s-a blocat acul de la kilometraj C5-2001
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
s-a blocat acul de la kilometraj C5-2001
Va rog sa ma ajutati nu stiu din ce cauza mi s-a blocat acul de la ceasul km de bord
de parca ar repara un radio gloria care nu mai prinde europa fm!!! nu e mai simplu si normal sa mearga la un service si sa vada acolo daca are ce sa-i faca? citi crezi ca se apuca sa demonteze bordul ala care e plin de fire, numa daca le vezi si te intimideaza!!! si mai e si la primul post omul
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
Pardon, pardon,e vina mea.Dar m-am gindit ca poate are omul indeminare si salveaza niste bani, nu? Sau varianta a doua, suna un prieten de lamecanica fina.Treaba nu e de electronica,trebe niste surubelnite fine .
Sa stiti ca nu se demonteaza nici un bord.Ceasurile alea ies usor, se trag in afara,trebuie doar o lama fina cu care se apasa gherutele de fixare..
Sa stiti ca nu se demonteaza nici un bord.Ceasurile alea ies usor, se trag in afara,trebuie doar o lama fina cu care se apasa gherutele de fixare..
La problema aceasta cred ca nu vei gasi un raspuns profesional de la nimeni de pe forum, putini sunt cei care stiu cu adevarat sa repare sau sa indice defectiunea mai degraba eventual numai un "dat cu parerea" si asta nu spun ca nu exista oameni care se pricep, poate exista, dar, va trebui sa vada exact care este problema, la fata locului, pentru a o remedia (daca se va putea) mai ales ca aceste defecte sunt destul de rare si necestita macanica fina si eventual electronica...
Nu vreau sa deranjez pe nimeni cu afiramtia mea, dar este punctul meu de vedere!
Cel mai bine adreseaza-te unui service ori cauta un electricean specializat pe masini, sau niste baieti care repara telefoane laptopuri etc. (cateodata fac minuni
, dar sa fie priceputi) mai mult ca sigur o sa te ajute sa il demontezi si vor determina natura defectului (electronic sau mecanic)...macar vei avea o pista de la care sa pronesti!
Nu vreau sa deranjez pe nimeni cu afiramtia mea, dar este punctul meu de vedere!
Cel mai bine adreseaza-te unui service ori cauta un electricean specializat pe masini, sau niste baieti care repara telefoane laptopuri etc. (cateodata fac minuni

Eu am scos ceasurile din bord,nu ca sa repar kilometrajul ci ca sa schimb becuri.Nu poti gresi cablurile pentru ca sunt mufe de dimensiuni diferite, ca la computer.Treaba cu schimbatul ceasurilor intre ele am citit-o pe un forum la englezi si din ce spunea tipul, daca ajungi la ele, cam stii cum sa faci..
A intrebat omul ce se poate face si m-am gindit ca daca aia au putut-o face fara ajutor specializat , se poateface si la noi.
Problema la tipul asta de masina nu e complexitatea ci lipsa materialelor didactice.DAca ati observat,mai toate componentele se demonteaza si remonteaza destul de usor DAR INTR-O ANUME ORDINE.Daca o stii, e treaba de 5 minute.Daca nu, ti-ai perdut ziua.
A intrebat omul ce se poate face si m-am gindit ca daca aia au putut-o face fara ajutor specializat , se poateface si la noi.
Problema la tipul asta de masina nu e complexitatea ci lipsa materialelor didactice.DAca ati observat,mai toate componentele se demonteaza si remonteaza destul de usor DAR INTR-O ANUME ORDINE.Daca o stii, e treaba de 5 minute.Daca nu, ti-ai perdut ziua.
Re: s-a blocat acul de la kilometraj C5-2001
patrik scrie:Va rog sa ma ajutati nu stiu din ce cauza mi s-a blocat acul de la ceasul km de bord
Om bun ... E o chestie comuna la C5. Se strica micromotorul pas cu pas ce misca acul de la kilometraj. E extrem de simplu de desfacut, iar un micromotor pt sa-ti procur eu. Nu stiu inca la ce pret. Am avut si eu problema asta si, acu ceva vreme, am gasit la un amic depanator un tablou de instrumente de unde am recuperat micromotorul. Apropo de eroare: Ma intereseaza EXACT cu ce ai diagnosticat si EXACT continutul mesajului de eroare. Daca vrei, te indrum exact unde sa rezolvi problema.
Apropo: celelalte aparate functioneaza normal, da?
Asa arata bordul. Notiuni de baza. La ce foloseste chestia asta pentru un ac blocat? Ma gandesc ca am putea si noi sa facem "sharing" d-ala din experientele noastre directe. Repet, nu e nici o filozofie sa desfaci bordul, o filozofie mica sa desfaci micromotorul, una mai mare sa-l repari (mie nu mi-a iesit desi apreciez ca sunt indemnatic) si aproape nici una sa-l inlocuiesti. Se gasesc SH pe piata, cu proba la montaj. Deci, daca are cineva probleme cu ele, ma ofer sa ajut, nu sa fac pe dotatu.
Toate celelalte indicatoare functioneaza corect.
Daca vrei trimite-mi oferta ta in pepe09ro@hotmail.com
Dau o bere!
Daca vrei trimite-mi oferta ta in pepe09ro@hotmail.com
Dau o bere!
-
- simpatizant
Re: s-a blocat acul de la kilometraj C5-2001
abulafia scrie:patrik scrie:Va rog sa ma ajutati nu stiu din ce cauza mi s-a blocat acul de la ceasul km de bord
Om bun ... E o chestie comuna la C5. Se strica micromotorul pas cu pas ce misca acul de la kilometraj. E extrem de simplu de desfacut, iar un micromotor pt sa-ti procur eu. Nu stiu inca la ce pret. Am avut si eu problema asta si, acu ceva vreme, am gasit la un amic depanator un tablou de instrumente de unde am recuperat micromotorul. Apropo de eroare: Ma intereseaza EXACT cu ce ai diagnosticat si EXACT continutul mesajului de eroare. Daca vrei, te indrum exact unde sa rezolvi problema.
Apropo: celelalte aparate functioneaza normal, da?
Te rog,daca poti.pune-ne si noua o poza cu micromotorul ala ca sa stim si noi ce sa cautam...
Electricitate,soft,diagnoza auto,0744605642,SUCEAVA si imprejurimi.