Trapa C5 var I

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 07:07

pai am la dezmembrat un C5 Exclusive. Am reusit sa-mi pun navigatia de pe el, care implica dat jos de bord, schimbarea a jumatate din sistemul electric din bord, taierea bodrului(care am facut-o EU) si am reusit sa fac toate astea in 6 ore si crede-ma au iesit EXCELENT. Merge totul ca la carte n-are nici o treaba. Partea cu trapa e strict de tinichigerie tind sa cred ca nu e chiar asa mare branza. si daca e problema de cat de moale e tabla si mai stiu eu ce cred ca un meserias bun ar fi capabil sa ranforseze plafonu ala chiar si cu niste amarate de bucati de fier beton sudate pe interior nu ?

Pe langa toate astea sistemul trapei este foarte ciudat, pentru ca prinderea trapei in sine nu se face ca si la cele After Market pe plafon ci se prinde in stalpi si-n fata chiar in zona de deasupra parbrizului/oglinzii zona care evident este mult mai tare acolo, deci n-ar avea ce sa traga in jos.

Problema mea este ca dupa ce se face gaura trebuie tesita zona. deaia vreau un meserias bun care sa stie sa-mi faca tesitura aia si sa-mi grunduiasca acolo. Pe zonele drepte daca ai sculele necesare e f usor problema e pe curbe. La cum se vede tesitura aia a fost facuta prin presare si sunt constient ca la noi nu prea exista scule sa faca asa ceva, dar ma gandesc ca totusi solutii alternative sunt

Ca si apa din nou nu-mi fac probleme pt ca trapa in sine are sistem de drenare. Daca taietura si tesitura se face la cota n-ar avea de ce sa intre apa inauntru. Un tinichigiu bun n-ar avea probleme sa faca o sablonare pe carton.

Ma duc acum pana la garaj sa fac poza la gaura sa se vada cam ce vreau sa fac poate poate vine cineva cu vreo idee geniala :D sau imi gaseste un meserias care ar fi capabil sa faca asta

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 08:06

Bun, am reusit sa fac niste poze, scuzati calitatea dar le-am facut cu telefonul pt ca aparatul mi-e dat la cineva. So let's begin .... :D

Imagine

In prima poza am exact tesitura care ar trebui facuta ca sa arate frumos si sa nu dea in trapa, se vede ca e iregulata, adica in unele parti e mai mare in unele e mai mica.

Imagine

A doua, sunt 2 dintre suruburile de prindere, pe laterale sunt 4 si in fata inca 4 din cate se vede sunt destul de aproape de marginea plafonului, si ma gandesc ca au fost facute asa tocmai pt ca ai rezistenta mai mare acolo fiind stalpii si partea cu airbagurile care e ranforsata bine.

Imagine

Aici am incercat sa le surprind pe toate 3 la un loc ca sa se vada mai exact ce mi-ar trebui

Imagine

Imagine

poze cu trapa ca sa se vada cum e are drenajele alea care merg exact pana-n carenaj cu garnituri si tot tacamul ca sa iasa bine

Imagine

Poza cu toata gaura .... :D

Imagine

Imagine

Si daca tot am vb de navigatia am pus niste poze ca sa vedeti ce mi-a iesit dupa putina munca ...

Imagine

Rica
Moderator - Bazar
Masina: Peugeot 407 SW

Mesajde Rica » Vin 29-Iun-2012 08:27

testura cum ii spui se poate face daca ai mana din patent si ciocan
suruburile se pot suda faraprobleme,cred ca cel mai bine fara capul hexagonal sa mearga pana jos piulita,sau suportul trapei
cat despre GPS...zici ca e acolo de cand lumea
spor
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 08:40

offtopic: Mersi mult Rica pt apreciere, pacat ca partea grea la navigatie e sub bord si nu se vede, a fost munca destul de titanica dar sunt 95% multumit. Nu-mi place ca are unele zone unde nu culca chiar perfect capacul de la navi dar luand-o pe cea dreapta ca am taiat bordul cu bomfaier si cu foarfeca pentru tabla eu zic ca a iesit mult peste asteptari.

ontopic: Daca stii cumva pe cineva prin apropiere care ar fi capabil sa faca asta te rog sa ma anunti. Pentru suruburile alea e ok, sudura se poate face si in cazul cel mai rau in care mi se arde vopseaua de pe plafon la tot procesul asta pt 250 RON orice tinichigiu/vopsitor imi revopseste plafonul ca sa arate ca si nou :). Indoitura pe partile drepte o pot face si eu dar pe curbele alea mi se pare destul de greu de facut.

Poate mi se pare doar mie ...

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Vin 29-Iun-2012 08:47

ti se pare
ia o bucata de tabla,dai o gaura in ea si te apuci de ciocaneala a vezi cat e de simplu :wink:
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...

Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 08:59

sa stii ca n-ar fi o idee rea, ne mai lucrand cu asa ceva nu prea am de unde stii la ce sa ma astept, si sincer as vrea sa pastrez vopseaua, adica sa nu trebuiasca s-o revopsesc :D

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Vin 29-Iun-2012 09:05

la indoituri e mai greu,o sa sara,dar daca faci usor si cu grija nu sunt probleme
daca te apuci tu iti recomand sa indoi o suprafata cat mai mare o data sa ramana dreapta nu cu indoituri

Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 09:09

exact la aia ma gandeam si eu, dar curbele alea ma nenorocesc :D

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Vin 29-Iun-2012 09:11

pune mana pe ciocan si ai sa vezi ca nu dracu asa negru,e gri spre alb :lol:

Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 09:13

ce ma streseaza si mai tare este cu ce sa fac taietura ... :D ca din flex nu cred ca ar fi o idee buna, din bomfaier nu poti lua curbe calumea, ce alte alternative ar fi ?

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Vin 29-Iun-2012 09:16

un pendular pntru curbe si la linii drepte flex

Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 09:22

fierastrau pendular am si unul destul de bun dar nu stiam ca este lama pt tabla la el

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Vin 29-Iun-2012 09:23

cauta la magazinele de bricolaj :wink:

Ce ciudat!

aurelian21
pasionat

Mesajde aurelian21 » Vin 29-Iun-2012 09:37

Am gasit pe youtube ceva gilmulete si chiar taie pendularul tabla :|

http://www.youtube.com/watch?v=9cZ_C1yhUD0

nu ma asteptam la asta :D anyhow s-ar putea sa incerc ... sa-l tai eu weekendul asta. Imi voi face si pentru indoire un SDV din PAL pentru ca am destul ca sa pot indoi pe zone cat mai lungi iar la curbe voi da cu ciocanul incet incet, noroc sa sunt doar 4 :D. De asemenea ma gandesc sa-i fac si o prindere la tabla tot din pal cand o tai ca sa nu se indoaie si sa arate ca naiba :(

Rica
Moderator - Bazar

Mesajde Rica » Vin 29-Iun-2012 09:51

in poza 2 si 3 se vede ca indoitura este ma mare in unele parti si mai mica pe colturi
tot in acele poze se vede ca sunt 4 gauri,au vreun rol?
daca da vezi sa nu uiti de ele

Ce ciudat!

Înapoi la “Citroen C5 I-II”