Salutari tuturor membrilor!
Am o masina simpla, ieftin de intretinut si adaptata conditiilor de trafic din Romania si Bucuresti, in special. E vorba de un DaeWoo Cielo Executive 1.5 SOHC. Problema este aparitia necesitatii unei a doua masini, in contextul intemeierii unei familii si probabil aparitiei unui bebe.
Sunt interesat de o masina spatioasa, comoda, ce ar fi folosita in Bucuresti in cursul saptamanii si in weekend-uri, in iesiri in tara dar si in afara granitelor.
Cerintele de spatiu se refera la 4 adulti sau 2 adulti si un copil (incluzand patutz, carutz, etc).
Consider ca Citroen C5 ar fi o solutie interesanta si "contemporana" a acestei probleme.
M-am orientat spre motorul 1,6 dci, fiind un motor fiabil si reusit, din cercetarile mele, cu avantajul de a oferi costuri mai mici (impozit, asigurare) si de a indruma spre prudenta in trafic, asa cum sta bine unui tanar familist.
Suspensia o consider un punct forte, ea asigurand confortul si accesul pe toate categoriile de drumuri.
Am urmarit subiecte pe forum si majoritatea posesorilor par multumiti.
Rugamintea mea la posesorii unor asemenea autovehicule este de a imi impartasi orice detalii referitoare la fiabilitatea, consumul, costurile de intretinere, service-urile, reparatiile in urma unor evenimete nedorite, costurile pieselor de schimb, etc pentru acest model.
Am observat si o comunitate activa Citroen, cu oameni dornici sa ajute si sa indrume. Personal, m-ar interesa daca in cazul unei postari a unui VIN, ar fi colegi dispusi sa ma ajute cu date despre istoricul masinii.
Orice sugestii, pareri sunt binevenite.
Va multumesc si va doresc drumuri bune si taxe mici.
opinii citroen c5 II 1.6 HDI
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- gropitzabogdan
- pasionat
- Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
- 2: Citroen C5 2.0 HDi
- 3: Citroen C4 1.6 HDi
Salutare! Dupa aproape 3 ani de la achizitionare (de noua), continui sa zic ca motorul isi merita toti banii pentru ce vrei tu; si eu sunt familist, doi copii mici, patut, carut, de toate...si trage foarte bine. Service-urile sunt cam ca la toate marcile, cu probleme peste tot, mai mici sau mai mari, la reprezentanta ma refer.
In aproape 3 ani si in jur de 53 000 km o singura problema am avut, o schimbare a discurilor frana fata pe la 35 000 km parca, n-au vrut sa auda de inlocuire pe garantie. Becurile se ard cam des, vreo 2-3 de pozitie si vreo 2 faza de drum pana acum.
Consumul pe care il realizez este de 7,5-8 litri/100 km, in proportie de 90% numai extern, dar merg destul de tare si turat si incarcat. Referitor la preturile de intretinere, reviziile se fac la acest motor din 15 000 in 15 000 km si nu la 20 000 ca la motorul 2,0HDI, si te costa in jur de 750-800 ron cu filtrul de motorina schimbat.(service citroen).
Trebuie sa ai multa grija de unde iei masina; chiar ma uitam pe autovit zilele astea, eu unul zic ca 90% din vanzatori sunt samsari, tepari, toti practica "modificarea" kilometrajului, si romanii si cei din vest.
Si inca un lucru, CASCO este sfant...daca nu iti permiti sa il platesti, trebuie sa te orientezi la o masina mai ieftina.
In aproape 3 ani si in jur de 53 000 km o singura problema am avut, o schimbare a discurilor frana fata pe la 35 000 km parca, n-au vrut sa auda de inlocuire pe garantie. Becurile se ard cam des, vreo 2-3 de pozitie si vreo 2 faza de drum pana acum.
Consumul pe care il realizez este de 7,5-8 litri/100 km, in proportie de 90% numai extern, dar merg destul de tare si turat si incarcat. Referitor la preturile de intretinere, reviziile se fac la acest motor din 15 000 in 15 000 km si nu la 20 000 ca la motorul 2,0HDI, si te costa in jur de 750-800 ron cu filtrul de motorina schimbat.(service citroen).
Trebuie sa ai multa grija de unde iei masina; chiar ma uitam pe autovit zilele astea, eu unul zic ca 90% din vanzatori sunt samsari, tepari, toti practica "modificarea" kilometrajului, si romanii si cei din vest.
Si inca un lucru, CASCO este sfant...daca nu iti permiti sa il platesti, trebuie sa te orientezi la o masina mai ieftina.