Se arde mereu siguranta de la suspensie !!!!
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: C 5 III Tourer, 2.0 HDI,163 cai, 2014
- 2: Ex : C 5 I și C 5 II
- 3: Tel : 0745.81.83.40
Se arde mereu siguranta de la suspensie !!!!
Va salut, stimati colegi! Poate ma puteti ajuta si pe mine cu o parere in aceasta problema : de vreo 2 luni tot mi se ardea siguranta Maxi de 40 A, care tine de suspensie, si se afla in blocul de sigurante de sub ECU.Apoi imi aparea si mesajul aferent-Service-Suspension faulty, max. 90 km/h.Am tot schimbat-o, tinea cateva zile, apoi iar.Dar intr-o zi mi-a ars 4 deja; cum dadea sa se ridice masina, cum se ardea siguranta.Intrebare : se poate ca din cauza carbunilor uzati de la motorasul pompei sa se intample acest lucru?Mentionez ca releul care tine de suspensie e ok.Daca nu, cam care ar mai fi cauzele posibile, poate v-ati mai lovit de asa ceva?Stima !
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
-
- pasionat
Merci,Marius; parca mi-amintesc ceva de genul cum ca ai reconditionat un asa motor.Oricum, cei de la Citroen sigur nu-si baga nasul in el, pt ca sigur habar nu au .Totusi am noroc ca nu am vandut pompa hidraulica de pe cealalta masina, si din cate am vazut codul e acelasi, asa ca o s-o schimb complet.Stii cumva unde as putea gasi carbunii sau eventual la cine as putea repara motorasul?(Asta, oricum cand voi reveni in tara)Multam anticipat!Numai bine ! 

- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
caroseria are o gaura de evacuare a apei plasata sub motorul pompei.de multe ori se infunda iar apa intra in motor.daca ai noroc iti arde siguranta.daca nu ,se topeste platoul portperii.desfa urgent motorul.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
gaura aia e criminala.
si eu tot din cauza ei am patit-o, pt ca am scos busonul de la lichidul de racire care s-a scurs in zona gaurii obturate.
apa a intrat in motor, carbunii erau buni ca lungime, dar se incinsese platoul si topindu-se, a agatat un carbune si la rupt.
da, dane, am refacut acel platou, doar ca trebuie sa ai portcarbunii buni.
daca spui ca mai ai o pompa, desfa motorul si verifica-i carbunii, ca sa fii sigur ca sunt ok.
pt ca o data montata, daca iti apare o problema in motor, trebuie s-o dai jos si pierzi lichid, reamorsare, etc.
si daca tot e pompa jos demontata, de ce sa nu verifici motorul?

si eu tot din cauza ei am patit-o, pt ca am scos busonul de la lichidul de racire care s-a scurs in zona gaurii obturate.
apa a intrat in motor, carbunii erau buni ca lungime, dar se incinsese platoul si topindu-se, a agatat un carbune si la rupt.
da, dane, am refacut acel platou, doar ca trebuie sa ai portcarbunii buni.
daca spui ca mai ai o pompa, desfa motorul si verifica-i carbunii, ca sa fii sigur ca sunt ok.
pt ca o data montata, daca iti apare o problema in motor, trebuie s-o dai jos si pierzi lichid, reamorsare, etc.
si daca tot e pompa jos demontata, de ce sa nu verifici motorul?

-
- pasionat
S-a rezolvat buba ! Astazi am schimbat motorasul de pe pompa de rezerva, care arata foarte bine dupa spusele electricianului de la Citroen.La celalalt, platanul cu carbuni e ok, dar cica s-ar fi uzat rotorul (din cauza ca a intrat apa-ati avut dreptate, iar delasarea.....e boala veche, dar asta e).Din ce am auzit se poate inlocui la un meserias adecvat si-l pot pastra de rezerva.Va multumesc inca o data pt sfaturi,pt ca am mai invatat ceva !Stima !