lichid radiator
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
lichid radiator
Salut , am si eu o intrebare tot despre C5 . De cateva zile gasesc sub masina in dreptul vasului de espansiune lichid de radiator . I-mi pierde dar du inteleg pe unde . ar fi doua variante 1 posibil la inbinarea vasului cu furtunul care duce in radiator sau 2 la atingerea furtunului de caroserie . Nu pierde multa apa dar ma gandesc sa ii scot garnitura de la capacul vasului , odata ce nu are presiune apa nu-mi mai pierde doar putin ce se evapora . Nu stiu daca lipsa presiunii din circuit nu e daunatoare pt. pompa de apa . CINE I-MI POATE DA UN SFAT?? Va multumesc 

- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
pai sr trebui sa vezi pe unde curge pt ca ar trebui sa lase urme pe scut si contra aripa...
nu poti scoate garnitura de la capac, pt ca in timpul mersului temperatura apei creste si astfel creste si presiunea, iar daca nu ai avea acea garnitura, iti va arunca lichidul afara...
asadar, cauta locul prin care pierzi lichidul...
nu poti scoate garnitura de la capac, pt ca in timpul mersului temperatura apei creste si astfel creste si presiunea, iar daca nu ai avea acea garnitura, iti va arunca lichidul afara...
asadar, cauta locul prin care pierzi lichidul...
-
- simpatizant
lichid radiator
Salut ! Am patit de curand aceeasi problema, doar ca la mine se pierdea destul de mult lichid de racire pe la vasul de expansiune (pe la buson). Imi aparea din ce in ce mai des acel mesaj de "nivel scazut al lichidului de racire". Cauza: imi baga compresie pa la garnitura de chiulasa in dreptul a 3 pistoane. M-am speriat la culme deoarece nu stiam daca nu cumva este si chiulasa fisurata. A trebuit sa fac un drum de Ungaria la Debrecen pentru a verifica chiulasa (norocul meu e ca Debrecen e destul de aproape de mine). Despre cei din Debrecen numai cuvinte de lauda ! Spre fericirea mea, chiulasa n-a avut nimic. Toata treaba la unguri m-a costat 15000 forinti (250 lei). Remedierea intregii defectiuni a durat 3 zile si m-a costat in total 1700 lei. Sfatul meu: du-te la un mecanic bun care sa analizeze foarte bine masina dupa care, in functie de constatari sa procedeze la remediere. Iti doresc multa bafta !