problema citroen c5 (2001)
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
problema citroen c5 (2001)
deci am si eu o problema cu clima......am climatronic dublu si de cateva zile imi face figuri...ma refer la faptul ca jumatate din sistem baga aer cald iar jumatate baga aer rece desi eu dau sa bage numai aer rece pe ambele cai de aer......inca o problema ar fi faptul ca atunci cand dau sa bag a doua masina o ia de pe loc destul de incet si ajunge la 30 km/h fara sa mearga mai departe(modelul este diesel).....stiti cumva ce se intampla?
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
Andy , se poate sa fie unul din actuatoarele de pe sistemul de vacuum si nu iti deschide turbina. Costa aprox 3 mil unul nou. Baietii de la service brasov se pricep la asa ceva. Expertul C5 de la ei chiar are modelul tau de masina.Mergi cu incredere.
DAca vrei sa il faci singur, trebuie sa sa verifici fiecare actuator in parte si sunt 4 , plus unul de descarcare.
Succes.
DAca vrei sa il faci singur, trebuie sa sa verifici fiecare actuator in parte si sunt 4 , plus unul de descarcare.
Succes.
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
gropitzabogdan scrie:as putea zice ca am si eu problema asta cu aerul cald pe o parte si rece pe cealalta setate la fel !!! dar pe langa asta mie nu imi prea baga rece
Problema cu aerul cald (la sofer, nu?) a mai fost dezbatuta, fiind frecventa la C5... Daca nu ai rece pe nicio parte ar fi bine sa verifici freonul si sa completezi la nevoie!
Passion pour C5
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
problema cu aerul cald (numai cald) pe o anumita parte provine de la motorasul de mixaj de pe partea respectiva.de obicei ansamblul se blocheaza ,de multe ori revenindu-si singur.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
Sunt niste simple rotite din material plastic si se uzeaza in timp, nemaiputand actiona acele clapete. Motorasul n-are nicio treaba, caci altfel nu si-ar mai reveni! O solutie ar fi sa-ti setezi o temperatura agreabila si sa incerci sa nu mai umbli la buton. La un moment dat va ramane pe acea temperatura "blocat"... Cealalta solutie ar fi sa dai tot jos si sa vezi daca se pot reconditiona sau refabrica piesele afectate. Despre ultima solutie n-are rost sa mai comentez: iti poti comanda tot ansamblul nou stanga-dreapta cu motorase cu tot (asa vine), dar e cam ieftin...
Passion pour C5
mersi oricum ca mi-ati spus .....adevarul este ca aveti dreptate in privinta asta deoarece am fost si la service si am intrebat......iar faza ca masina nu merge din prima cu mai mult de 30 km/h este din cauza turbo-ului care trebuie incalzit sau incarcat....cv de genu......ma refer la faptul ca daca masina sta in parcare mai mult de 3-4 zile iti poate face figura asta...dar daca mergi cu ea zilnic turbo reactioneaza pt ca este incarcat....oricum ramane un mister
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
off topic total... cunosc personal omulet (are indeletniciri cu totul altele decat fiarele si ce deriva din ele... este violonist la o filarmonica) caruia i s-a explicat ca "masina nu mai mergea pentru ca i-a cazut relanti-ul in baia de ulei"... deci asta cu turbo este o minciuna "nevinovata"...
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...