Vreau sa cumpar un C5... rog sfaturi!

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

hr.hunter
de-abia inscris

Vreau sa cumpar un C5... rog sfaturi!

Mesajde hr.hunter » Mie 29-Aug-2007 18:16

Servus tuturor si bine v-am gasit. Vreau sa cumpar un C5 din 2001, pe benzina - motor 2.0, foarte bine echipat (clima, full electric, scaune electrice, computer+navigatie, trapa electrica, ABS, ESP, etc.). Masina are 123000km, este in tara din 2005. Pretul este 6400 Eur.
Cum vi se pare? Ce ar trebui sa verific la masina?
Orice sfat e bine venit.
Multumesc.

chisboramircea
simpatizant

hm

Mesajde chisboramircea » Mie 29-Aug-2007 19:09

echiparea standard e generoasa la c5.la acesti bani(si an al masinii) +citeva sute cred ca ai lua un hdi,asta daca nu esti cumva un fan al motoarelor diesel.atentie,chiar si hdi de 2 litri consuma mai mult decit poate te-ai astepta de la un motor diesel.cit despre verificari,ar fi bine sa le faci daca stii un meserias(pe care eu nu prea l-am cunoscut).ce sa mai zic,bafta :wink:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Re: Vreau sa cumpar un C5... rog sfaturi!

Mesajde nicum » Joi 30-Aug-2007 09:45

hr.hunter scrie:Servus tuturor si bine v-am gasit. Vreau sa cumpar un C5 din 2001, pe benzina - motor 2.0, foarte bine echipat (clima, full electric, scaune electrice, computer+navigatie, trapa electrica, ABS, ESP, etc.). Masina are 123000km, este in tara din 2005. Pretul este 6400 Eur.
Cum vi se pare? Ce ar trebui sa verific la masina?
Orice sfat e bine venit.
Multumesc.

Pretul pare ok. Verifici ce verifici la orice alta masina (in special km) + suspensie. Masina in original e foarte comoftabila, antifonarea si izolarea habitaclului de roti sint foarte bune. Masina are 4 trepte de inaltime.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

hr.hunter
de-abia inscris

Mesajde hr.hunter » Joi 30-Aug-2007 09:57

Multumesc pentru raspunsuri. Singurul lucru care ma cam da inapoi este consumul. Nu vreau sa comit o "blasfemie", dar oare se poate monta GPL pe ea? Merci.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Joi 30-Aug-2007 10:03

kiar ca ai stricat-o cu ideea de lpg...
orienteaza-te catre un hdi....
asta pe benzina o sa te faca sa-ti iei actiuni la petrom....
daca nu esti fan benzina, fugi cat mai poti si fugi tare....:)
dotarile sunt ok...pretul ok si el...
insa sa iei benzina, ca mai apoi sa-i pui gaz e o nebunie...
unii nu vor hdi pt ca, vezi doamne, e mai lenta si mai puturoasa....ei bine, imagineaza-ti cum va fi cu gaz...
run, run away....

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 30-Aug-2007 10:36

hr.hunter scrie:Multumesc pentru raspunsuri. Singurul lucru care ma cam da inapoi este consumul. Nu vreau sa comit o "blasfemie", dar oare se poate monta GPL pe ea? Merci.

Se poate monta.
@mesersmith: nu vreau sa transformam topicul asta in benzina vs. diesel, GPL vs diesel, etc.
@hr.hunter: testeaza masina si daca iti convine ia-o. Despre GPL, benzina si HDI s-a tot discutat pe forumul asta si poti sa iti faci singur o parere. Oricum la banii astia nu iei un HDI nici macar rupt. Si cred ca e mai bine sa dai banii din cind in cind, decit toti o data. De asemenea ia in calcul si costurile de intretinere (si nu ma refer aici la combustibil si nici la ulei si filtre) :wink:
Daca iei masina pt oras, poate ca e bine sa te orientezi catre altceva, inclusiv un diesel de clasa mai mica.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

catyon
simpatizant

Mesajde catyon » Joi 30-Aug-2007 23:33

am facut consumul la c5-ul meu cu metoda clasica plinul si dupa un anumit nr de km iar plinul si la o dist. de 700 km in exterior am consumat 47 l deci 6,7%.
cu mersul in oras si cel in afara am un consum mediu de 8%. cam gurmanda pt. un diesel nu?
chiar si asa are alte calitati care compenseaza consumul.
hr. hunter eu am dat pe ea 7300 acum 2 saptamini, nu te grabi cu benzinarul!

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 31-Aug-2007 09:08

catyon scrie:am facut consumul la c5-ul meu cu metoda clasica plinul si dupa un anumit nr de km iar plinul si la o dist. de 700 km in exterior am consumat 47 l deci 6,7%.
cu mersul in oras si cel in afara am un consum mediu de 8%. cam gurmanda pt. un diesel nu?

Here we go again... Si cit vrei sa consume o masina de 1 tona si jumatate aproape? 2 grame la suta e bine? :twisted:
Parca asta era un topic unde se cerea parerea despre o masina, nu unde se ridica in slavi dieselul, care nu e chiar atit de economic pe cit pare... :wink:
Luati in calcul la o masina toate costurile de intretinere, nu doar alea de la pompa. Daca se strica vreun injector sau pompa de injectie, o sa plingeti cind o sa auziti preturile...

catyon
simpatizant

Mesajde catyon » Vin 31-Aug-2007 10:23

nicum, sa stii ca nu am intrat pe forumul asta sa fiu luat peste picior, mi se pare ca esti cam stresat, ai ceva impotriva dieselelor sau a celor care le conduc? inainte am avut un passat pe benzina de 1,6 caruia i sa stricat injectia si care m-a costat o mica avere sa-l fac. una peste alta mai consuma si 12% si tu recomanzi BENZINA?

APROPOS CARE ESTE EXACT ROLUL MODERATORULUI?

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 31-Aug-2007 10:53

catyon, cred ca nicum incerca sa te ajute sa iti faci o idee cat mai reala fata de tot. S-a discutat problema consumului in infinite situatii si toti isi iau masinii de multi bani si incep sa justifice un consum cu cateva sute de mililitri in plus fatza de cat se asteptau. Sunt mai multi factori ca influenteaza consumul, deci cel mai bine: BUCURA-TE DE MASINA. lasa-i pe altii sa se streseze de consum. Eu asa am facut :o in urma unui topic de genul asta.

Ar trebui sa citesti macar in mare regulamentul. acolo scrie clar rolul fiecaruia.
"If in doubt, flat out!"

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 31-Aug-2007 11:48

catyon scrie:nicum, sa stii ca nu am intrat pe forumul asta sa fiu luat peste picior, mi se pare ca esti cam stresat, ai ceva impotriva dieselelor sau a celor care le conduc? inainte am avut un passat pe benzina de 1,6 caruia i sa stricat injectia si care m-a costat o mica avere sa-l fac. una peste alta mai consuma si 12% si tu recomanzi BENZINA?

APROPOS CARE ESTE EXACT ROLUL MODERATORULUI?

In afara de ce a zis alin.banc nu mai adaug decit atit: am fost la intilnirea Oltcit de linga Vatra Dornei. Pentru ca unii s-au ratacit sau au vrut sa se simta bine pe serpentine, au ars si 90l de benzina in ~ 1000km. Nici unul nu a zis ca masina lui a consumat mult. Oamenii aia si-au trait clipa respectiva, fara sa regrete. In schimb altii isi iau masini de XX.XXX euro si apoi masoara motorina cu pipeta.
Este clar ca daca hr.hunter avea bani mai multi, poate isi lua un diesel nou sau poate chiar o alta masina de muuuulti bani. Dar nu se intimpla asta si fiecare isi ia ce poate. Alegerea perfecta nu exista, totdeauna vor exista avantaje si dezavantaje. Omul a intrebat ce parere avem de masina respectiva, nu cit de bun e sau nu un diesel si nici nu ne-a intrebat cit consuma masinile noastre.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Vin 31-Aug-2007 16:36

nicum scrie:
catyon scrie:am facut consumul la c5-ul meu cu metoda clasica plinul si dupa un anumit nr de km iar plinul si la o dist. de 700 km in exterior am consumat 47 l deci 6,7%.

Here we go again... Si cit vrei sa consume o masina de 1 tona si jumatate aproape? 2 grame la suta e bine? :twisted:
Parca asta era un topic unde se cerea parerea despre o masina, nu unde se ridica in slavi dieselul, care nu e chiar atit de economic pe cit pare... :wink:
Luati in calcul la o masina toate costurile de intretinere, nu doar alea de la pompa. Daca se strica vreun injector sau pompa de injectie, o sa plingeti cind o sa auziti preturile...

nici nu ma asteptam la altceva din partea ta, nicum....
am mai vazut frustrarile tale cu privire la diesel si in alte topicuri...
ma gandeam ca totusi, moderatorii ar trebui sa se prefaca a fi obiectivi, kiar daca nu pot....
pacat...

si eu ceva mai su, nu incercam sa ridic dieselul in slavi, ci incercam sa-i explic omului ca nu are rost sa puna gpl pe masina pt ca ar deveni mult mai lenta decat cu un hdi....se pare insa, ca citesti numai ce-ti place...

si cred ca ar trebui sa-ti revizuiesti atitudinea vis-a-vis de useri pt ca nu cred ca esti proprietarul acestui forum, iar daca esti, ar trebui s-o spui clar ca sa stim cui facem osanale...

le: imi amintesc ca m-ai invitat si pe mine la plimbare cu ceva timp in urma si asta kiar ca mi se parea exagerat...avand in vedere ca eram exmatriculat pt ca aveam o alta opinie in nu stiu ce discutie....

iliescu sorin
pasionat
Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
2: CX 2,0 Break. an 1989
3: Xsara 1,4 i , an 2002

c5

Mesajde iliescu sorin » Vin 31-Aug-2007 18:00

daca acela este pretul corect si kilometrii adevarati ,sfatul unuia care a incarcat primele butelii cu azot in '95 ,este sa-l cumperi sau da-mi mie nr de.telefonul al propietarului.bafta!

chisboramircea
simpatizant

Mesajde chisboramircea » Vin 31-Aug-2007 20:48

lasati vrajba diesel versus benzina.voi inca nu stiti inca cum e omul?cel mai bun lucru e acela pentru care a optat el.daca nu,(si chiar daca isi da seama),nu va recunoaste treaba asta in ruptu capului.apropos,care dintre voi ar avea curajul sa recunoasca ca nu a facut cea mai buna alegere,chiar daca ar baga o groaza de bani intr-o masina?va spun eu :NICI UNUL. :wink: eu nu am avut niciodata un diesel pina acum,dar va spun sincer ca daca nu ar fi cu mult mai scumpe ca si benzina(ma refer la masinile noi),nu as mai opta vreodata pentru o benzinara.noroace

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Sâm 01-Sep-2007 09:27

nu e vb despre vrajba diesel vs benzina, ci de atitudinea omului pe forumul asta...
se poarta ca si cum ar fi proprietatea lui si asta e deranjant atat timp cat nu este proprietatea lui...
e clar ca moderatorii sunt cei care organizeaza lucrurile pe aici, dar ma asteptam sa o faca obiectiv si innici un caz sa aiba aerul acesta de superioritate pe care-l afiseaza cativa pe aici....

povestea cu diesel versus benzina kiar nu are nici o importanta, insa daca cineva isi exprima o opinie , fie ea si incorecta, nu credeti ca ar trebui sa incercam sa fim cel putin politicosi in raspunsurile noastre? ma gandeam si eu...
probabil ca iar o sa ma invite nush ce moderator sa nu mai intru pe forum, cum s-a mai intamplat de altfel, dar o sa intru si o sa-mi spun parerea ori de cate ori voi avea ceva de spus, pana cand o sa ma dea ei afara...

Înapoi la “Citroen C5 I-II”