de azi sunt fan C5

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

razvan g
just curious

de azi sunt fan C5

Mesajde razvan g » Vin 16-Mai-2008 20:24

Salutare tuturor! :)
Azi mi-am luat si eu un C5, dupa indelungi cautari.L-am gasit la pret bun tocmai in Braila si azi am fost dupa el.
Din pacate, cand am ajuns pe la Intorsura Buzaului(eu fiind din BV by the way...)mi-a aparut mesaj de genul"cooling system level is low" sau asa ceva :cry: ,am oprit climatizarea,dar mi-a ramas aprins semnalul service.
Maine merg la service la Citroen in BV.Trebuie doar incarcata instalatia cu freon?
Eu nu am experienta...sincer...eu am avut pana acum un Logan :lol:
Oricum, maine ii si rog pe cei de acolo sa o puna pe calculator sa stiu exact ce mai am de facut pe la ea.S-a comportat altfel la drum impecabil,sunt super incantat de ea 8)
Poate ma mai ajutati cu ceva sfaturi.

Salutare si THX !
I love C5 :)

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 16-Mai-2008 20:53

desi nu stiu semnalele de eroare de la c5, "cooling system level" mi se pare a fi mult mai repede lichidul amestecului antigel decat nivelul de freon. freonul (daca nu ma insel) este un gaz, nu un linchid si nu are nici o legatura. Daca zicea ceva de genul "Air conditioning fault" era altceva. Verifica (eventual in seara asta daca iti sta pe creier) nivelul de antigel. Sper sa nu ai scurgeri la radiator sau la furtunuri. Eu zic sa nu mergi la service inca, completeaza cu antigel de calitate si vezi ce se mai intampla.
"If in doubt, flat out!"

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 16-Mai-2008 21:03

Completeaza antigel in sistemul de racire al motorului. Ar fi ideal sa stii ce zeama are masina in motor ca sa pui si tu de acelasi tip.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 16-Mai-2008 21:21

lasa motorul sa se raceasca si pune la nivel antigel...
asa cum spune nicum, ar fi bine sa stii ce tip de antigel ai sau si mai bine, schimbal pe tot....

si bine ai venit printre noi...:)

Virgilianus
just curious

Cool

Mesajde Virgilianus » Sâm 17-Mai-2008 07:53

Sa te bucuri cu placere de C5-ul cumparat. Am remarcat si eu oferta de la Citroen. Ai avut noroc ca te-ai decis in scurtul timp lasat la dispozitie. In locul tau as merge la service Citroen din Brasov ca sa iti completeze cu lichid de racire. Imi pare ciudat, deoarece ar fi trebuit ca masina sa aiba toate lichidele la nivel maxim.

Te-as sfatui sa verifici si nivelul uleiului si al lichidului de frana. Imi par cel putin la fel de importante si acestea.

Un week-end de poveste.
C2 rules !

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 17-Mai-2008 09:38

sa mergi la service sa iti completeze cu lichid de racire? pai mergi la service si sa iti puna lichid de parbriz? si sa iti spele farurile? :p
"If in doubt, flat out!"

razvan g
just curious

Mesajde razvan g » Sâm 17-Mai-2008 14:11

Am fost azi la service.De fapt mesajul era "coolant circuit level is too low"... :oops: Eu m-am dus totusi ca oricum vroiam sa ii fac programare pt schimbarea distributiei si am si programat-o pt marti dimineata.Intr-adevar era gol borcanul pt antigel si se vedea ca era scurs :(
Ma rog, tipii au bagat-o sa imi puna antigel si au venit dupa aceea sa imi spuna sa o las pana marti acolo,ca la scurt timp dupa ce au pus antigelul au si aparut 3 pete :( si mai bine sa se uite ce si cum,mai ales ca oricum o programasem pt distributie.
Acum mai vedem ce-o mai fi...orcum i-am zis sa o puna si pe calculator sa verifice tot.
Adevarul e ca oricum tipul de la care am luat-o mi-a lasat din pret ca sa fac distributia, iar tipul de la Citroen BV a zis ca ma va costa totul in jur de 8.5 - 9 milioane.
E ciudat ca noi prin Braila ne-am fatait ieri destul pana am facut actele si nu era nicun mesaj si am venit si noi bine pana la Intorsura Buzaului,cand a inceput sa apara mesajul.Ma rog...asta e...important e sa se faca.
Naspa e ca nu ma pot plimba cu masinutzzzaaaaa :cry:
Va mai zic pe marti seara ce am rezolvat.

mbc
pasionat

Mesajde mbc » Sâm 17-Mai-2008 17:09

nu cunosc zona, dar daca ai mult de urcat si mai este si in serpentine, figuri,e clara treaba. motorul e solicitat mult mai mult decat la mersul in aliniament si liniar. posibil ca aceasta solicitare a motorului sa fi descoperit anumite defecte ale masinii. ar fi bine sa nu fie asa si sa fie o simpla completare cu antigel
"If in doubt, flat out!"

razvan g
just curious

Mesajde razvan g » Sâm 17-Mai-2008 18:11

Pai e clar ca nu va fi o simpla completare cu antigel,ca e spart vreun furtunas,ceva....ca a pus antigel azi si curgea pe undeva :(
Vedem ce-o mai fi marti,cand tb sa ma sune dupa ce face distributia.Sper sa nu am surprize neplacute si sa nu ma usture prea tare la buzunar.

razvan g
just curious

Mesajde razvan g » Sâm 17-Mai-2008 18:14

Legat de drumul pe Siriu,da..e tot numai serpentine,dar masina a mers boboc,nu ma pot plange.Ne-am speriat un pic cand a aparut mesajul,dar am ajuns OK in Bv,nu a facut niciun fel de figuri.

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Sâm 17-Mai-2008 18:15

eu in locul tau nu mi-as lasa masina in nici un service . Si eu si tatal meu am avut niste experiente foarte neplacute dupa ce ne-am lasat masinile prin service .Legat de lipsa antigelului.....poate o fi vreun furtun slabit....nu ai observat picurand pe nicaieri?....sau poate se evapora inainte de a observa tu. Probleme grave nu cred sa fie pentru ca sigur te-ar fi atentionat si alti martori de bord
BX

razvan g
just curious

Mesajde razvan g » Sâm 17-Mai-2008 18:19

M-am dus cu "pile"....da-o-ncolo...ca le iau gatu' :lol:

Înapoi la “Citroen C5 I-II”