problema deschidere haion portbagaj
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
problema deschidere haion portbagaj
De cateva zile ,pentru a deschide haionul portbagaj trebuie sa apas nitel inainte de a actiona comanda de deschidere. Daca incerc fara artificiul asta se aude cum actioneaza inchizatoarea dar nu pot deschide portbagajul . A mai patit cineva chestia asta
?

- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
daca masina e murdara pe haion (in semn de prietenie cu vremea de afara) iti spun eu ca nimanui nu o sa-i faca placere sa apese haionul cu mana sau cu antebratul ! De aia caut o solutie de-a gata :experienta celorlalti forumisti.Multumesc messerschmit !Maine voi incerca solutia gresarii mecanismului de inchidere.Sper sa o rezolv repede... 

- gropitzabogdan
- pasionat
- gropitzabogdan
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
cum dzeu sa cumepere ceva ce nu pare a fi stricat/?...
pot fi doar doua motive, separate sau combinate: fie s-a deplasat unul dintre mecanismele incuietorii, din hayon sau de pe masina, fie nu mai e deloc unsoare pe carlig sau pe agatatoare si aluneca greu...
la mine cel putin, asa a fost, si a mai avut si un amic de-al meu aceeasi problema la un opel asta...
cred ca mai intai, ar trebui testate solutiile usoare...ca daca vreau sa schimb jumatate de masina, ma duc la ats...
oricum, mai intai cred ca trebuie sa verifice si va lua decizia care se impune...
pot fi doar doua motive, separate sau combinate: fie s-a deplasat unul dintre mecanismele incuietorii, din hayon sau de pe masina, fie nu mai e deloc unsoare pe carlig sau pe agatatoare si aluneca greu...
la mine cel putin, asa a fost, si a mai avut si un amic de-al meu aceeasi problema la un opel asta...
cred ca mai intai, ar trebui testate solutiile usoare...ca daca vreau sa schimb jumatate de masina, ma duc la ats...
oricum, mai intai cred ca trebuie sa verifice si va lua decizia care se impune...
- gropitzabogdan
- pasionat
Pe mine ma dispera solutia pe care ti-o dau serviceurile (fara macar a se uita la masina) la o problema banala : Dom"le e veche (sau stricata) ! Trebuie inlocuita ! Poate trebuie doar reglata sau captuseala haionului nu sta perfect la locul ei tensionand incuietoarea ! Eu sincer cred ca e o chichita asa ca maine "dau cu vaselina"! Hotarat !
- mesersmith
- Moderator - C5
eu nu spun ca asta e solutia, ci doar ca ai putea economisi ceva bani in cazul in care ar fi...
asa cum spuneam, la mine asta a fost..
nu inteleg supararea colegului bogdan...chiar n-o inteleg...
eu de ex, pana nu vad piesa rupta/arsa/luata foc, eu nu-i mai cred pe cei de la ats...
mai jos ai o imagine cu incuietoarea de la c5, break...
desi nu e la fel, am pus-o pt a se vedea ca acel carlig, care se freaca de agatatoare, daca forta pe el e ceva mai mare din cauza unei cute a chederului sau altceva, va aluneca mai greu...

asa cum spuneam, la mine asta a fost..
nu inteleg supararea colegului bogdan...chiar n-o inteleg...
eu de ex, pana nu vad piesa rupta/arsa/luata foc, eu nu-i mai cred pe cei de la ats...
mai jos ai o imagine cu incuietoarea de la c5, break...
desi nu e la fel, am pus-o pt a se vedea ca acel carlig, care se freaca de agatatoare, daca forta pe el e ceva mai mare din cauza unei cute a chederului sau altceva, va aluneca mai greu...

- mesersmith
- Moderator - C5
eu am folosit vaselina in spray pt ca intra in toate cutele mecanismelor...
am folosit si la incuietorile usilor...
dar nu trebuie exagerat, daca nu vrei sa te trezesti mazgalit pe haine...
si uite-asa ai mutat niste bani dintr-un buzunar in celalalt...
)))
ah, ce-mi place cand cei de la ats mai pierd niste bani nemunciti...
am folosit si la incuietorile usilor...
dar nu trebuie exagerat, daca nu vrei sa te trezesti mazgalit pe haine...
si uite-asa ai mutat niste bani dintr-un buzunar in celalalt...

ah, ce-mi place cand cei de la ats mai pierd niste bani nemunciti...
-
- pasionat
- Masina: ex_C5.II 1.6 hdi
- 2: Opel Astra J 1.4 turbo 140cp, 2017
mesersmith scrie:cum dzeu sa cumepere ceva ce nu pare a fi stricat/?...
Buna ziua.
La C5II, incuietoarea portbagajului (nu cea de pe capota haionului) mi se plimba in cele doua suruburi, fapt ptr. care nu se mai inchide portbagajul si nici nu se incuie. Inainte de asta, erau momente cand la deschiderea portbagajului, trebuia sa apas apoi declansam sistemul de deschidere si, gata.
Cum dau capitonajul jos fara sa rup ceva? Se prinde in doua ... ceva din plastic, braduti oare?
Si, daca il dau jos, pot repara singur sistemul de inchidere?
Stima.
-
- pasionat
- Masina: ex_C5.II 1.6 hdi
- 2: Opel Astra J 1.4 turbo 140cp, 2017
Am rezolvat problema relativ usor. De ce relativ ? Mi-a trebuit o cheie torz-interior pe care am gasit-o greu. Am strans cele doua suruburi care se plimbau pe acolo cu inchizatorul iar portbagajul se inchide acum mult mai bine (parca...)
De ce usor? Datorita lui @marianmarian pe care l-am deranjat de ziua lui ... dar ptr. el nu a fost nici un deranj sa-mi dea sfaturile necesare. Ii multumesc inca o data.
STIMA.
De ce usor? Datorita lui @marianmarian pe care l-am deranjat de ziua lui ... dar ptr. el nu a fost nici un deranj sa-mi dea sfaturile necesare. Ii multumesc inca o data.
STIMA.