SCARTAIT FRANE !!!
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
rulment nu este...cand apas pe frana mai tare nu mai face....dupa care face iar...se opreste iar face...cateodata nu mai face deloc cateva zile ...acum am fost in afara cu ea...si cand m-am du a facut vreo 10 min dupa care nu a mai facu...cand m-am intors nu a facut aprox 100km dupa acre a inceput facea destul de tare...se auzea din masina la 100km/h cu geamul inchis...dupa vreo 10 km am intrat intr0un oras a mai scartait ea...mai ales cand puneam frana...dar si cand dadeam drumul la fran...dupa care am trecut de oras si nu a mai facut...nu stiu ce sa fie...sa nu se fi slabit ceva pe acolo...rulmesnt nu este oricum...
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
pai daca scartaie si atunci cand nu apesi frana deja discutam de altceva...
prima kestie la care ar trebui sa te gandesti, este daca nu cumva nu se mai intoarce pistonasul inapoi in etrier...cu alte cuvinte, e posibil ca pistonasul sa fie semiblocat de rugina, desi e putin probabil...
eu am patit la kia sa se obtureze partial furtunul dintre teava si etrier, si revenea pistonasul f greu sau deloc...
lucrul asta se poate intampla daca ai folosit lichid de frana de proasta calitate sau contrafacut, si se poate intampla sa topeasca superficial furtunul la interior si in felul asta sa-l obtureze partial...
verifica daca se incalzeste roata...
spuneai ca face mai mult pe o roata...
daca placutele de frana sunt stranse pe discul de frana in permanenta si daca mai sunt si ecologice, e normal sa nu te mai intelegi cu ea...
incearca sa pui cateva frane mai bruste ca sa intre abs-ul si sa vibreze puternic etrierul cu tot ce are in el, si verifica daca imediat dupa franele astea iti mai scartaie....
oricum, sa ne tii la curent....
prima kestie la care ar trebui sa te gandesti, este daca nu cumva nu se mai intoarce pistonasul inapoi in etrier...cu alte cuvinte, e posibil ca pistonasul sa fie semiblocat de rugina, desi e putin probabil...
eu am patit la kia sa se obtureze partial furtunul dintre teava si etrier, si revenea pistonasul f greu sau deloc...
lucrul asta se poate intampla daca ai folosit lichid de frana de proasta calitate sau contrafacut, si se poate intampla sa topeasca superficial furtunul la interior si in felul asta sa-l obtureze partial...
verifica daca se incalzeste roata...
spuneai ca face mai mult pe o roata...
daca placutele de frana sunt stranse pe discul de frana in permanenta si daca mai sunt si ecologice, e normal sa nu te mai intelegi cu ea...
incearca sa pui cateva frane mai bruste ca sa intre abs-ul si sa vibreze puternic etrierul cu tot ce are in el, si verifica daca imediat dupa franele astea iti mai scartaie....
oricum, sa ne tii la curent....
am sa verific...cu incalzitul...lichidul prost nu cred pt ca toate interventiile au fost facute in ATS...
am sa incerc si cu abs-ul...
de facut face numai la roata dreapta fata...
am eu cum sa desfac etrierul???sa scot placutele de acolo sa vad care e treaba???de umblat la masini am mai umblat dar la un ford mondeo care nu avea ABS si era fff simplu...m-am uitat eu pe acolo dar sunt fff multe fire si mi-a fost frica...
cum se pot scoate placutele??imi treb vreo cheie speciala ceva??
asta ma ingrijoreaza si pe mine..ca face si cand nu mai apas pe frana...am mers si azi cu 70 prin oras pe o portiune si din nou a facut...dupa ce toata ziua nu mai o auzisem deloc
am sa incerc si cu abs-ul...
de facut face numai la roata dreapta fata...
am eu cum sa desfac etrierul???sa scot placutele de acolo sa vad care e treaba???de umblat la masini am mai umblat dar la un ford mondeo care nu avea ABS si era fff simplu...m-am uitat eu pe acolo dar sunt fff multe fire si mi-a fost frica...
cum se pot scoate placutele??imi treb vreo cheie speciala ceva??
asta ma ingrijoreaza si pe mine..ca face si cand nu mai apas pe frana...am mers si azi cu 70 prin oras pe o portiune si din nou a facut...dupa ce toata ziua nu mai o auzisem deloc

- chisboramircea
- simpatizant
disc
mai baieti,discurile voastre nu trebuie rectificate?daca nu,sa-r putea sa fie problema aia de care zice mariuss
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Discurile ovalizate se pot rectifica. Un disc ovalizat se manifesta in primul rind prin oscilatii/vibratii in volan atunci cind e actionata frina.
Nu rectificati, daca nu e cazul. Probabil ca cea mai buna solutie e schimbarea placutelor cu unele cu ceva mai mult azbest.
Nu rectificati, daca nu e cazul. Probabil ca cea mai buna solutie e schimbarea placutelor cu unele cu ceva mai mult azbest.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
sorin. scrie:Daca freaca putin placutele cand nu este apasata frana, este posibil sa fie de la piston, sau discul de frana nu mai are ovalizarea necesara pt. a impinge placutele, sau este aer in conducte (actioneaza ca o suspensie pneumatica)
ovalizarea necesara????

pai daca ar avea o cat de mica ovalizare, ai simti-o ori de cate ori ai pune piciorul pe frana si ai apasa cat de cat...
la o franare/reducere a vitezei prin franare mai lunga, ti s-ar zgudui si bordul cu totul....

zic si io....