Sprituitor parbriz

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

picieri
pasionat
Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
2: Corsa D 2007 60KW 1.2

Sprituitor parbriz

Mesajde picieri » Mar 22-Iul-2008 19:47

Stie cineva daca se pot regla sprituitoarele de la parbriz? Am incercat sa le misc dar nu vor nici cum, cineva mia zis ca nici nu se pot regla deloc, nu-mi vine sa cred treaba asta.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mar 22-Iul-2008 20:07

nu incerca sa le reglezi ca le strici...
probabil sunt infundate daca iti arunca aiurea

picieri
pasionat
Masina: C5-I 2002 80KW 2.0HDI
2: Corsa D 2007 60KW 1.2

Mesajde picieri » Mar 22-Iul-2008 22:04

Nu sunt infundate deloc, doar ca bat prea jos. Apropo, acuma am reparat pompa. E o poveste mai lunga dar va spun numai de pompa. Acuma am aflat ca este o problema generala pompa de apa. Este vorba de pompa care da apa si pentru spate, cei care au numai pentru fata nu este nici o problema. Este o singura pompa care are o supapa prin care face separarea intre fata si spate. Motorul merge in ambele sensuri, calculatoru stie sa inverseze + cu - in functie de ce geam vrei sa speli. Motorasu costa 600 roni pentru cei care vor sal schimbe. Solutia de reparare este foarte simpla. Motorasul iasa foarte usor din bazin, este pur si simplu impins in bazi printro garnitura de cauciuc, fara nici un surub. Se ia jos partea cu inversoru de sen, se desface si se curata. Din cauza apei utilizate se murdareste si supapa nu mai circula, ramane cuplat de obicei pe spate, sau pe fata, la mine a fost cazul fericit ca pe fata. Dupa curatare se monteaza la loc si problema este rezolvata, economisand 600 roni.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mar 22-Iul-2008 22:36

am postat si eu la vremea cand am patit asta un topic similar...
acum l-am cautat si nu e, semn ca s-au pierdut multe dintre topicurile noastre...

Beemer
pasionat
Masina: C5 III 2011 Tourer Exclusive HDi163 Mativoire
2: EX: C5 II 2.0 hdi138 BVA Fap Exclusive 2006
3: First: C5 I 2.0 HDi 110 SX 2002

Mesajde Beemer » Mie 23-Iul-2008 08:35

ai eu am avut belele cu motorasul de la spriuitoare si mai exact cu elicia care impinge apa care se bloca in garnitura de cauciuc ce sta intre ea si motoras...de parca de la umezeala s-a umflat garnitura si strangea elicia iar aceasta nu se mai puatea misca...solutia: l-am demontat am slefuit atat garnitura cat si elicia(alezand din dimensiuni la ambele) si acuma merge.

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Vin 01-Aug-2008 12:30

picieri scrie:Nu sunt infundate deloc, doar ca bat prea jos. Apropo, acuma am reparat pompa. E o poveste mai lunga dar va spun numai de pompa. Acuma am aflat ca este o problema generala pompa de apa. Este vorba de pompa care da apa si pentru spate, cei care au numai pentru fata nu este nici o problema. Este o singura pompa care are o supapa prin care face separarea intre fata si spate. Motorul merge in ambele sensuri, calculatoru stie sa inverseze + cu - in functie de ce geam vrei sa speli. Motorasu costa 600 roni pentru cei care vor sal schimbe. Solutia de reparare este foarte simpla. Motorasul iasa foarte usor din bazin, este pur si simplu impins in bazi printro garnitura de cauciuc, fara nici un surub. Se ia jos partea cu inversoru de sen, se desface si se curata. Din cauza apei utilizate se murdareste si supapa nu mai circula, ramane cuplat de obicei pe spate, sau pe fata, la mine a fost cazul fericit ca pe fata. Dupa curatare se monteaza la loc si problema este rezolvata, economisand 600 roni.

acum am exact problema despre care ai scris tu. spalatorul de luneta nu mai merge. de la citroen a spus ca trebuie curatat motorasul si se ofereau sa fac ei asta contra-cost. totusi cred ca am sa ma apuc eu de desfacut, sper sa ma descurc. daca nu reusesc mai cer detalii...

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Vin 01-Aug-2008 15:58

cum gasesc bazinul de apa? la mine, mi se apre ca e foarte ascuns. aparent doar daca voi da jos bara voi ajunge la el...sau gresesc?
un ajutor de la cineva se poate?

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Vin 01-Aug-2008 18:42

te apuci tu frumos si demontezi aparatoarea de noroi de la roata din dreapta, partea din fata a ei...
spre inainte, vei gasi bazinul si in partea lui dreapta, motorasul si plutitorul-senzor...

atunci cand nu mai sprituieste pe barbriz sau luneta, inseamna ca e infundata pompita...

tataie2010
simpatizant

Mesajde tataie2010 » Lun 04-Aug-2008 13:11

mersi de raspuns. cand am timp ma apuc si de asta. sunt curios ce va iesi. pe spate nu mai da apa, adica atunci cand trebuie sa spele luneta, imi descarca tot pe parbriz...

Înapoi la “Citroen C5 I-II”