C5 nou... dupa 20.000 troncane
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
C5 nou... dupa 20.000 troncane
Va salut pe toti! Sunt un proaspat posesor de C5 (SX 2.0 HDi 2006), o am de 3 luni.. am facut 25.000 km si deja... troncane. Am avut grija sa iau cat mai putine gropi in scumpa noastra tara plina de cratere, am facut reviziile la zi... si am ingrijit-o. Trecerea am facut-o de la C3, numultumit fiind de garda la sol care ma facea de rusine oriunde (detinatorii de C3 stiu despre ce scriu:), dorindu-mi suspensia adaptabila de la C5.
Acum, la 25.000 km, masina troncane, geamurile vibreaza iar suspensia, in cazul in care prinzi o groapa... da o senzatie de confort, insa zgomotul unei gropi este "de speriat".
Motorul este OK, stabilitatea aproape < super, audio lasa de dorit, posturile de radio nu se prind prea bine iar RDS-ul parca nu lucreaza, dat la maxim CD-player-ul se aude ca un cass vechi.
Ca pret, a meritat, insa deja ma bate gandul sa o dau.
Suspensia reglabila este un lucru bun, folositor.
Acum, la 25.000 km, masina troncane, geamurile vibreaza iar suspensia, in cazul in care prinzi o groapa... da o senzatie de confort, insa zgomotul unei gropi este "de speriat".
Motorul este OK, stabilitatea aproape < super, audio lasa de dorit, posturile de radio nu se prind prea bine iar RDS-ul parca nu lucreaza, dat la maxim CD-player-ul se aude ca un cass vechi.
Ca pret, a meritat, insa deja ma bate gandul sa o dau.
Suspensia reglabila este un lucru bun, folositor.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
In acest caz iti dorim succes la vinzare.
Inca o data nu pot sa nu remarc atitudinea tipic romaneasca: la prima problema a masinii, primul gind este vinzarea.
Geamurile vibreaza de la motor sau de la trecerea prin gropi? Totusi banuiesc ca daca geamurile sint inchise, nu ar trebui sa vibreze.
Daca treci printr-o gropa si nu o simti in posterior, vrei sa spui ca senzatia e doar auditiva? Nu am mers cu C5 pe piatra cubica, spre exemplu, dar la BX zgomotul (dar doar zgomotul) e mai mare decit la o suspensie de tabla. Asta pentru ca zgomotele se propaga mai bine prin LHM
Tu nu ai LHM, ai LDS, care e un ulei sintetic.
Ar fi interesant sa auzim si ce mai spun alti posesori de C5.
Inca o data nu pot sa nu remarc atitudinea tipic romaneasca: la prima problema a masinii, primul gind este vinzarea.
Geamurile vibreaza de la motor sau de la trecerea prin gropi? Totusi banuiesc ca daca geamurile sint inchise, nu ar trebui sa vibreze.
Daca treci printr-o gropa si nu o simti in posterior, vrei sa spui ca senzatia e doar auditiva? Nu am mers cu C5 pe piatra cubica, spre exemplu, dar la BX zgomotul (dar doar zgomotul) e mai mare decit la o suspensie de tabla. Asta pentru ca zgomotele se propaga mai bine prin LHM

Ar fi interesant sa auzim si ce mai spun alti posesori de C5.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Ei... daca o vand iau un C6
... tot citrofan raman:)
Doar ca este deranjant acest zgomot la gropi... cei de la service nu au ce sa faca, iar zgomotul masinii, la orice groapa, cat de mica, este atat de puternic, inca te doare inima...
Senzatia este doar auditiva, la volan nu se simte.
Cel putin pe spate, zgomotul este... groaznic:)
Da, se aude o vibratie a geamurilor (doar atunci cand sunt inchise), ca un scartait, atunci cand drumul nu este foarte bun.
In plus, tetierele fac un zgomot ciudat la gropi, chiar deranjant, cu greu am reusit sa ameliorez asta, punand niste tampoane din burete la imbinarile lor.

Doar ca este deranjant acest zgomot la gropi... cei de la service nu au ce sa faca, iar zgomotul masinii, la orice groapa, cat de mica, este atat de puternic, inca te doare inima...
Senzatia este doar auditiva, la volan nu se simte.
Cel putin pe spate, zgomotul este... groaznic:)
Da, se aude o vibratie a geamurilor (doar atunci cand sunt inchise), ca un scartait, atunci cand drumul nu este foarte bun.
In plus, tetierele fac un zgomot ciudat la gropi, chiar deranjant, cu greu am reusit sa ameliorez asta, punand niste tampoane din burete la imbinarile lor.
Sincer si pe mine m-a speriat zgomotul la gropi adinci.Am crezut ca am vreo sfera sparta si nu stiam cum se verifica.Daca si tu ai la masina noua, m-am linistit.
Ciudat , esti al doilea care se plinge de scirtait de geamuri si interior cu probleme la C5 nou. Mai era Razvan cu aceleasi chestii. Radioul slab este arhicunoscut, problema este deja ignorata ca fiind banala. Vezi in sectiunea C4 , acolo e topicul pe larg.
Poti sa iti iei C5 la mina a doua. Este " rodat" deja , nu mai ai multe din problemele specifice pe care le are C5-ul nou.
La mine nu scirtaie si nu troncane abolut nimic, e supersilentioasa.
Facem schimb, vrei?
Ciudat , esti al doilea care se plinge de scirtait de geamuri si interior cu probleme la C5 nou. Mai era Razvan cu aceleasi chestii. Radioul slab este arhicunoscut, problema este deja ignorata ca fiind banala. Vezi in sectiunea C4 , acolo e topicul pe larg.
Poti sa iti iei C5 la mina a doua. Este " rodat" deja , nu mai ai multe din problemele specifice pe care le are C5-ul nou.
Facem schimb, vrei?
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
eu am un c5 cu 140 000km la bord si am avut sieu aceasta problema cu scartaitul geamurilor, dar aparea numai atunci cand o scoteam de la spalatorie. probabil ca era vb de solutiile cu care spalau geamurile. in rest nu sunt probleme. si eu am un zgomot la gropi dar e vb de axul volan care trebuie skimbat.
Referitor la receptia RADIO - s`ar putea sa mearga -
->Eu am observat ceva la kalosul meu ,referitor la radio , DACA am activat RDS , merge infect radioul (este foarte derutat in receptionarea posturilor) daca ii scot RDS ( am posibilitatea de a-l dezactiva) merge perfect radioul !!! -ne referim la Bucuresti -
->incercati sa-i scoateti RDS si vedeti cum merge radioul , eu il activez doar cand ajung in alta localitate si vreau sa nu stau eu sa caut kissFM de exemplu .
->incercati sa-i scoateti RDS si vedeti cum merge radioul , eu il activez doar cand ajung in alta localitate si vreau sa nu stau eu sa caut kissFM de exemplu .
cred ca se aud sferele din spate, Mugurel iti poate da mai multe detalii. cica exista o solutie de a le izola fonic cu nu stiu ce material. problema e cunoscuta si asta e deocamdata "reparatia"
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Hopa! Stai asa, daca se aud sferele din spate aici intri deja la alte belele si e chestie de reparatii in garantie.
La problema cu sferele din spate solutia a fost schimbatul puntii din spate cu totul(ca lucrare de garantie ma refer) Treaba cu izolatul fonic este tiganie si nu rezolva problema de fapt. Poate nu se mai aude in masina, dar de afara suna ca o caruta prin hirtoape.
La problema cu sferele din spate solutia a fost schimbatul puntii din spate cu totul(ca lucrare de garantie ma refer) Treaba cu izolatul fonic este tiganie si nu rezolva problema de fapt. Poate nu se mai aude in masina, dar de afara suna ca o caruta prin hirtoape.
-
- Pro Motor Rm.Valcea
Pablo406 scrie:Sincer si pe mine m-a speriat zgomotul la gropi adinci.Am crezut ca am vreo sfera sparta si nu stiam cum se verifica.Daca si tu ai la masina noua, m-am linistit.
Facem schimb, vrei?
Scartaitul geamurilor este din cauza ca acestea (la cele de pe fata ma refer, asta am vazut, asta va spun) se sprijina pe niste suporti din plastic dur. Nu mai stiu pe la care revizie mi-au dat cu nu stiu ce spray pe ele si n-am mai avut probleme cateva zile; then back again...
Si mie mi s-au schimbat sferele de pe spate, insa abia pe la 30.000Km, desi in repetate randuri le-am semnalat faptul ca se aude ingrozitor de tare cum troncane. Abia cand se auzea si din avion situatia le-au schimbat; pana atunci s-au facut ca ploua, ca asa trebuie sa se auda, ca presiunea din sfere bla-bla-bla...
Si la mine este chestia cu radioul, insa acum vreo 2-3 saptamani am fost consolat de cineva din staf ca asa se prinde radioul (adica mai prost) in general in Valcea

Observ ca problemele sunt comune multor posesori de C5. Per total, dupa 55000Km masina se comporta OK, insa alta sta treaba cu comfortul. Cand zic comfort ma refer la toate aspectele legate de acest lucru: auditiv, tactil, optic etc.
Astept cu mare interes si curiozitate alt NOUL C5, ce va sa vina cica prin 2007 (sau poate ma-nsel insa asa vuieste pe net).
off topic:
@nicum: nu trebuie sa te supere atitudeinea omului. gandeste-te ca are masina doar de 3 luni, si se manifesta deja asa.
dar, ca sa fie problema foarte clara: nu e de vina masina, ci drumurile!
si eu am masina noua tot de 3 luni, si la fel troncane la gropi, scartaie la torsiune, si vibreaza in interior. in conditiile in care am 6000 km. pot sa adaug faptul ca a rezistat cam 1000-2000 de kilometri in care nu s-a manifestat asa, apoi a inceput.
in tara asta, n-ai ce sa faci: degeaba vrei sa te ridici tu, ca te trag altii in jos. eu imi iau masina noua, in rate, iar nenorocitii care nu repara drumurile, o strica.
singura solutie e sa plecam din troaca asta, sau daca nu e posibil, sa ne luam una din modelele lada, dacia sau aro. poate si fiat albea, renault symbol. astea sunt singurele care rezista cat de cat pe aici.
@nicum: nu trebuie sa te supere atitudeinea omului. gandeste-te ca are masina doar de 3 luni, si se manifesta deja asa.
dar, ca sa fie problema foarte clara: nu e de vina masina, ci drumurile!
si eu am masina noua tot de 3 luni, si la fel troncane la gropi, scartaie la torsiune, si vibreaza in interior. in conditiile in care am 6000 km. pot sa adaug faptul ca a rezistat cam 1000-2000 de kilometri in care nu s-a manifestat asa, apoi a inceput.
in tara asta, n-ai ce sa faci: degeaba vrei sa te ridici tu, ca te trag altii in jos. eu imi iau masina noua, in rate, iar nenorocitii care nu repara drumurile, o strica.
singura solutie e sa plecam din troaca asta, sau daca nu e posibil, sa ne luam una din modelele lada, dacia sau aro. poate si fiat albea, renault symbol. astea sunt singurele care rezista cat de cat pe aici.
citroen - o pasiune permanenta
-
- Pro Motor Rm.Valcea
R/\ZV/\N scrie:Pablo406 scrie:Sincer si pe mine m-a speriat zgomotul la gropi adinci.Am crezut ca am vreo sfera sparta si nu stiam cum se verifica.Daca si tu ai la masina noua, m-am linistit.
Facem schimb, vrei?
Scartaitul geamurilor este din cauza ca acestea (la cele de pe fata ma refer, asta am vazut, asta va spun) se sprijina pe niste suporti din plastic dur. Nu mai stiu pe la care revizie mi-au dat cu nu stiu ce spray pe ele si n-am mai avut probleme cateva zile; then back again...
Si mie mi s-au schimbat sferele de pe spate, insa abia pe la 30.000Km, desi in repetate randuri le-am semnalat faptul ca se aude ingrozitor de tare cum troncane. Abia cand se auzea si din avion situatia le-au schimbat; pana atunci s-au facut ca ploua, ca asa trebuie sa se auda, ca presiunea din sfere bla-bla-bla...
Si la mine este chestia cu radioul, insa acum vreo 2-3 saptamani am fost consolat de cineva din staf ca asa se prinde radioul (adica mai prost) in general in Valceasi nu ca radioul ar avea ceva.
Observ ca problemele sunt comune multor posesori de C5. Per total, dupa 55000Km masina se comporta OK, insa alta sta treaba cu comfortul. Cand zic comfort ma refer la toate aspectele legate de acest lucru: auditiv, tactil, optic etc.
Astept cu mare interes si curiozitate alt NOUL C5, ce va sa vina cica prin 2007 (sau poate ma-nsel insa asa vuieste pe net).
Ce surpriza...
Iata ca reapare d-l Razvan din nou pe forum...
Unde te-ai ascuns mai mult de un an, pentru ca din cauza ta sunt eu prezent pe acest forum. Trebuie sa-ti multumesc, fiindca altfel nu stiam de existenta lui.

Ciao,
Mugurel
MUGUREL PIRSCOVEANU scrie:Ce surpriza...
Iata ca reapare d-l Razvan din nou pe forum...
Unde te-ai ascuns mai mult de un an, pentru ca din cauza ta sunt eu prezent pe acest forum. Trebuie sa-ti multumesc, fiindca altfel nu stiam de existenta lui.![]()
Ciao,
Mugurel
Ma bucur cand pot oferi surprize placute cuiva :P.
Nu am mai postat pentru ca am considerat ca este futile.
Dl. Mugurel, Dvs cum credeti ca am gasit eu acest forum? M-am gandit ca trebuie sa existe si pentru Citroen - ca pentru majoritatea altor marci - un forum si search-ul a fost atunci numai la un click departare. M-A INTERESAT sa gasesc impresii, sugestii, pareri etc si de la alti posesori de C5. Probabil ca pana sa va spun eu de el, pe Dvs NU V-A INTERESAT sa vedeti daca exista vreo comunitate virtuala de acest gen. Cam asta ar fi diferenta, insa please, haideti sa ramanem ontopic si sa lasam la o parte "dulcile amabilitĂŁĂžiuri"

Numai bine.
Ma gandeam ca sunt singurul deranjat de zgomotul de suspensii. Nu pot sa spun ca ma bucur ca am colegi de suferinta. Suspensia pe care o lauda lumea pe mine nu ma incanta in mod deosebit si asta p[t ca am constatat ca la miscari bruste de volan concomitent cu viteze mai mari (peste 100) face balans. Treaba cu geamurile e la fel si la mine. De fapt eu numai pe cel din stanga il aud.
@ darian : nu cred ca e bine ce zici tu acolo de treaba cu balansul.
La mine nu face si nici pe altii nu i-am auzit.Mai bine faci o vizita pe la service sau mai intrebi, sa nu fie vre-o problema la suspensie.
A mea e foarte stabila, imi permite sa fac multe chestii pe care nu mi le-am permis cu o suspensie clasica. Eu chiar sunt foarte incintat de susupensia asta si nu cred ca mai schimb modelul.
La mine nu face si nici pe altii nu i-am auzit.Mai bine faci o vizita pe la service sau mai intrebi, sa nu fie vre-o problema la suspensie.
A mea e foarte stabila, imi permite sa fac multe chestii pe care nu mi le-am permis cu o suspensie clasica. Eu chiar sunt foarte incintat de susupensia asta si nu cred ca mai schimb modelul.