Piese distributie

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

Clauxbm
simpatizant

Piese distributie

Mesajde Clauxbm » Lun 07-Mai-2012 22:00

Buna seara! Zilele ce urmeaza am de gand sa duc masina la service ptr schimbarea distributiei. E prima oara cand trec printr-o asemenea procedura si as vrea sa va cer sfatul in alegerea pieselor...daca cumva stiti vreun magazin online de incredere si cu preturi bune si concret marca pieselor dupa care sa ma uit, sau imi recomandati sa merg pe mana celor de la service si imi comanda ei piesele....cu toate ca nu stiu ce adaos o sa-mi puna ei la pretul final. Asa ca idee mi-au spus ca piesele(de o calitate buna) m-ar costa undeva la 600-700 de lei. Eu pe net am gasit urmatoarele preturi pe doua site-uri diferite:
1. Curea distributie(Contitech), rola intinzatoare+rola ghidare(INA), pompa apa(GRAF) = 551 lei
2. Set distributie (role + curea) (Contitech) fara pompa de apa inclusa in pachet = 437 lei
Acum nu m-am interesat transportul cat m-ar costa, dar asa ca idee preturile sunt bune?si marcile?
O seara placuta!

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mar 08-Mai-2012 01:24

Salut,
Recomand curea Dayco+role SKF+pompa apa SKF Aquamax.
Preturile date de tine sunt bune, dupa parerea mea, insa as prefera ceea ce am scris mai sus.
Bafta!

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mar 08-Mai-2012 07:35

Salut , cel mai indicat este sa iei piesele de la cei care le monteaza , in cazul in care exista probleme ai garantie pe reparatie si piese ...
TOTCITRO Serv & Customs Atelier dedicat Citroen / Intretinere si Upgrade

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mar 08-Mai-2012 15:03

Da, asa e! Eventual sa le montezi la cei care le primesc pe ale tale daca sunt OK si ti le monteaza, acordandu-ti garantie normal si nu cum fac unii care-si fac reclama chiar aici pe forum intru maximizarea profitului:"Nu iei de la noi si piesele, nu acordam garantie!"
Vezi poate gasesti niste oameni cinstiti si priceputi!
Multa bafta!

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mar 08-Mai-2012 17:49

Nu este vorba de profit ! este vorba de termenii de garantie , la un rulment de roata , o placuta este altceva ! In cazul unei distributii cu piese cumparate de client si montate de cineva ... vor exista N discutii , cei care au montat vor da vina pe piese , iar cei care au vandut piesele vor da vina pe cei care au montat prost piesele ! In cazul asta clientul are cel mai mult de suferit ! In cazul in care gasesti pe cineva sa ofere ceva bun la pret corect (nu japca) , orice se intampla duci masina la respectivul iar el trebuie sa rezolve ! Nu demult am avut un patit cu distributie facuta la buc la un berlingo dupa 6 luni s-a rupt distributia , cei de la service au dat vina pe axa cu came (da ,este real nu gluma) insa clientul a fost ferm si problema a trebuit fi rezolvata de cei in cauza , asa este normal !
Asa ca draga iulium , suntem o tara libera, fiecare face cum crede ! Noi dam sfaturi in ajutorul oamenilor si nu invers , insa intradevar este interpretabila treaba :)

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mie 09-Mai-2012 00:44

Un meserias bun si cinstit (neaparat cinstit!) nu poate da vina pe piese dupa ce le-a tinut in mana si a acceptat sa le monteze si acestea au fost sigilate in ambalajul fabricii si aduse in tara de o firma unanim recunoscuta. Restul face parte din "operatiunea de maximizare a profitului" cu orice pret. Eu nu m-am referit explicit la service-ul Dumneavoastra insa vad ca v-ati simtit cu musca pe caciula!

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 09-Mai-2012 08:13

Orice firma , orice piesa poate avea defect de fabricatie , eu am cumparat duze bosch germany pentru masina personala si intr-o saptamana s-a ales prafu si cu tot cu factura , raspunsul celor de la bosch a fost "montaj necorespunzator" . Asa ca poti tine piesele in orice tipla , ghinionul vine . Cel mai corect este sa ai pe cine sa tragi de urechi LEGAL (aici nu e vorba de meserias) .
Stii foarte bine la cine te-ai referit mai sus si noi avem un mic atelier autorizat nicidecum service .

Ca sfat imi mentin parerea , la distributii oricine lucreaza acolo sa ofere si piesele , acum este acces la informatie !!! se pot verifica preturile relativ usor si la alte magazine/service`uri .

Am facut topicul omului paf , deci un ultim sfat distributia de obicei separat cumparata pe piese este un pic mai ok la pret decat la set , iti recomand curea DAYCO este echipare de fabrica la citroen .

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mie 09-Mai-2012 08:40

Daca "vine ghinionul" ,orice client va intelege si va duce pentru schimbare, piesa catre locul de unde a cumparat-o. Si va suporta reparatia intreaga, negociind si el cum poate cu meseriasul. Dar ghinionul va veni mai repede cu role intinzatoare INA, spre exemplu, decat cu SKF, va asigur, si asta fiindca stiu ce vorbesc. Si cel mai important este ca el(ghinionul) sa nu vina, ca nici Dumneavoastra, cu toate piesele furnizate si montate "in house", nu acordati garantie completa 100%, daca omul e la ski, in Austria, spre exemplu, ca altfel ar merita sa monteze "blind"("in orb") absolut orice fara sa il intereseze ce ati pus atata vreme cat raspundeti de chestia asta in orice situatie.
Eu nu am vrut sa fac publica discutia noastra de acum cativa ani, insa vad ca "ati iesit la atac", asa ca nu ma pot opune unei dezbateri "publice". Dupa cum ati constatat atunci, am lasat-o "moarta", la vremea respectiva, lasandu-va sa "va faceti treaba" linistiti.
Dumneavoastra ati dorit-o!
Mult succes!

mihaistan
Moderator

Mesajde mihaistan » Mie 09-Mai-2012 12:29

Doamne fereste , pe departe nu vreau sa ascundem nimic si orice discutie constructiva o putem discuta cu totii !
Piesele care le folosim sunt ruville in ambalaj este ina . Este un grup destul de mare luk, ina , ruville(chiar am fost la o prezentare de a lor si au inspirat incredere) ! pana acum tot ce am montat pe xsara de exemplu, piesele au fost identice cu cele de fabrica (uimitor masinile vin din fabrica cu ina+dayco) .
Si nu este vorba de pus orbeste , pentru ca orice client care ne-a vizitat a stat langa masina.. iar piesele montate s-au comparat mereu cu cele stock ! in mare parte cam identice .
Si da din fericire in tot acest timp in care am decis la piese in care raspunderea este mare sa montam piesele noastre,pentru a nu vedea topicuri pe forumuri "am fost la ala si mi-a stricat masina" . Niciodata nu am fortat pe nimeni sa ia o decizie in favoarea noastra , doar am explicat ce este mai bine si de ce !
Daca vroiam profit nu scoteam dintr-o distributie , ci adoptam tehnica folosita in Bucuresti ... insa asta intra in alte discutie care nu isi are rostul .

Ma repet , orice client nemultumit de la noi poate spune oricand ce are pe suflet aici public , noi cel putin suntem cu inima impacata ca am incercat sa facem ce credeam ca este mai bine si nu am facut nimic cu jumatati de masura !

iuliu m.
pasionat

Mesajde iuliu m. » Mie 09-Mai-2012 15:44

Nu e nimic uimitor. masinile vin din fabrica cu cele mai proaste/ieftine piese care sa functioneze TOTUSI, sa satisfaca cerintele inginerilor implicati in proiect, si sa coste minimumul necesar ca acestea sa fie indeplinite. Am mai discutat asta si pe alt forum. Va pot da un link pe privat, daca doriti. Daca toate masinile ar fi echipate cu cele mai bune piese disponibile , un Fiat 500 ar costa in jur de 200 000 de euro. Iar echipele departamentului de achizitii ar zbura cat colo cu cartea de munca aruncata dupa ei pe scari. Nu stiu de unde o veni ideea asta ca "original OEM"="maxim de calitate". Nu e numai neadevarat ci si absurd de-a dreptul. Toate masinile de pe strada ar fi Maybach-uri daca s-ar lucra asa.
Eu spun ca nu recomand INA, pntru ca lucrez in domeniul asta si-i cunosc pe toti ca pe niste "cai breji" si Dumneavoastra "ma bateti la cap", c-ati observat echiparea originala. Asa, si?

popa mihai
simpatizant

Mesajde popa mihai » Mie 09-Mai-2012 19:00

Distributia de la 1,6 hdi,conform manualului,trebuie schimbata la 240 000 km.Dupa schimbare va functiona tot atat,fara probleme?
faro958

niq
pasionat

Mesajde niq » Mie 09-Mai-2012 19:09

eu stiu ca prima data la 240 de mii... dupa din 120 in 120 de mii... dar drept sa-ti spun, eu am schimbat-o la 100 de mii :)

marianmarian
pasionat

Mesajde marianmarian » Mie 09-Mai-2012 20:51

in Franta ce am citit la modelul meu se schimba la 240 km pentru naveta, 180 km pentru familie si 120 pentru tax.

floreacioaca
pasionat
Masina: Citroen C5 I Exclusive

Mesajde floreacioaca » Joi 10-Mai-2012 00:28

incroyable!!!!
Nimeni nu moare virgin! Viata tot te va BIP BIP odata! :)))))

Clauxbm
simpatizant

Mesajde Clauxbm » Vin 11-Mai-2012 09:37

Multumesc ptr sfaturi si ma scuzati pentru raspunsul tardiv. Este o sugestie buna treaba cu cumparatul pieselor de la service si cred ca asa am sa procedez...e cea mai sigura optiune chiar daca o sa platesc cva mai mult pe piese. Iar referitor la piese am retinut numele si-am sa le precizez celor de la service ce marca prefer. O zi buna !

Înapoi la “Citroen C5 I-II”