Filtru polen-cum se demonteaza...
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
atunci eu te sfatuiesc sa dai jos sferele spate, injectoarele si becurile de pozitii si abia apoi filtrul.
multumesc, mesersmith. foarte utile sfaturile.
On-topic: nu vad ce a fost asa aiurea la intrebarea mea daca se da sau nu pedala de acceleratie jos... dar in fine.
mie nu imi pare rau ca nu stiu "nimic la masina asta" asa cum zici tu, dar meseria mea este alta, nu mecanic Citroen.
Masina o am pentru ca imi place, si pentru ca atat mi-am permis sa-mi cumpar. nu pentru ca stiu sau nu totul despre ea.
si pun pariu ca daca ai pune o intrebare legata de tamplarie sau IT (sau habar n-am in ce domeniu nu te pricepi tu) si cei priceputi te-ar lua la misto, nu ti-ar pica bine.
eu o sa ma opresc din comentat aici.
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Imi cer scuze, nu am vrut sa te iau la misto, doar glumeam.
Si cand am spus ca nu stii nimic la masina asta, era doar o presupunere si nu o certitudine, pozele fiind mai mult decat clare, ele putand sa ti se para neconcludente numai daca ceea ce vedeai in ele, nu iti era deloc familiar.
Si la IT ma pricep, sunt programator...
Si aici glumeam.
Relax.
Si cand am spus ca nu stii nimic la masina asta, era doar o presupunere si nu o certitudine, pozele fiind mai mult decat clare, ele putand sa ti se para neconcludente numai daca ceea ce vedeai in ele, nu iti era deloc familiar.
Si la IT ma pricep, sunt programator...

Si aici glumeam.
Relax.
- mesersmith
- Moderator - C5
Ma refeream la colegul niq.
Si pentru ca am constatat necesitatea unor tutoriale pentru chestii simple, o sa vin in intampinarea acestei necesitati cu cateva astfel de tutoriale.
LE:
Sper ca tutorialul de aici este mai clar si pozele mai concludente.
Si pentru ca am constatat necesitatea unor tutoriale pentru chestii simple, o sa vin in intampinarea acestei necesitati cu cateva astfel de tutoriale.
LE:
Sper ca tutorialul de aici este mai clar si pozele mai concludente.
- taviciobanu
- pasionat
- Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
- 2: Golf V 2004 1.4 16v benzina
Intrebare pentru mesersmith:cum demontez mocheta la pasul 1?Mi-e frica sa n-o smulg si dupa aia sa n-o mai pot prinde bine,sa nu flencane pe-acolo.Nu-mi dau seama exact cu ce e prinsa,parca are un clips, dar nu prea sunt hotarat ,sa trag de el in jos,in sus,mi-e sa nu se deterioreze si-apoi s-o prind cu scoci.
Trust Me I’m An Engineer
- mesersmith
- Moderator - C5
- taviciobanu
- pasionat
- taviciobanu
- pasionat
Ieri l-am demontat.Dupa aceea "m-am dus cu caciula in mana" si cu ganduri bune,anume sa-l schimb cu unul nou.Mai ajutam si eu industria auto saracuta de ea sa nu dea faliment si cu ocazia asta ma alegeam si cu iluzia ca am pus o piesa noua-care-i noua.Adica in baie e baia,vorba lu" Toma Caragiu.
Nu stiu de ce dar mi se pare (numai mie oare?) ca baietii astia din industria auto vor sa se imbogateasca cam rapid,pe loc daca se poate...Totusi, 1 milion jumate un amarat de filtru care n-are nici o nanotehnologie in el, ci doar o amarata de bucata de panza data cu ceva carbon activ pe el (care carbon stiti ca e elementul cel mai raspandit pe planeta) si bagata intr-o carcasa de plastic, nu-i cam mult?
Asa ca l-am bagat intr-un lighean, am turnat un sfert de sticla de Domestos,l-am lasat vreo 2 ore sa moara toate bacteriile,l-am clatit,apoi l-am bagat iar intr-o solutie de Vanish (pentru miros), clatit bine bine, apoi uscat la soarele asta de-afara, si e ca nou.Probabil ca s-o fi dus carbonul ala activ dar singurul lui rol era de a absorbi mirosurile urate de afara.Adica daca stai in spatele unei masini de gunoi cica sa nu miroasa urat inauntru.Nu mai bine inchid intrarea aerului inauntru pentru cateva secunde/minute pana depasesc gunoiera?
La sfarsit am turnat 2 sticlute de parfum auto in filtru apoi l-am montat.
Acum miroase a primavara in masina.Nu stiu cam cat o tine treaba asta, dar impresia mea e totusi ca un milion jumate e cam mult.
N-am nimic impotriva industiei auto, sunt constient ca are un ro limportant in economia generala nationala si mondiala, dar industria auto e constienta ca nu toti suntem suti-miliardari?
Nu stiu de ce dar mi se pare (numai mie oare?) ca baietii astia din industria auto vor sa se imbogateasca cam rapid,pe loc daca se poate...Totusi, 1 milion jumate un amarat de filtru care n-are nici o nanotehnologie in el, ci doar o amarata de bucata de panza data cu ceva carbon activ pe el (care carbon stiti ca e elementul cel mai raspandit pe planeta) si bagata intr-o carcasa de plastic, nu-i cam mult?
Asa ca l-am bagat intr-un lighean, am turnat un sfert de sticla de Domestos,l-am lasat vreo 2 ore sa moara toate bacteriile,l-am clatit,apoi l-am bagat iar intr-o solutie de Vanish (pentru miros), clatit bine bine, apoi uscat la soarele asta de-afara, si e ca nou.Probabil ca s-o fi dus carbonul ala activ dar singurul lui rol era de a absorbi mirosurile urate de afara.Adica daca stai in spatele unei masini de gunoi cica sa nu miroasa urat inauntru.Nu mai bine inchid intrarea aerului inauntru pentru cateva secunde/minute pana depasesc gunoiera?
La sfarsit am turnat 2 sticlute de parfum auto in filtru apoi l-am montat.
Acum miroase a primavara in masina.Nu stiu cam cat o tine treaba asta, dar impresia mea e totusi ca un milion jumate e cam mult.
N-am nimic impotriva industiei auto, sunt constient ca are un ro limportant in economia generala nationala si mondiala, dar industria auto e constienta ca nu toti suntem suti-miliardari?
Trust Me I’m An Engineer
- mesersmith
- Moderator - C5
- Rica
- Moderator - Bazar
- Masina: Peugeot 407 SW
poi nu tine ca porii sunt jumatate astupati
incearca sa il sufli cu compresorul dinspre interior spre exterior
daca vrei sa iesi ieftin si sa nu ai praf in masina i filtru de hota,20-30 de lei si iti ies 4 filtre
incearca sa il sufli cu compresorul dinspre interior spre exterior
daca vrei sa iesi ieftin si sa nu ai praf in masina i filtru de hota,20-30 de lei si iti ies 4 filtre

Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- taviciobanu
- pasionat
- taviciobanu
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5