VAR ROG FRUMOS UN SFAT..INTRE C5 SI 307 ( PEGEOUT )

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Mesajde videosuzy » Dum 21-Dec-2008 16:16

Bear scrie:E posibil sa fie preturi mai mari la Bucuresti... Eu atat am dat la Craiova!
Cat despre suspensie, intr-adevar, si mie mi se pare un pic cam rigida... Dar C5 I mi s-a parut mai confortabil, adica suspensia mai moale. E posibil ca la varianta a doua sa fie facuta asa intentionat, pentru a mai castiga putin la stabilitate, pentru ca imi pare un pic mai ferma pe viraje.

Cine are Hydractive 3+ stie ca se poate obtine acea "stabilitate ferma pe viraje" doar apasand butonul SPORT...in plus, si directia se intareste putin...Oricum, in formula SPORT am atacat asta-vara serpentinele Balcanilor...ajutat si de traseul deja inregistrat de GPS, am reusit sa merg cu viteza maricica, constatand diferenta mare la viraje in ac de par, adica...nu mai eram cu "barca pe valuri"... :wink:

Cata

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Dum 21-Dec-2008 16:27

... intre 307 si c5 eu as alege 406 COUPE ... (din punctul meu de vedere singura masina care merita atentie de la peugeot)
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

cos76
pasionat

Mesajde cos76 » Dum 21-Dec-2008 17:14

Nu stiu de ce 407 coupe spui ca este singura masina care merita atentie de la Peugeot. Dupa cum bine stii Peugeot si Citroen impart aceleasi motoare si nu numai...Design-ul lui 406 coupe este spectaculos la fel ca si cel de la 407 coupe insa poate cel in cauza opteaza pt o varianta cu 4 usi.
PSA car forever/Passion pour Peugeot et Citroen

NOS_feratu
pasionat
Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi

Mesajde NOS_feratu » Lun 22-Dec-2008 18:48

... este parerea mea 100% subiectiva si se bazeaza pe doua argumente:
1. imi place maxim coupe-ul si tot ce deriva din acesta indiferent de marca (sunt putine exceptii in 4 sau mai multe usi care ma gadila pozitiv)...
2. peugeot se incapatineaza sa produca masini insipide la capitolul forme, ca de altfel majoritatea covarsitoare a producatorilor actuali (nici Citroen nu face prea multa nota discordanta din "trend") plus ca are o mare problema cu faceliftul ala de hipopotam care este prezent de la 107 pana la 407 ... iata doua mici exemplificari ...
http://www.4tuning.ro/bazarimages/2008/ ... ot-107.jpg
http://www.promotor-rent.ro/images/cars ... _407_1.jpg
... repet: este parerea mea STRICT PERSONALA si in mod automat 100% SUBIECTIVA...
... revenind la subiect cred ca ipotetic daca as avea aceasta dilema m-as orienta catre C5 ... argumentul forte fiind ca imi plac lucrurile complicate si cauzele pierdute :D ...
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)

... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...

cri-sti
simpatizant

Mesajde cri-sti » Lun 22-Dec-2008 20:31

Conduc masini de foarte multi ani si pot sa iti spun ca alegerea este numai a ta in functie de ce vrei de la o masina. C5 este mai spatios si mai elegant ,dar este deranjant la defectiuni pe parte hidraulica. Nu mai ai frane ,servodirectie,suspensie etc .Poti sa suni direct sa vina platforma sa te ridice sau sa o repari pe loc daca ai cum .bafta . Alegerea este numai a ta.

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 23-Dec-2008 00:34

cri-sti scrie:Conduc masini de foarte multi ani si pot sa iti spun ca alegerea este numai a ta in functie de ce vrei de la o masina. C5 este mai spatios si mai elegant ,dar este deranjant la defectiuni pe parte hidraulica. Nu mai ai frane ,servodirectie,suspensie etc .Poti sa suni direct sa vina platforma sa te ridice sau sa o repari pe loc daca ai cum .bafta . Alegerea este numai a ta.

Eu sunt la al treilea C5, si am mai vazut si altele, si chiar am discutat cu multi posesori de C5! Dar inca nu am vazut niciunul fara frane , servodirectie sau suspensie, etc! Nu stiu de unde ai mai scos-o si pe asta! Parca ai vorbi da dacia 1300, ca 1100 au fost mai reusite, totusi! Daca ti-e frica de platforma,n-ai decat sa-ti iei Maybach, ca al lui nea Gigi, ca ala am auzit ca se repara cu ranga!
Passion pour C5

abarth_mcm
pasionat

Mesajde abarth_mcm » Mar 23-Dec-2008 00:40

s-a referit ca daca se sparge vreo conducta9dar nu cred), ramai fara frana..e.tc..
Citroen BX 19RD Break 1986, rosu, Seria 2, Orga number: 3496.

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 23-Dec-2008 00:49

Probabil! Dar foarte putin probabil! Pacat ca nu se poate lega cu sarma, ca in rest, se strica orice masina, indiferent de marca, nu? Nu pot spune: fratilor, nu va luati Ford Mondeo, doar pentru ca unui prieten de-al meu i s-a rupt arborele cotit in doua! Se mai intampla! Viciu de material! S-a imbatat ala care trebuia sa verifice calitatea materialului la acea masina si, asta e! Dar nu inseamna ca toata gama de masini e la fel! Hai sa fim realisti! Orice e posibil! Inca nu s-a fabricat masina perfecta, care sa nu se strice niciodata! Dar nici sa faci scenarii din astea daca nu esti scenarist!
Passion pour C5

Înapoi la “Citroen C5 I-II”