SCARTAIT FRANE !!!
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- RETRAS LA PENSIE
OK, am inteles! Eu am incercat cu ulei (de motor). Am dat un strat subtire pe discuri si parca ar tinde sa nu mai scartaie... dar la urmatoarea spalare se reia totul de la inceput. La franare nu se simt modificari... bineinteles ca nu am facut decat a tampona usor discurile cu un servetel pe care am pus ulei, si din loc in loc, atat cat mi-au permis jantele, fara sa mai dau jos nicio roata.
Dar am observat o chestie tare misto! La o masina scartaie cand pun frana la mersul inapoi, iar la cealalta numai cand franez la mers inainte! Niciodata invers!
Bineinteles ca la mers inapoi nu ma deranjeaza... dar ma gandeam, oare, daca as schimba placutele de pe stanga pe dreapta la masina care scartaie pe mers inainte, nu s-ar putea totusi sa nu mai scartaie la franare pe mers inainte, ci doar pe inapoi, ca si la cealalta
Va las sa va ganditi si eventual sa va dati cu parerea! 

Passion pour C5
A mai incercat cineva cu ulei? Merita sa incercati! Eu am dat numai de 2 ori si de aproape o luna nu mai am probleme
Nu trebuie sa dai mereu! Incercati si imi veti da dreptate
Va dati seama ca dupa o luna s-a dus si mama stratului de ulei, dupa atatea franari si spalari cu spuma activa 

Passion pour C5
Am descoperit ca este roata stanga spate cea care scartaie.Am demontat placutele care erau pe jumatate uzate ,am apasat cu mana pe pistonase si acestea functionau ft bine,deci nu ramanea decat revenirea placutei .Am uns placutele cu vaselina -partea care vine in contact cu etrierul si surubul care le sustine pe care nu l-am mai strans atat de rau
De atunci nu am mai avut nici o problema cu franele
Cat despre etrierele fata au o sageata care iti indica directia de strangere a pistonasului atunci cand schimbi placutele.