Salut, vine vara si ma gandesc sa-mi iau un set de cauciucuri noi. Nu SH, nu resapate, ci noi.
Ma lovesc de cateva impedimente. Primul ar fi banii, asa ca dintre marcile cele mai ieftine, trebuie sa optez intre Riken, Taurus si Tigar. (toate 3 cica ar fi facute sub licenta Michelin, in Serbia)
Voi ce ati alege intre astea 3?
A doua problema ar fi indicele de sarcina. 93 sau 97? Eu optez catre 97, ma gandesc ca sunt mai rezistente.
Practic, as vrea sa imi iau 4 cauciucuri de vara, 215/55 R16 97W. Ce parere aveti?
Multumesc.
cauciucuri
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
eu am sunat la baietii astia de unde am facut comanda si mi-au zis ca Tigar astea nu ar fi pe stoc, dar ca au Riken si ca sunt aceleasi cauciucuri...
Nu stiu daca incercau sa mi le bage pe gat sau chiar sunt identice, insa le-am zis ca as prefera sa astept pana ajung pe stoc (o saptamana, doua). Oricum nu s-a incalzit inca indeajuns de mult incat sa le pun pe alea de vara.
Din poze de pe net, par la fel, si profilul la fel, si indicii la fel, si pretul la fel... atata ca Riken sunt simple, Tigar sunt XL.
Am intrebat si de protectie pt janta si cica amandoua ar avea "buza" aia de protectie pt janta.
Nu stiu daca incercau sa mi le bage pe gat sau chiar sunt identice, insa le-am zis ca as prefera sa astept pana ajung pe stoc (o saptamana, doua). Oricum nu s-a incalzit inca indeajuns de mult incat sa le pun pe alea de vara.
Din poze de pe net, par la fel, si profilul la fel, si indicii la fel, si pretul la fel... atata ca Riken sunt simple, Tigar sunt XL.
Am intrebat si de protectie pt janta si cica amandoua ar avea "buza" aia de protectie pt janta.
-
- pasionat
- Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
- 2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
- 3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6
Salut
Arunca o privire aici pentru mai multe pareri despre un anumit brand/model de cauciucuri
http://www.tyrereviews.co.uk/
Spor.
Arunca o privire aici pentru mai multe pareri despre un anumit brand/model de cauciucuri
http://www.tyrereviews.co.uk/
Spor.
pana la urma alea Tigar inca nu au venit si eu nu am mai avut rabdare. Am luat Riken, 215/66 R16, 97W.
Au protectie de janta (buza), DOT 0315, masina se simte muuult mai bine decat cu cele SH.
Am indreptat si jantele, le-am echilibrat si le-am umflat cu azot. Toata distractia.... ~ 1100 ron. Eu zic ca nu e rau. ma asteptam la mai mult.
A, si am si spalat-o cand am terminat cu tot, ca sa-i dau un aer fresh
Am garantie la Riken 3 ani, si de la vulcanizare 3 luni garantie la manopera de montaj.
Atentie la zgarcitii de la vulcanizare. imi bagasera 2 presiunea in roti, parca dadeau azot din burta. le-am aratat ca trebe 2.2 pe spate si 2.5 pe fata si s-au conformat.
Au protectie de janta (buza), DOT 0315, masina se simte muuult mai bine decat cu cele SH.
Am indreptat si jantele, le-am echilibrat si le-am umflat cu azot. Toata distractia.... ~ 1100 ron. Eu zic ca nu e rau. ma asteptam la mai mult.
A, si am si spalat-o cand am terminat cu tot, ca sa-i dau un aer fresh

Am garantie la Riken 3 ani, si de la vulcanizare 3 luni garantie la manopera de montaj.
Atentie la zgarcitii de la vulcanizare. imi bagasera 2 presiunea in roti, parca dadeau azot din burta. le-am aratat ca trebe 2.2 pe spate si 2.5 pe fata si s-au conformat.