceea ce inseamna ca nu pot vedea foarte departe, atunci cand dau cu spatele...

Bafta

mihaimarton
simpatizant

Mesajde mihaimarton » Lun 24-Aug-2009 17:50

ms. am sa mai ma gandesc la pozitia camerei, ce ma doare cel mai tare este sa pot activa automat functia video cand meg cu spatele. Multumesc pt. sugestii!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 24-Aug-2009 19:07

suzy, poti sa ne spui cam ce camera ai folosit si de unde ai cumparat-o?...
am pus un clarion cu ecran escamotabil si ma gandeam sa-mi pun si eu o camera...

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Lun 24-Aug-2009 21:07

mesersmith scrie:suzy, poti sa ne spui cam ce camera ai folosit si de unde ai cumparat-o?...
am pus un clarion cu ecran escamotabil si ma gandeam sa-mi pun si eu o camera...

Este o camera tip vizor cu imaginea intoarsa la 180 grd. (speciala pt bara auto) cu celula videocaptoare CCD (adica cu sensibilitate foarte mare chiar daca nu am iluminare IR-infrarosu), am facut ,mentiunea asta pentru ca sunt multe firme ce vand camere pentru mersul inapoi dar care au celula videocaptoare CMOS, cu sensibilitate mica, avand atasate niste led-uri IR care isi fac si nu prea, treaba...

Pretul camerei este undeva pe la 300 lei, cu tot felul de inele adaptoare care sa-i ofere inclinarea dorita in functie de locul unde se monteaza...ceva asemanator senzorilor de parcare...
Avantajul sensibilitatii acestei camere este acela ca se foloseste de lumina lampilor de marsarier atat pentru alimentare cat si mentru vizualizare...

Stima

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Lun 24-Aug-2009 21:09

mihaimarton scrie:ms. am sa mai ma gandesc la pozitia camerei, ce ma doare cel mai tare este sa pot activa automat functia video cand meg cu spatele. Multumesc pt. sugestii!

Sa activezi functia din ce???Ca acest tip de camera e recomandat a se conecta la un monitor (tip oglinda sau DVD auto) care are comanda pentru camera...adica, chiar daca esti in functia :radio, CD, DVDsau TV, la introducerea manetei in marsarier, unitatea DVD se cupleaza automat pe camera video...

TLGsoft
simpatizant

Mesajde TLGsoft » Lun 24-Aug-2009 21:40

mihaimarton scrie:Care ar fi acel buton pe telecomanda? Am c5 varianta I (2002) dar nu exista acel buton, am doar pt. inchidere deschidere geamuri.

Inseamna ca nu ai optiunea. Eu am varianta II, am un buton mic pe telecomanda cu un far desenat pe el.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 24-Aug-2009 22:39

videosuzy scrie:
mesersmith scrie:suzy, poti sa ne spui cam ce camera ai folosit si de unde ai cumparat-o?...

Este o camera tip vizor cu imaginea intoarsa la 180 grd. (speciala pt bara auto) cu celula videocaptoare CCD (adica cu sensibilitate foarte mare chiar daca nu am iluminare IR-infrarosu), am facut ,mentiunea asta pentru ca sunt multe firme ce vand camere pentru mersul inapoi dar care au celula videocaptoare CMOS, cu sensibilitate mica, avand atasate niste led-uri IR care isi fac si nu prea, treaba...

Pretul camerei este undeva pe la 300 lei, cu tot felul de inele adaptoare care sa-i ofere inclinarea dorita in functie de locul unde se monteaza...ceva asemanator senzorilor de parcare...
Avantajul sensibilitatii acestei camere este acela ca se foloseste de lumina lampilor de marsarier atat pentru alimentare cat si mentru vizualizare...

Stima

poti pune un link cu modelul, eventual si un site unde il pot gasi?

mihaimarton
simpatizant

Mesajde mihaimarton » Lun 31-Aug-2009 09:05

sa activez functia video, am ecran mare color din fabrica, in torpedo am mufe audia/video (acolo am probat camera), problema este ca functia video se poate activa din meniu si munai atunci cand masina este stationata sau ruleaza sub 10km/h. As avea o intrebare la voi, unde se aude sunetul sistemului de parcare, se poate amplica cumva, a mai incercat cineva asa ceva?

Înapoi la “Citroen C5 I-II”