telecomanda/cheie inchidere centralizata

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

chr1st1
simpatizant

Mesajde chr1st1 » Sâm 24-Oct-2009 19:09

Salutare!
Sunt un nou posesor de Citoren C5 I 2.0HDI de cateva zile si am observat ceva in neregula cu telecomanda de la cheie. Butoanele revin foarte greu la pozitia initiala dupa ce au fost actionate. Presupun ca trebuie curatate putin. Stie cineva cum pot sa desfac cheia? Eu am incercat dar nu am reusit, si mi-e frica sa fortez ca nu cumva sa o stric. Daca o desfac cumva va trebui sa o programez/sincornizez iar? Si daca asa e, cum se face asta? Exista pe undeva vreun manual de service care sa contina si info astea?
Poate stie cineva sa ma ajute...
Multumesc! :steering:

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Dum 25-Oct-2009 16:24

Partea cu butoanele este un capac, si se desface cu ajutorul unei surubelnite mici. Langa agatatoarea telecomenzii, in partea opusa cheii de contact, vei vedea un mic lacas unde trebuie sa introduci surubelnita si usor ,usor, indepartezi capacul cu butoanele.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Dum 25-Oct-2009 17:28

dupa ce dai capacul jos, foloseste o scula lata pt a "largi" putin orificiile prin care trec butoanele de cauciuc...
lucrul asta trebuie facut pt ca telecomanda fiin veche a suportat f multe apasari, lucrul asta a facut sa se comprime f putin butoanele si sa le mareasca diametrul...
e drept, ca e vb de zecimi de mm, dar e suficient sa nu mai revina...
acelasi lucru l-am patit si eu...

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 25-Oct-2009 18:47

Tocmai am schimbat bateria la teelcomanda mea (este la fel ca la C5), si nu a trebuit sa reprogramez nimic. Sfaturile dinainte raman valabile..dealtfel cred ca e o poza si in manual in care se indica punctul de langa agatatoare pentru inserarea surubelnitei pentru desfacere. Pe padul acela cauciucat este posibil sa fie si grasime amestecata cu mizerie care sa creeze problema pe care ai amintit-o. Inainte sa incerci sa largesti ceva, spala cu apa si sapun padul acela cauciucat.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

chr1st1
simpatizant

Mesajde chr1st1 » Dum 25-Oct-2009 19:22

multumesc de sfaturi. o sa incerc maine... la cat ghinion am avut azi nu vreau sa mai schimb nici macar un bec... revin maine pe seara cu raspuns.. poate reusesc..

@ bogdan 78 esti sigur ca nu trebuie sincronizata? problema e ca am doar 1 cheie si nici acel card cu codul pt multiplicare nu il am... deh.. asa e cand o cumperi sh... mereu lipseste cate ceva... :(

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Dum 25-Oct-2009 19:35

Din ce an este masina?..eu stiu... sa nu fie un model mai nou. Dar mai este o chestie care ar trebui sa te linisteasca.
Eu am schimbat bateria si nu s-a intamplat nimic..dar tu nici macar nu umblii la circuitele electrice. Placuta de circuite cu bateria ramane neatinsa pe suport, tu cureti doar padul de cauciuc..practic nu se deconecteaza nimic.
Succes.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...

Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...

C i t r o n e l
pasionat

Mesajde C i t r o n e l » Dum 25-Oct-2009 22:29

Cine nu are cardul original cu codul il poate afla dupa seria masinii la reprezentanta - probabil contra cost,
sau... daca stie pe cine sa intrebe.

sincronizarea telecomenzii nu are legatura cu schimbarea bateriei si nici cu acel cod - testat personal pe 2 masini/key+ telecomenzi C5-II la care am schimbat bateria luna aceasta.

chr1st1
simpatizant

Mesajde chr1st1 » Lun 26-Oct-2009 22:00

gata.. am desfacut, curatat, inchis inapoi. nu a trebuit sa resetez nimic. acum merge f bine. era murdar si lipicios reveneau f greu butoanele. ati avut dreptate in legatura cu placuta cu circuite. este separata de pad si nu iese bateria de pe ea cand desfac telecomanda. mutam fain pt sfaturi. :steering:

Înapoi la “Citroen C5 I-II”