Am doua nelamuriri/curiozitati :
1. Cam pe la ce turatie schimbati voi treapta de viteza ? ( cei care aveti C5 in special ) La motor diesel , la mine sunt 110 cp
2. Cand schimb treapta de viteza , mai bine spus cand apas pe ambreiaj masina imi face uneori un zgomot nu tocmai placut ... desi piciorul mi-e ridicat de pe acceleratie si apas ambreiajul din-tro data ...
Turatii - schimbare viteze
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
schimbare
tot automata am si eu, nu-mi sta nimic in cale, dar asta dupa ce ma starnesc si eventual apas butonul magic sau o las pe secvential. in rest asa schimba, pe la 2000 si cand o calc la 3. dar inca o data pana-si ia avant dureaza 2-3 secunda. in oras mi-e foarte greu, mi se pare greoaie si nu e deloc o masina fasneata, insa afara e cu totul altceva.
Eu am C4, tot cu motor diesel 110 CP si de la bun inceput am observat un zgomot nu prea placut la schimbarea treptelor. La inceput se manifesta mai zgomotos, acum parca nu mai e la fel de pronuntat dar tot se mai aude, indiferent de turatia - 2000,2500,3000,3500 - la care schimb treapta de viteza. Deoarece eu nu am mai condus diesel, am zis ca probabil asa este normal la diesel - inclusiv tremuratul la oprirea motorului - mai ales ca am sesizat acelasi zgomot, mai redus ce-i drept, si la alte doua C4 in care am fost pasager. Acum, am ramas pe ganduri. Asa trebuie sa fie in mod normal?
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
tremuratul de la oprirea motorului l-am vazut la toate diesel-urile care s-au intalnit cu mine ... indiferent de fabricant ... ;-)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
-
- pasionat
api clar ca eu am pb mari la cutia de viteze
a mea schimba cel mai repede la 2500 si daca o frig schimba la 3500-4000 ... daca ii dau butonul lui Superman schimba si in 4500 -5000 ... urla motorul de nu stiu pe unde sa m-ascund de el .. ca viteza nu ma pot plange ... am fost pe la ploiesti cu ea cu 205 km/h si mai ducea pana pe la 210 daca mai avea drumul vreo 10 km de linie dreapta
))

-
- simpatizant
si eu am cutie atomata si sincer mai mult de 190 nu am mers dar la depasiri si alte alea imi place cum merge si imi place ca nu trebuie sa-i dau "S" ci o pedala brusc pana la fund si pleaca de rupe,plus tinuta de drum in curbe m-a cam lasat masca eu fiind obisnuit cu masini gen vw bora nu prea o calcam in curbe, dar acu ma tine sa intru intr-o curba la 90 cu 70-80 lejer fara sa imi fie frica de derapaj.App de derapaj, voi ce gume aveti pe C-urile voastre ca m-ar tenta sa-mi bag 205/65/15 ca in certificat am 195/65/15
la mine ,la cutia manuala in 5 trepte schimb vitezele dupa starea de spirit a soferului
: in mod normal (cand sunt calm) la 2800-3000 rot/min (pentru vit I si II chair 3500) iar cand sunt nervos
ma razbun schimband vitezele pe la 4000 chiar 4500 rot/min .
Am incercat de 2 ori sa merg la consum minim schimband la 2200 rot/min( si am obtinut extraurban metoda plin -plin 5,2 l/100 km) dar a devenit masina atat de lenesa incat m-am enervat si-am aplicat tactica de mai sus "forja" si nu ma plang ca merge bine!
Eu am inscris pe talonul masinii anvelope 205/65/R15 si pot sa spun ca fata de 195/65/R15 ,masina e mai stabila dar mai inceata in reactii si de aceea va trebui sa mergi mai turat ca sa reactioneze bine in oras!

Am incercat de 2 ori sa merg la consum minim schimband la 2200 rot/min( si am obtinut extraurban metoda plin -plin 5,2 l/100 km) dar a devenit masina atat de lenesa incat m-am enervat si-am aplicat tactica de mai sus "forja" si nu ma plang ca merge bine!
Eu am inscris pe talonul masinii anvelope 205/65/R15 si pot sa spun ca fata de 195/65/R15 ,masina e mai stabila dar mai inceata in reactii si de aceea va trebui sa mergi mai turat ca sa reactioneze bine in oras!
-
- simpatizant
aha, e bine e stiut, oricum nu ma omor dupa viteza ca am depasit perioada critica cand simteam nevoia de viteza.Dar imi pun gume mai late doar pentru faptul ca zic eu arata mai bine si voi fi un pic mai sigur pe ea in viraje,viraje care am o boala sa le iau in viteza un pic mai mare decat viteza normala(stiu ca nu face bine dar asta este)