Sfat achizitie C5 MK1 (pre/post face-lift)

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mie 30-Sep-2015 03:25

o masina de 175kkm

Cea pe care am zis eu c-as alege-o are "anuntati" ~80 k km. Dac-or fi reali, fireste... Insa nu vad de ce-am presupune neaparat ca are "175kkm" si nu mai mult sau mai putin...

james kilowatt
pasionat
Masina: Citroen C1 1.0 Auto
2: Mazda CX-30 SkyactivX AT AWD

Mesajde james kilowatt » Mie 30-Sep-2015 08:20

Pentru ca legendele urbane spun ca nemtii sunt cinstiti (vezi de exemplu cazul VW :D) si ca se face parnaie la ei pentru chestii d-astea.

taviciobanu
pasionat
Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
2: Golf V 2004 1.4 16v benzina

Mesajde taviciobanu » Mie 30-Sep-2015 13:15

Deci ma doare capul.Uat? 3180 de euro pe an sa-ti dea statul ca faci tu naveta?? Care stat?? Al nostru in nici un caz.Cred c-ai gresit forumul.
Trust Me I’m An Engineer

james kilowatt
pasionat

Mesajde james kilowatt » Mie 30-Sep-2015 16:54

Nu ti-i da, ci doar nu ti-i mai ia :D

Problema e ca unele politici se bat cap in cap, astia fiscal incurajeaza masina si naveta (nu doar mai castigi niste euroi in plus, insa iti si cumperi o casa mai ieftina de exemplu) si pe de alta parte vine alt minister sau autoritate locala care incearca sa te descurajeze sa mergi cu masina (taxe, inchid strazi, parcari, etc).

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Joi 01-Oct-2015 02:51

Pentru ca legendele urbane spun ca nemtii sunt cinstiti (vezi de exemplu cazul VW Very Happy) si ca se face parnaie la ei pentru chestii d-astea.

Incearca sa urmaresti cat de cat logic discutia asta. Desigur, daca vrei...
Afirmatia ta de mai sus intareste ce-am afirmat eu si contrazice ceea ce ai sustinut tu.

james kilowatt
pasionat

Mesajde james kilowatt » Joi 01-Oct-2015 08:25

Eu am sustinut ca in cazul dat, de naveta de 300km/zi o masina de 11 ani e o idee proasta, indiferent ca are anuntati 80k sau 175k. Cred ca un diesel de 11 ani la 80kkm e de-a dreptul exceptional. 175k ar putea fi reali, insa deja sunt prea multi ca sa merite, ar merge poate pentru un sofer de duminica, nu unul care face 70kkm anual si caruia daca i se strica masina face foamea.

Riscurile cu o masina noua sau aproape noua, aflata inca in garantie sunt mai mici. Chiar daca o iei de la directorul VW si kilometrajul e fals, nu-i o gaura in cer daca in loc de 10k cat scrie in anunt are 30k

Bwwlan
simpatizant

Mesajde Bwwlan » Joi 01-Oct-2015 10:11

OK, incerc sa vad ce gasesc in max. 5K Euro diesel sub 100K km., desi conditiile astea restrang oferta de masini la C4.
Am gasit unul care era destul de frumusel si parea bine intretinut, insa aia care-l vand is niste tigani ordinari. Cand le-am zis ca masina ma intereseaza, da' e mai scumpa cu 1000 Euro decat media pietei si am intrebat daca mai putem negocia, mi-au zis "Endpreis" si cu asta, basta. Ca cica deja l-au redus.
Le-am zis: "bine, va resun intr-o luna si mai discutam" dupa care am inchis.

Mai caut. Desi as fi vrut C5 :(

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Vin 02-Oct-2015 02:10

@james kilowatt:
Problema e insa ca o masina de 175kkm iti poate pune oricand probleme tehnice.

Cea pe care am zis eu c-as alege-o are "anuntati" ~80 k km... nu vad de ce-am presupune neaparat ca are "175kkm" si nu mai mult sau mai putin.

Pentru ca legendele urbane spun ca nemtii sunt cinstiti

Eu am sustinut ca in cazul dat, de naveta de 300km/zi o masina de 11 ani e o idee proasta, indiferent ca are anuntati 80k sau 175k. Cred ca un diesel de 11 ani la 80kkm e de-a dreptul exceptional.

Gresesc eu sau ai pierdut firul argumentatiei sustinand ca "putem presupune ca o masina cu 80 k km in bord "anuntati" de vanzator, are 175 k km in realitate", chestie care se intampla intrucat "legendele urbane spun ca nemtii sunt cinstiti"?!?!?!
Mi se pare ca nu-ti urmezi propria argumentatie. Nu vad de ce omul nu poate sa se gandeasca cu seriozitate la berlina C5 cu 80 de mii de km declarati fiindca e un "lucru de-a dreptul exceptional"(deci...?) si destul de probabil conform propriilor afirmatii privind "legendele urbane" ce-i privesc pe nemti. Afirmatiile tale mi se par o palavrageala "fara cap si fara coada" care se vrea savanta insa este de fapt o amestecatura de argumente contradictorii.
S-ar putea sa ma insel.
Oricum nu voi mai urmari discutia fiindca ma oboseste modul in care debitezi "judecati de valoare".
Multa sanatate!

james kilowatt
pasionat

Mesajde james kilowatt » Vin 02-Oct-2015 09:00

Uite, mai fac o tentativa, poate e mai clar.

1. Cinstea nemtilor care se ocupa de masini e sa zicem pur... teoretica.
2. O masina diesel de 11 ani care are 80.000 e pasare rara. Evident ca nu e imposibil, insa vezi punctul 1. As crede daca a avut in astia 11 ani un singur proprietar, si eventual il cunosti personal.
3. O masina de 11 ani si 175.000km e una medie, deci este posibila. Insa chiar si daca astia 175.000km sunt absolut reali, sunt multi pentru o masina de naveta de 300km/zi.

Recomandarea mea a fost sa mearga pe o masina cat mai noua si in garantie de constructor.

Recomandarea ta care e de fapt, in afara de a ignora recomandarea mea?

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Sâm 03-Oct-2015 05:07

Pentru ca legendele urbane spun ca nemtii sunt cinstiti (vezi de exemplu cazul VW Very Happy) si ca se face parnaie la ei pentru chestii d-astea
.
Din postul tau citat de mine se intelege cumva ca nemtii "cinstiti doar teoretic"(adica cei care "umbla" la kilometraje, daca nu s-a inteles...) risca sa isi petreaca o perioada ulterioara acestei "scapari", dupa gratii sau nu? Prin urmare acesta-i un motiv in plus sa o faca cat mai des?!?
Deci tu afirmi asta ca sa intaresti faptul ca nemtii, de regula, manaresc kilometrajele?!? Un alt fel de a spune ca intrucat se face parnaie si nu se arata cu degetul la obraz, ca la noi, toata lumea se indeletniceste cu asta?!?
Uau! Cata logica... Nu ma mai mir ca n-ai remarcat ce i-am recomandat eu omului. Esti prea preocupat sa umpli topicul cu "rationamente rafinate".
Sa fii iubit!

james kilowatt
pasionat

Mesajde james kilowatt » Sâm 03-Oct-2015 09:05

Versiunea comunista
Întrebare la radio Erevan :
-e adevărat ca marelui compozitor sostacovich i s-a dat o Volga?
_ da, însă cu doua mici precizări : nu era o Volga ci o bicicleta, și nu i s-a dat, ci i s-a furat.

Versiunea capitalista:
Întrebare la radio Erevan :
- e adevărat ca nemții care trișează la kilometraje iau pârnaie?
- da, dar cu doua mici precizări : nu la kilometraje ci la emisiii, și nu pârnaie ci 30 milioane de euro.

taviciobanu
pasionat
Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
2: Golf V 2004 1.4 16v benzina

Mesajde taviciobanu » Lun 05-Oct-2015 11:49

Cum pot sa dau si eu niste like-uri?
Trust Me I’m An Engineer

Bwwlan
simpatizant

Mesajde Bwwlan » Vin 04-Dec-2015 13:05

Revin cu noutati.
Pana la urma, am luat un C5 MK2 din 05/2005, rosu metalizat, limuzina, nivel de echipare Exclusive, benzina 2.0 16V, cutie manuala, 111.200 km., de la prim proprietar cu toate facturile inclusiv aia de achizitie, la suma de 3.500 Euro, la care se mai adauga 4 roti de iarna (gume Michelin, jante de tabla si capace originale) cu inca 400 Euro.

O fi bine, o fi rau, nu stiu, sper sa fie buna masina.
Ce am remarcat ca NU are:
- AFIL,
- navi color,
- incalzire in scaune.
Fara AFIL si navi pot trai, insa incalzire in scaune as pune. Se poate face oare retrofit, in sensul ca se pot cumpara perne electrice care sa fie bagate pe sub husa scaunului? Se poate da jos husa?

#########################

Alternativa ar fi fost un C5 auriu, din 02/2006, automat, cu AFIL, incalzire in scaune, diesel, insa avea 178.000 km si fusese lovita in fata si in spate. Dealerul (Citroen) zicea ca doar barile fusesera lovite, nimic structural, dar m-am uitat nitel la ea si desi reparatia parea sa fie executata cu simt de raspundere, n-am vrut o masina veche si accidentata. Voia pe ea 3.450.

iulian.arg
pasionat
Masina: C5 III 2012 break 1.6 THP aut6 Exclusive
2: ex: C5 III 2009 break 2.0i Man5 GPL Prins VSI 2.0
3: ex: C5 II 2007 break 2.0 HDI Aut6

Mesajde iulian.arg » Vin 04-Dec-2015 13:32

Se poate monta incalzire in scaune insa operatiunea e cel putin dureroasa.
Si mie-mi lipseste incalzirea in scaune insa am vazut cum este prinsa tapiseria de perna scaunului si nu vreau sa am de a face cu asemenea opertiune.
Daca as gasi pe cineva sa-mi faca opertiunea de montaj as plati 200 de lei pe scaun.

Uite aici o idee: https://www.youtube.com/watch?v=z9aZbcJ61vc
Nenea asta n-a avut nevoie sa desprinda tot sezutul pentru ca i-a intrat folia pana in cusatura transversala insa la scaunul de C5 I-II cusatura aia e la mijlocul sezutului si nu-ti incape folia fara s-ajunga la ea.
C5 III break 2.0i 2009 H3+ man5; GPL Prins VSI 2.0

Citroen ServiceBox download link: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=24814

Înapoi la “Citroen C5 I-II”