fiabilitate C5 !!!

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Lun 03-Oct-2005 17:22

NttSkippy scrie:Parerea mea sincerca este sa va intalniti si sa incercati sa rezolvati problemele fara a va spala aici lucrurile in public.
Razvan, tu ai intrat aici si te plangi de calitatea masinii numite Citroen C5. Ai achizitionat-o, cel mai probabil, "de buna-voie si nesilit de dealer" si acum iti versi toate nemultumirile, fie ele cat de mici, pe dealer.
Pai si el ce-ar trebui sa faca ? Sa scoata bani din buzunar si sa repare niste probleme ale unei masini fabricata de Citroen ? E plin internetul de review-uri si pareri legate de C5 si de faptul ca fiabilitatea lasa de dorit si in acelasi timp parerea generala e ca raportul calitate/pret este foarte bun. Totusi, vorbimd e o masina care costa cu 40% mai putin decat un BMW din aceeasi clasa....
De ce a intrat apa pe la chedere ? Pai de unde sa stie Promotor Rm. Valcea ? Eu am un coleg caruia-i ploua in Laguna II..de la ploaie....nu de la balti....si inca nu a rezolvat nimic, dupa 2 saptamani, pentru ca cei de la service habar n-au ce sa-i faca.
Din cate inteleg eu cei de la ProMotor s-au chinuit sa faca boxele sa mearga, sa se auda cat mai bine, au stat sambata pana seara ca sa fie clientul multumit. Ca nu au reusit chiar tot....ei bine...GHINION ! Mana in buzunar EI nu or s-o bage pentru ca ar fi ilogic si singurul mod in care ar putea face rost de piese/bani pentru masina ta ar fi sa ceara la Citroen, pe garantie. Problema e ca probabil nu prea au CE sa ceara si tocmai de aceea ma gandesc ca poate, stand de vorba ca niste oameni maturi, o sa intelegeti unul problemele celuilalt si viceversa.

Sfatul meu este sa-ti aduci aminte cat ai dat pe masina, ce optiuni ai pe ea, sa te bucuri de ea si sa te bucuri ca nu intra apa-n ea pe locurile din fata, chiar daca o tii in balta.
Partea goala a paharului o putem vedea cu totii dar hai s-o vedem doar cand putem umple paharul ala !

Cu riscul de a-mi lua ban iti spun ca gandesti ca o cizma!

Eu nu stau sa ma tiganesc - sau nu ar trebui - cu nimeni! Asta este diferenta de mentalitate la romani. Auzi la el: deci cu alte cuvinte sa ma multumesc ca am plafon, roti si volan. Ca de restul ce mai conteaza, nu? Ca de fapt tu raportezi un produs la altul, deci implicit admiti ca BMW-ul este in cu totul alta lume d.p.d.v la tot ce am discutat. Deci admiti ca Citroenul este slab calitativ fata de alt concurent de aceeasi clasa, dar totodata nu admiti ca este de datoria dealerului sa-mi remedieze deficientele masinii: pt ca eu am cumparat masina de la EL si nu de la Citroen. Banii eu i-am platit lui ProMotor, nu lui Citroen. E treaba lui ce face ProMotor cu Citroen.

"Ca nu au reusit chiar tot....ei bine...GHINION !" Frumos gandit, n-am ce zice. deci sa ma resemnez sau sa platesc pt ceva ce ar fi trebuit sa fie impecabil. Tu gandesti cand faci asemenea afirmatii?!?!?!?!

Daca toti ar bate cu pumnul in masa si nu ar accepta mizeriile importatorilor, poate ca altfel ar fi situatia. Cum de fapt altfel stau lucrurile prin alte parti mai cu simtul raspunderii si mai cu frica de raspundere - nu ca la noi: unii au numai drepturi, iar altii numai obligtii!!!

Halal, n-am ce zice!...

NttSkippy
simpatizant

Mesajde NttSkippy » Lun 03-Oct-2005 18:59

Razvan, in primul rand te-as ruga sa te calmezi si sa-ti revizuiesti comportamentul si atitudinea. Nu-ti da nimeni BAN atat timp cat poti fi politicos si-ti poti struni nervii
Acum revenind la cele pe care le spui, da, cu siguranta exista diferente de calitate intre masinile de aceeasi clasa, fabricate de companii diferite si aceste diferente se cuantifica in BANI. E extrem de simplu..nu stiu de ce nu vrei sa intelegi.
Eu nu am inteles in primul rand din posturile tale cat ai dat pe masina (23,24,23 cu disount mii de Euro) dar oricum e clar ca ai dat mai putin decat pe un BMW seria 5. Ti-ai pus intrebarea "de ce" ? Pentru ca BMW-ul seria 5 e mai buna, per ansamblu, parerea mea. Credeai ca daca dai doar 23 de mii de Euro pe un C5 inseamna ca toti cei care dau 40.000 de un BMW ishi "iau tzeapa" ? Nu, in nici un caz.
Tot ce sustin eu aici este ca C5-ul pe care l-ai luat are un raport pret/calitate bun si ca tu ii ceri prea mult pentru suma de bani pe care ai dat-o. Daca dealerul era rautacios cu tine putea sa-ti gaseasca 100 de motive pentru care "baraie" boxele la volumul dorit de tine. Puteau spune ca e de la cainele pe care l-ai lovit si ca trebuie schimbat sistemul audio, spre exemplu, hehehe... Asta, DA, ar fi fost nesimtire, dar numai statul peste program cu tine sambata si ma face sa cred ca dealerul a fost ok. Si eu lucrez cu clienti, in alt domeniu, e adevarat, si ii tratez cat se poate de bine dar unii romani fac din "clientul nostru stapanul nostru" un mod de viata si arata cu degetul pe toti cei care nu se comporta cum ar vrea ei. Sper ca nu esti unul din cei mentionati mai sus dar deocamdata am mari indoieli. Sunt convins ca sunt multi utilizatori ai acestui forum care lucreaza in servicii si cunosc foarte bine tipul de "client problema" despre care vorbesc. Ei bine, asa cum de multe ori nesimtirea vanzatorilor si dealerilor romani este neintrecuta, la fel si comportamentul "senior"-al al unor clienti este cateodata inacceptabil.

PS.
Pentru eventualele reply-uri cu iz de rautate pe care vrei sa le postezi, te rog abtine-te de la jigniri.

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Lun 03-Oct-2005 19:06

Spalarea lucrurilor in public si jignirile se incheieie acum !
Multumesc.

fisherking
de-abia inscris

Mesajde fisherking » Dum 11-Iun-2006 14:31

Buna ziua,
M-am apucat si am citit tot topicul. Dupa atatea opinii pro si contra, imi voi permite si eu una, poate se va gasi cineva interesat de ea.
Am avut un C5 2.0HDI SX din 2002. Am cedat-o asociatului meu, pentru a achizitiona un C5 mai nou si mai bun (citeste Fitzos). Pentru ca dealer-ul cu care ma intelesesem asupra importului nu a reusit sa il aduca timp de 4 luni (nu e vina lui), am incercat cam tot ce avea prin parc: Vectra GTS 1.9CDTI - 2004, Laguna Privilege - 1.9DCI -2002, Audi A4 1.9TDI - 2003, VW Passat 1.9TDI - 2005. In final, m-am ales cu un C 2.2HDI Exclusive, tot din 2002. O spun cat se ppoate de sincer, sunt mult mai fericit decat cu orice altceva. Am stat cate o luna in fiecare din masinile enumerate mai sus. Iata constatarile mele privitoare la C5 vs. "masini" germane:
1. In C5 m-am simtit ca intr-o limuzina, in VAG + Opel, am stat ca pe o banca din parc.
2. In C5 nu se aude motorul, in VAG + Opel traiesti cu senzatia ca ai motorul in stomac.
3. Aceeasi curba (o parcurg saptamanal, cand plec la pescuit): C5 - 150km/h, VAG+Opel - 110km/h.
4. Capacitate de absorbtie a denivelarilor: In C5 "plutesti", in VAG+Opel te simti ca pe tancodrom.
5. Spatiul pentru picioare: nu mai stiu cine scria ca are 1.95m si il dor picioarele. Il salut cu respect, pt ca am aceeasi inaltime. Spre deosebire de VAG+Opel, in Citroen am putut regla scaunul in asa fel incat nu resimt nici un fel de durere sau oboseala. Iar cine indrazneste sa afirme ca spatiul pt picioare e mai mare in Passat decat in C5, poate fi suspectat de rea intentie.
6. Estetica: In mod sigur sunt subiectiv, dar C5-ul mi se pare cu cateva clase peste orice model VAG sau Opel, atat la exterior cat si la interior. Ca exemplu, noul Passat este, in opinia mea, una dintre cele mai urate masini fabricate vreodata. E de-a dreptul scabroasa. Oricum, e un pas inainte, toate modelele de pana acum sunt plictisitoare. Retineti ca nu sunt neaparat tendentios, am avut VW, ba chiar mi-am inceput soferia cu un Kafer, care a fost dragostea vietii mele.

Ca o concluzie, as spune ca simplul argument al finisarilor interioare (care nu prea mai sta in picioare), nu justifica cei cca 8000EURO in plus, ceruti, la modelele noi, de catre firmele nemtesti, la aceeasi clasa si nivel de dotari. Din punctul meu de vedere, germanii cer bani in plus pentru motoare mai slabe si tinuta de drum execrabila, confort sinonim cu atelajele hipo si zero imaginatie. E pacat ca din ei a mai ramas doar sigla. Un prieten de al meu, care a lucrat la Audi si Mercedes-Benz toata cariera lui (aprox. 30 ani), spunea, dupa ce s-a dat cu C5-ul, ca e comparabil cu E-Klasse la confort, comportament rutier si rafinamentul motorului.

Cineva spunea pe acest forum parca, ca si-a luat Citroen pentru a fi diferit de turma. Dupa cateva luni de teste, imi vine sa-mi pun mesajul asta pe parasolarul masinii. E de-a dreptul dezolant sa-ti cumperi o masina, ca sa observi ulterior ca ai achizitionat exact acelasi lucru ca orice manelist semidoct din tara asta.

Cu stima,

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Dum 11-Iun-2006 17:44

C5-ul ultimul tip, cel cu stopurile ca bumerangul, e o masina frumoasa. Are stil. Primul tip mi se parea cam grabit aruncat pe piata.
In rest, comentariile, desi evident subiective, sunt pertinente - tocmai prin subiectivitatea lor! Si credibile. Felicitari!

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Dum 11-Iun-2006 19:14

Salutari tuturor!

Imi este ingaduit sa continui?...

Ma tot plangeam mai sus - cu nu mai stiu cate posturi - ca se tot aude un troncanit pe spate. Vizite repetate - si din alte motive - la dealer. Imi strange nu stiu ce pe la roti. Bineinteles ca in masina continua sa se auda zgomotul in spate, mai ales la trecerea peste denivelari, nu neaparat la viteza. De mentionat ca acel zgomot se auzea de cand masina o avut 0 Km. Si o devenit tot mai proeminent. Momentan masina are in jur de 43.000Km. A mai trecut printr-o revizie. Zgomotul o disparut dupa ce s-au schimbat sferele pe spate!!! Care cica ar trebui sa tina mult si bine (...).

Alta problema pe care masina o mai avut-o: senzorul de ABS/ASR. S-a schimbat o data. Si degeaba. La fel face. Cand ii vine lui pe chelie pe display-ul masinii da eroare - ceva de genul ca nu mai functioneaza. Si persista un timp, dupa care dispare precum o aparut. Alt aspect in legatura cu aceasta problema: pe loc, daca iau viraj maxim - ori stanga ori dreapta - nu stiu ce-i da cu virgula computerului si genereaza acea eroare. S-a explicat si acest lucru celor de la ProMotor. Degeaba... Se cam scarpina dupa ceafa si nu stiu cum sa mai paseze mata. Se pare ca ii cam depaseste problema. Problema pe care mi-o pun eu este daca atunci cand computerul masinii zice ca nu mai functioneaza senzorul chiar asa o fi - adica la un moment dat, in trafic, cand este nevoie sa intervina ASR-ul chiar nu mai functioneaza sau ar trebui sa ignor avertismentul?

Prin primavara la ambreiaj se auzea un zgomot ciudat. Acum nu se mai aude. Mecanicii au umblat si reglat - zic ei - ambreiajul si o data cu el au umblat si la celelalte pedale astfel incat acum acceleratia este enervant de moale, iar pedala de frana numai daca o ating putin ma cam da in cap. Gizas!!!

Se pare ca peripetiile cu aceasta masina nu inceteaza.
Tendentios nu sunt, ci doar relatez exact ce s-a mai intamplat.

O sa va mai tin la curent.
In rest... toate bune... :roll: Restul, care or fi ele...

P.S.
1 - Nici mie nu-mi place designul C5-ului vechi. Face liftul lui este mai rafinat. Parca ar fi alta masina.

2 - Cu siguranta ca si drumurile noastre sunt de vina pentru ca sunt asa cum sunt si lucrul acesta il stim cu totii. Si probabil ca aceasta este cauza pricipala pentru o multime de zgomote ce s-au nascut in habitaclul masinii, insa si calitatea indoielnica a finisajului si materialelor de interior concura la acest lucru. Si dau numai un singur exemplu - din multele: ori geamurile de pe fata ori macaralele lor scartaie de le sar capacele in mers, in rulaj.

3- M-am dat si eu si cu alte masini - inclusiv cu cele de sorginte germana, modele noi de gama de la Audi/VW. Corect! Tinuta de drum a C5-ului este peste modelele de aceeasi clasa si nu numai. Insa stau eu si ma-ntreb: cam pe unde este placerea de a conduce cand inauntrul masinii este un adevarat concert de sunete si zgomote atunci cand ruleaza pe care le acopar doar daca dau drumul la muzica?! ... cu care muzica au fost alte probleme pe care nu mai stau acum sa le dezbat, iar in usa fata dreapta si acum se aude un barait chiar de la volum mic; nu mai zic la volum mai mare...

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Dum 11-Iun-2006 22:25

Cred ca esti cel mai ghinionist posesor de C5.
Imi pare rau sa aud de toate problemele astea, poate intr-un final o sa le rezolvi cumva...

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Dum 11-Iun-2006 22:35

Matrixu scrie:Cred ca esti cel mai ghinionist posesor de C5.
Imi pare rau sa aud de toate problemele astea, poate intr-un final o sa le rezolvi cumva...

Ghinionist?! As vrea sa cred lucrul acesta, desi "ghinionul" acesta este pe bani!!! Insa cati alti posesori de C5, noul model, au postat aici pe forum?...
Ca idee... Am mai condus eu si un alt C5, modelul vechi, an 2002, cel cu ~100CP (un second hand adus din Olanda) si m-a surprins placut sa constat ca la interior e mult mai bine "legata" fata de masina despre care tot relatez "bube".

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 12-Iun-2006 00:37

OFF
Mai era cineva cu un C5 nou in service la ATS, negru de suparare, ca avea probleme multe la masina...so you're not alone (asta in caz ca nu esti chiar tu, se intampla pe la inceputul lui mai :lol: ).
ps Razvan am vazut de unde esti, dar ca o coincidenta domnul acela nu era nici el din bucuresti :wink:
Ultima oară modificat Lun 12-Iun-2006 10:06 de către bezz, modificat 1 dată în total.
Cosmin
high energy music expression

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Lun 12-Iun-2006 00:40

bezz scrie:OFF
Mai era cineva cu un C5 nou in service la ATS, negru de suparare, ca avea probleme multe la masina...so you're not alone (asta in caz ca nu esti chiar tu, se intampla pe la inceputul lui mai :lol: ).

Nope. Cu siguranta nu am fost eu. Nu-s din Bucuresti - se si vede lucrul asta :D - ci din Ramnicu Valcea.

Pablo406
pasionat

Mesajde Pablo406 » Lun 12-Iun-2006 04:12

Salut Razvan. Ceea ce spui tu cu sferele si cu ASR/ESP sunt probleme foarte comune la C5 -urile fabricate de la inceput pina la mijlocul 2002.Mai ca nu plingeau englezii cu problemele de genul asta, iar tratamentul din service-urile Citroen UK .... super similar cu ce luam noi pe aici. O veni cu brand-ul , cine stie?.
Dupa 2002 s-au rezolvat cumva. E bine ca te-au rezolvat cu sferele. Cit despre problema asr/esp, am citit ca nu e neaparat de la sistemele alea ci este asociata mai mult cu probleme la senzorul de debit de aer (MAF - mass airflow sensor) care e dupa filtrul de aer.
Sa stii ca si la mine scirtiie un timp geamurile dupa ce le inchid , dar alte sunete nu mai am. Interesant de remarcat ca la viteze mari zgomotul in masina e redus, putin peste cel de relanti.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 12-Iun-2006 08:39

@R/\ZV/\AN: sint convins ca Mugurel nu a facut inca tot ce poate sa te ajute sa iti rezolvi problema.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 12-Iun-2006 13:17

sau mai bine vinde-o ca eu unul incep sa cred ca esti masochist daca te scoate din sarite in halul asta dar tu decizi totusi sa o tii in continuare. sincer, cred ca irosim cuvinte degeaba atita vreme cit tu singur nu esti multumit dar nu faci nimic in sensul asta
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

R/\ZV/\N
simpatizant

Mesajde R/\ZV/\N » Lun 12-Iun-2006 15:16

nicum scrie:@R/\ZV/\AN: sint convins ca Mugurel nu a facut inca tot ce poate sa te ajute sa iti rezolvi problema.

Daca toti dealerii ar schimba imediat tot ce nu este in regula cu masinile din garantie, cred c-ar ajunge pe undeva pe-aproape de sapa de lemn, nu? Te tot plimba si se fac ca mai rezolva ceva, ba mai pun testerul pe ea, ba una, ba alta, doar-doar te plictisesti tu si nu te mai duci la ei - de parca este timp numai dupa stat de certuri si prin service dupa garantie... In schimb, cu mare interes te trateaza dupa ce-ti iese "obiectul" din garantie :twisted: ca doar atunci e pe bani, nu? :evil:
khan scrie:sau mai bine vinde-o ca eu unul incep sa cred ca esti masochist daca te scoate din sarite in halul asta dar tu decizi totusi sa o tii in continuare. sincer, cred ca irosim cuvinte degeaba atita vreme cit tu singur nu esti multumit dar nu faci nimic in sensul asta

Tinuta de drum place, am mai spus lucrul asta. Si-apoi sa fii sigur ca sunt motive pentru care momentan masina nu se poate vinde.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 12-Iun-2006 21:25

pai atunci inseamna ca ai facut ca ala care si-a dus calu' l-a tirg ca sa il faca de ris
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

Înapoi la “Citroen C5 I-II”