Inclinare automata spre bordura oglinda dreapta C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- taviciobanu
- pasionat
- Masina: Citroen C5/2003 var.I 2.0i 16v benzina NEW! +GPL
- 2: Golf V 2004 1.4 16v benzina
Inclinare automata spre bordura oglinda dreapta C5
La C5, atunci cand selectezi oglinda dreapta si introduci schimbatorul in marsarier, se inclina automat spre bordura oglinda.
Asa se intampla si la mine, dar dupa ce scot din marsarier nu mai revine in pozitia initiala, si chiar daca vreau s-o reglez manual, nu reactioneaza la comenzi decat cu intarziere, parca sta sa se gandeasca...Cateodata, cand o selectez, o ia in sus, in loc sa se-ncline in jos, nu pricep...
Din cate am citit in carte, trebuie cumva facuta mai intai o programare a oglinzii, cat si cum sa se-ncline, n-am inteles prea bine.Daca stie cineva rog un mic tutorial, comentarii, etc.Stima!
Asa se intampla si la mine, dar dupa ce scot din marsarier nu mai revine in pozitia initiala, si chiar daca vreau s-o reglez manual, nu reactioneaza la comenzi decat cu intarziere, parca sta sa se gandeasca...Cateodata, cand o selectez, o ia in sus, in loc sa se-ncline in jos, nu pricep...
Din cate am citit in carte, trebuie cumva facuta mai intai o programare a oglinzii, cat si cum sa se-ncline, n-am inteles prea bine.Daca stie cineva rog un mic tutorial, comentarii, etc.Stima!
Trust Me I’m An Engineer
- floreacioaca
- pasionat
- Masina: Citroen C5 I Exclusive
eu am reglat-o selectind oglinda pe dreapta, bagand in marsarier, dupa care am reglat oglinda sa vada roata spate si am mers cativa metri pe spate cu masina sa o memoreze! dupa ce scoti din marsarier si bagi 1 in mod normal ar trebui ca oglinda sa revina la pozitia initiala!
Nimeni nu moare virgin! Viata tot te va BIP BIP odata!
))))

- taviciobanu
- pasionat
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
- taviciobanu
- pasionat
Da, vad ca a mers din prima.Deci, am bagat in marsarier, am selectat oglinda si a coborat spre bordura.Am mai reglat-o un pic apoi am scos din marsarier, moment in care vad a revenit in pozitia normala de mers.Sper sa "tina minte" reglajul de-acum inainte.Cred ca nu fusese reglata niciodata.Am vorbit la telefon cu vechiul proprietar (care mi-e prieten bun din copilarie) si zice ca habar n-avea de functia asta.Ma gandesc ca nu fusese niciodata folosita la mersul cu spatele.
Mai merg cateva zile sa vad daca se comporta normal, apoi revin cu mesaj.
Multumesc pentru raspunsuri!
Mai merg cateva zile sa vad daca se comporta normal, apoi revin cu mesaj.
Multumesc pentru raspunsuri!
Trust Me I’m An Engineer
- taviciobanu
- pasionat
A nu, clar trebuie selectata oglinda.Numai ca in "Notice d"emploi" scrie, dar e franceza asta tehnica, are niste cuvinte de te doare capul.Exemplu: in romana se foloseste expresia "camp vectorial" in matematica-in franceza ar suna ceva de genul "campie vectoriala" si lor le suna cica aiurea, asa ca au inventat ei niste cuvinte pentru asa ceva.Desi am studiat franceza vreo 11 ani in scoala mi-e imposibil sa-nteleg exact tutorialul lor.Ar trebui sa intreb un francez de la mama lui si care sa stie si bine romaneste ca sa-mi traduca exact sensul, un profesor degeaba-ntreb, el stie franceza literara doar.
Trust Me I’m An Engineer
- mesersmith
- Moderator - C5
- mesersmith
- Moderator - C5
- taviciobanu
- pasionat
Da, cand opresc motorul si scot cheia din contact se pliaza.
Bag marsarier, selectez oglida si coboara.Problema e ca nu tot timpul revine la loc.Cam din 3 incercari revine.Uneori, cand bag marsarier o ia in sus in loc s-o ia in jos spre bordura.Cateodata ramane blocata si nu se mai pliaza cea din dreapta, dar numai daca o bazai mult cu mersu"inapoi.
Sa fie un contact imperfect?As incerca s-o demontez si sa "misc"un pic contactele, dar trebuie sa-mi fac curaj.Sper sa reusesc s-o mai pun la loc.Daca nu, taxa la mecanic...
Bag marsarier, selectez oglida si coboara.Problema e ca nu tot timpul revine la loc.Cam din 3 incercari revine.Uneori, cand bag marsarier o ia in sus in loc s-o ia in jos spre bordura.Cateodata ramane blocata si nu se mai pliaza cea din dreapta, dar numai daca o bazai mult cu mersu"inapoi.
Sa fie un contact imperfect?As incerca s-o demontez si sa "misc"un pic contactele, dar trebuie sa-mi fac curaj.Sper sa reusesc s-o mai pun la loc.Daca nu, taxa la mecanic...
Trust Me I’m An Engineer