Jante de 15 pe C5 II
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
eu mi-am pus in cap sa le trec in talon. si o sa le trec. printr-o metoda (hartie de la citroen) sau alta - omologare individuala.
Pana acum:
-l-am contactat pe Mugurel de la ProMotor - nu mi-a dat nici un raspuns - eu tot mai astept raspuns
-am contactat Citroen Cluj- Europcar SRL - mi-au raspuns, le-am livrat toate actele necesare, trebuie sa primesc raspuns. o sa ii stresez din nou daca nu imi dau raspuns pana vineri.
-daca nu merge, mai sunt inca o gramada de reprezentante si sunt convins ca gasesc undeva o reprezentanta sa imi dea actul. daca nu..
-ma duc la RAR pentru omologare individuala. momentan am vorbit doar cu un tip de la rar bucuresti care nu isi merita nici jumate din salariu pentru ca nu stie sa raspunda la telefon, aceasta fiind una din atributiile lui se pare.
intr-un timp scurt, va promit ca am jantele trecute in cartea masinii.
Pana acum:
-l-am contactat pe Mugurel de la ProMotor - nu mi-a dat nici un raspuns - eu tot mai astept raspuns

-am contactat Citroen Cluj- Europcar SRL - mi-au raspuns, le-am livrat toate actele necesare, trebuie sa primesc raspuns. o sa ii stresez din nou daca nu imi dau raspuns pana vineri.
-daca nu merge, mai sunt inca o gramada de reprezentante si sunt convins ca gasesc undeva o reprezentanta sa imi dea actul. daca nu..
-ma duc la RAR pentru omologare individuala. momentan am vorbit doar cu un tip de la rar bucuresti care nu isi merita nici jumate din salariu pentru ca nu stie sa raspunda la telefon, aceasta fiind una din atributiile lui se pare.
intr-un timp scurt, va promit ca am jantele trecute in cartea masinii.
"If in doubt, flat out!"
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- floreacioaca
- pasionat
- Masina: Citroen C5 I Exclusive
citroen romania nu mai este ce a fost....este un call center doar...ei te vor indruma catre reprezentante locale! am sunat eu la bucuresti pentru ceva informatii si m-au redirectionat catre reprezentante regionale/locale! acuma nu stiu ce sa zic despre aceasta problema....poate ei sunt in cea mai mare masura sa te rezolve (teoretic asa ar trebui, practic......)!
Nimeni nu moare virgin! Viata tot te va BIP BIP odata!
))))

-
- pasionat
- Masina: ex_C5.II 1.6 hdi
- 2: Opel Astra J 1.4 turbo 140cp, 2017
si totusi...
vreau sa-mi schimb anvelopele de vara, problema este ptr. anul viitor. Acum am ptr. iarna. Cu ce ma sfatuiti sa schimb 215-55R16-93w? (Stiu ca directorul mi-a raspuns ca daca o voi face, ei nu raspund. C5 asa vin din fabrica si nu au alternative la dimensiuni) Sa cumpar jante pe 15 ? In iarna asta am la ce ma gandi, inca mai astept sugestii
Re: schimbare dimensiuni anvelope
viorel_TL scrie:Chiar azi am primit raspuns de la Citroen. Pentru C5 II,dimensiunile anvelopelor este de 215/55/R16-93w. Nu accepta altele, eu am solicitat 205/55R16-93w, sunt mai ieftine... Trebuie ca schimbarea sa fie omologata RAR, in baza unui act emis de Citroen! Vreau si eu sfaturi!
Da 215/55R16 97 H ai voie sa pui? ma refer la indicele de greutate 97 ca pt iarna indicele de viteza care se gaseste pt aceasta dimensiune e max H. E si logic pt ca nu o sa mergi iarna cu mai mult de 210 km/h

- viorelovidiu
- pasionat
- Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
- 2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)
viorelovidiu scrie:cele de 97 sunt XL - pe scurt au o sustinere laterala mai buna pentru masini mai grele - dar pentru masinile pe 93 sunt un pic mai rigide. asa sunt si ale mele de iarna dar la cat de putin au costat (noi si noname) si-au scos banii
dar dpdv legal are ceva daca pui 97 in loc de 93 si Y in loc de W, sa zicem... sau legea spune sec 215/55 R16 si atat?
-
- pasionat
-
- pasionat
- Masina: ex_C5.II 1.6 hdi
- 2: Opel Astra J 1.4 turbo 140cp, 2017
anvelope...si totusi...
si totusi, am cautat pe w.miata.net/tirecalc, unde, dupa calcule zice ca s-ar potrivi mult 195/60-R16 in loc de 215/55-R16 pe care le am acum. Diferenta este de numai -0,4%; si -0,39% la indicator viteza... Eu tot incerc, fara sa ma mai gandesc la RAR. Intrebarea ar fi: planetarele nu au de suferit?
dxx = nu cred ca se uita cineva la acei indici... mai mult la dimensiuni, depinde si de noroc...
dxx = nu cred ca se uita cineva la acei indici... mai mult la dimensiuni, depinde si de noroc...
mai oameni buni... stati asa :|
eu am C5 din 2006, 2.0 Hdi si are pe ea 205/55/R16. sa inteleg ca dimensiunile pe care le am eu nu sunt cele din fabrica ? si deci ne-omologate ? eu tocmai ma pregatesc sa-mi iau de iarna si vroiam sa-mi iau 205/55/16. macar daca-mi trebuie 215/55/16, sa stiu sa-mi iau d-alea...
eu am C5 din 2006, 2.0 Hdi si are pe ea 205/55/R16. sa inteleg ca dimensiunile pe care le am eu nu sunt cele din fabrica ? si deci ne-omologate ? eu tocmai ma pregatesc sa-mi iau de iarna si vroiam sa-mi iau 205/55/16. macar daca-mi trebuie 215/55/16, sa stiu sa-mi iau d-alea...
niq scrie:mai oameni buni... stati asa :|
pt C5 II din fabrica sunt: 215/55 r16 93w