dupa cum reiese din titlu am devenit si eu posesor de C5, insa nu reiese din titlu ca sunt pe jumatate incantat si pe jumatate dezamagit de alegere.
Am luat un C5 break 2.0 hdi 2007 automat 98 mii km aparent reali.
Mi-am dorit foarte mult un break si la fel de mult o masina confortabila si care sa-si poata sufleca pantalonii la nevoie

Neavand disponibilitatea sa merg in Germania, am cautat doar in Romania. Initial ma gandisem sa fac un efort pentru modelul nou insa sunt extrem de rare break-urile cu suspensie H asa ca am renuntat la idee si am cautat modelul vechi cu pret si varsta rezonabila. Nici astea nu abunda, si in general sunt cam 1 cel mult 2 mai ok la vanzare in acelasi timp.
Configuratia masinii pe care am gasit-o e destul de ciudata pentru ca ii lipsesc niste chestii elementare cum ar fi MP3-ul, cotierele, incalzirea in scaune sau trapa insa vine cu cutie automata si H3+, optiuni foarte scumpe.
Daca peste incalzire in scaune sau trapa mai pot trece, lipsa MP3-ului a fost o mare dezamagire, descoperita dupa cumparare. Nu mi-am imaginat ca o masina din 2007 nu are mp3 de aceea nici nu m-am gandit sa verific inainte de cumparare.
Masina este foarte confortabila la drum lung datorita suspensiei insa scaunele puteau fi un pic mai confortabile si se putea pune si o cotiera.
Un alt aspect fain e cutia automata si in oras si in afara dar mai ales in depasiri cand apas pedala si masina fuge. Cutia e de 6 trepte si e facuta de Aisin si aparent mai echipeaza mici si medii de la Volvo, PSA, Fiat, Gm. Mi se pare bine programata si usor de invatat.
Pe de alta parte masina mi se pare insuficient antifonata si zgomotele suspensiei la viteze mici se aud destul de tare. In plus la viteze mici suspensia nu e prea diferita de una normala.
Finisajele interioare sunt medii iar geamurile se inchid cu zgomote de intinsaturi.
Senzorii de banda par sa nu functioneze la fel si deschiderea geamului de pe hayon si reglarea lombara a scaunelor.
Problemele pe care le are masina sunt o conducta de retur servodirectie fisurata si telescoapele fata care sunt umede.
Nu ma observat variatii mari de inaltime dupa stationare indelungata deci ma gandesc doar ca izolarea camerei de presiune joasa a telescopului e afectata.
A mai intalnit cineva problema asta? se poate fixa altfel decat prin inlocuirea telescopului?
Legat de suport MP3, si-a montat cineva interfata cu aux, sd si usb pe portul magaziei de cd-uri?
Multumesc.