Ma gandeam sa fac bypass la sistemul de reciclare de gaze carter pentru ca imi murdareste destul de urat motorul pe exterior in vreo 2-3 puncte dar mai ales pe interior.
Concret, in momentul in care se intalnesc gazele de la EGR (uscate si pline de particule) (incepand cu punctul 3 continuand cu toata zona 2) cu cele umede de pe admisie (umede in mare parte datorita gazelor de carter) se produc niste depuneri grave in galeria de admisie fix inainte de intrarea in cilindri (toata zona 2). Nu vad cum se poate autocurata toata "smoala" aia pentru ca abia am reusit s-o "deranjez" cu o surubelnita.
EGR-ul cu traseul aferent sunt extrem de curate pana se intalnesc primii vapori umezi (punctul 3) si aici se produc primele depuneri de funingine imbaxita cu ulei.
Traseul de admisie pana in corpul clapetei de amestec (punctul 4), are urme consistente de ulei insa nimic exagerat. Cred ca toti vaporii astia de ulei vin de pe carter (punctul 1).
De aceea as vrea sa nu mai evacuez gazele de carter pe admisie ci inafara motorului si in felul asta sa evit depunerile masive datorate vaporilor de ulei.
A mai facut cineva o operatie ca asta? Sunt contraindicatii? Sunt beneficii? Folosesc la ceva vaporii de ulei?
Precizez ca nu vreau sa fac bypass/anulare la EGR pentru ca are implicatii asupra functionarii motorului.

poza nu imi apartine dar motorul e acelasi ca cel din poza, RHR.
Ms.