Asadar am sa incep eu cu o intrebare:
Merita sa cumpar un debitmetru second hand sau numai unul nou?
Va multumesc pentru raspunsuri si ii incurajez si pe colegi sa posteze, desi multe intrebari poate vor fi puerile ( poate ca la fel cum e a mea

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
buda.nicolae scrie:Danutz o sa tinem legatura, insa momentan astept ca trebuie sa nasca nevasta, nu prea am timp fizic sa ma ocup de "printesa" mea. De indata ce o sa se mai aseze lucrurile, dupa ce se va naste feciorasul, o sa te contactez. Sper ca o sa il mai ai acel debitmetru!
Iti multumesc si iti doresc o duminica placuta!
@marianmarian
Am deschis acest topic doar pentru necunoscatorii ( cum sunt si eu ) care doresc sa-si schimbe anumite piese mecanice, electrice si electronice cu unele second-hand ( sa rezolvam anumite probleme cu bani mai putini ). Oricum pentru a cumpara sau vinde anumite piese exista o sectiune aparte pe acest forum. Cred ca mai multe sanse ai sa gasesti jante daca postezi si acolo anuntul tau!
O duminca placuta tuturor!
mbc scrie:Ideea lui Khan era cu totul alta: Sunt unele piese care merita sa le iei 2nd hand chiar daca sa zicem ca ai avea bani de una noua, iar altele care nu merita nicicum sa iei 2nd hand. De exemplu, daca gasesti un set de cauciucuri care sunt uzate 10% si sunt produse de 2 ani, e destul de simplu sa iei decizia de a le cumpara; la o componenta electronica care arata la fel si la 10 minute de la producerea ei si la 10 ani nu poti sa stii in ce te bagi.
Eu mi-as lua la masina daca as gasi cauciucuri, jante, chestii de genul, dar nu mi-as lua un senzor sau o sonda sau un far.
buda.nicolae scrie:Iti multumesc danutz de gandurile bune, va doresc si la voi o sarcina usoara si un bebe sanatos!
Multumesc colegului khan care ne face sa intelegem toate diferentele intre o piesa second si una noua. Se pare ca am sa optez pentru un debitmetru nou ( chiar daca o sa ma coste ceva banuti ), mai ales ca la dezmembrari nu poti sti cati kilometrii a avut masina de pe care a fost luat, desi de multe ori ti se va spune ca au avut foarte putini kilometrii, doar dezmembrarile din vanzare pieselor supravietuiesc.
Legat de parbriz, geamuri, faruri, stopuri, presupun ca acestea se pot cumpara si second hand, se poate vedea uzura lor cu ochiul liber, nu cred ca ar putea avea ceva defecte ascunse care nu se pot observa la o privire amanuntita. Este exact exemplul dat de khan cu placutele de frana second hand. ( precizez ca aceasta opinie este una personala, de la un neprofesionist, daca gresesc rog un expert sa ma corecteze )
Va doresc o seara placuta!
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori