schimb placute frina
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
schimb placute frina
am schimbat placutele de frina de pe fata si acum nu mai am frina decit, cu pedala la podea, sau la a doua pedala. Poate cineva sa-mi ce trebuie facut?
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
frine
de ce sa trebuiasca aerisite? nu s-a intervenit asupra sistemului hidraulic.probabil discurile au bavura si pina la asezarea placutelor acestea se indoaie pur si simplu. nu are legatura cu aerisirea.
p.s. odata am schimbat placutele de frina la un ford mondeo(pe fata) si din momentul ala masina n-a mai avut frine.a mers la reprezentanta unde i-au schimbat discurile fata si totul a fost ok.
!!!.la c5 pistonul de la roata stinga fata se invirte in sens trigonometric pentru introducere iar la roata dreapta fata in sens antitrigonometric.
p.s. odata am schimbat placutele de frina la un ford mondeo(pe fata) si din momentul ala masina n-a mai avut frine.a mers la reprezentanta unde i-au schimbat discurile fata si totul a fost ok.
!!!.la c5 pistonul de la roata stinga fata se invirte in sens trigonometric pentru introducere iar la roata dreapta fata in sens antitrigonometric.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
scimbat placute frina
asa am facut si eu. altfel nu poti sa le montezi. dupa ce pui placutele la pozitie mai trebuie facut ceva?
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
frine
asezi pintenul in unul din cele 4 canale din piston si pleci la drum.poti trage putin frina de mina .usor si sa mergi citeva sute de metri.treptat ,eficacitatea frinei va reveni.
totusi,un neamt ar schimba discurile sau cel putin le va lua bavura la strung.dar la urmatorul schimb de placute fenomenul se va repeta.
deci mergi cu grija o perioada,citiva km si problema se rezolva de la sine.
totusi,un neamt ar schimba discurile sau cel putin le va lua bavura la strung.dar la urmatorul schimb de placute fenomenul se va repeta.
deci mergi cu grija o perioada,citiva km si problema se rezolva de la sine.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
-
- pasionat
- Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
- 2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
- 3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007
Am tot cautat un topic mai apropiat de problema mea si cred ca nu deranjez prea tare daca postez aici,deoarece are cumva legatura cu ce ma intereseaza pe mine, iata despre ce este vorba: am urcat masina pe elevator sa schimb cauciucurile de iarna cu cele de vara si am aruncat o privire si pe la placutele de frana care ar cam trebui schimbate, pe fata mai am cam 3mm pana atinge sezorul de uzura si pe spate mai am cam 20 % material de frictiune, ce ma intereseaza vreau sa aflu ce marca sunt placutele de frana la prima echipare la c5 2.0 HDI 136 Cp cu FAP. fabricatie 12/2007
MESERIAS
pe origine sint Jurid, dar nu au nici o leg cu Jurid de pe piata. ia Ferodo, Textar, ATE sau Delphi
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Lexia available
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Re: schimb placute frina
tele scrie:am schimbat placutele de frina de pe fata si acum nu mai am frina decit, cu pedala la podea, sau la a doua pedala. Poate cineva sa-mi ce trebuie facut?
pistonasele se baga inapoi prin insurubare, in sensuri diferite de la o roata la asta.
astfel, daca il bagi prea mult, in momentul in care apesi pe frana, pistonasul iese, uneori nici nu atinge placutele si intra inapoi la loc can iei piciorul.
asta se intampla, din ce am observat eu, fie pt ca prinde cauciucul de protectie al pistonasului cumva sau si mai sigur, pt ca se intampla ceva in surubul pistonasului din etrier.
eu ca sa rezolv, am franat f tare cu etrierul scos, a iesit pistonasul cu un zgomot ca si cum a scapat din ceva ce-l tinea, l-am bagat la loc si acum merge parfum.
-
- pasionat
- Masina: C5 2.0 HDi 100kw FAP 2007
- 2: Peugeot 307 1.6 benzina 110 cp
- 3: Fiat Doblo Panorama 1.3 jtd 75 cp 2007
Multumesc mult pentru informatii, pana la urma am cumparat ATE deoarece pe catalogul lor era un singur tip pentru fata spate pentru masina mea pe cand la ferodo erau trei tipuri cu preturi diferite si nu am stiut care sunt mai avantajoase pentru masina mea. Sanatate si la multi km fara incidente .
MESERIAS
la Ferodo is 3 calitati, in ordinea pretului
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
Lexia available
Lexia available
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308