reglare faruri c5 varianta 1

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

andy_nd
simpatizant

Mesajde andy_nd » Joi 19-Feb-2009 20:10

razzwan
pasionat

Mesajde razzwan » Joi 19-Feb-2009 23:08

fii mai explicit ce fel bat farurile ce reglaj vrei sa ii aplici ... etc...

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Vin 20-Feb-2009 07:51

si de ce faci 2 posturi pt aceeasi problema?...
nu cred ca e necesar sa avem un forum plin deintrebari dublate, nu crezi?...

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Vin 20-Feb-2009 08:03

Tragi masina cu fata la un zid, pe o suprafata plana(adica unghiul dintrezid si sol sa fie de 90 de grade). Deschizi capota si te uiti bine in partea de sus a farurilor. Vei observa niste locasuri de forma hexagonala,acolo introduci o cheie hexagonala potrivita si rotind de ea farul se va misca pe directia sus-jos. Aprinzi faza scurta, dai niste semne pe zid, dupa care le reglezi cum vrei. Oricum rezultatul dorit apare dupa mai multe incercari, cu metoda asta nu reusesti din prima.

videosuzy
pasionat
Masina: Citroen C5, benzină 2.0, Hydractive 3+

Re: reglare faruri c5 varianta 1

Mesajde videosuzy » Vin 20-Feb-2009 09:10

cornelioan scrie:Tragi masina cu fata la un zid, pe o suprafata plana(adica unghiul dintrezid si sol sa fie de 90 de grade). Deschizi capota si te uiti bine in partea de sus a farurilor. Vei observa niste locasuri de forma hexagonala,acolo introduci o cheie hexagonala potrivita si rotind de ea farul se va misca pe directia sus-jos. Aprinzi faza scurta, dai niste semne pe zid, dupa care le reglezi cum vrei. Oricum rezultatul dorit apare dupa mai multe incercari, cu metoda asta nu reusesti din prima.

Scuze dar in momentul acesta ma uit ca un idiot la un far, pe absolut toate partile...N-am vazut nici o chestie din cea spusa de tine, in afara de sistemele de prindere. In plus, daca ma uit bine, nu prea ai ce sa reglezi ca montura becului E FIXA...Asta inseamna ca e ca la becurile de pozitie, fara posibilitatea reglarii de nici un fel.
Si nici nu vad de ce ar trebui reglaj la faruri cand indiferent de cata si unde pui greutatea, garda la sol ramane constanta (daca umplu portbagajul, adica se lasa de fund fapt ce face ca farurile sa bata mai sus, garda se corecteaza, masina ridicandu-se doar de fund; daca pun greutate similara in habitaclu pasagerilor si masina se lasa de fata, coborand mult si bataia farurilor, atunci din nou se ridica automat corectand atat pozitia cat si implicit bataia farurilor...)...
Corectati-ma daca gresesc, dar repet: in acest moment m-am uitat la un far pe care il am in casa (e vorba de farurile originale pe care le-am schimbat din pricina matuirii geamului la trecerea prin furtuna de nisip din 2007, 120 km rulati numai cu 20-30km/h, similar cu un viscol in plina iarna)...

uite aici cam prin ce am putut sa trecem, asta pentru cei care s-ar putea mira: cum dom'le sa se matuiasca geamul la far???

http://www.youtube.com/watch?v=ziMkW1M2 ... re=related

Stima,

Cata

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Vin 20-Feb-2009 14:20

Mai sa fie! Eu cu manuta mea le-am reglat dupa cxe am adus-o din Germania ca ale mele bateau prea jos. Sa nu existe la toate tipurile acest sistem de reglaj? Nu am masina acasa, fiindca ma duceam sa mai ma uit odata si va ziceam mai exact unde tre sa va uitati. Dar vine mai pe seara.

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Vin 20-Feb-2009 15:32

cornelioan scrie:Mai sa fie! Eu cu manuta mea le-am reglat dupa cxe am adus-o din Germania ca ale mele bateau prea jos. Sa nu existe la toate tipurile acest sistem de reglaj? Nu am masina acasa, fiindca ma duceam sa mai ma uit odata si va ziceam mai exact unde tre sa va uitati. Dar vine mai pe seara.

M-am uitat cu mai mult simt de raspundere....M-am dus si la masina si m-am uitat la cele noi...NU AM GASIT NIMIC DIN CEEA CE AI SPUS...Te rog sa-mi spui mai concret in ce loc al farului gasesc acel sistem de reglaj...

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Vin 20-Feb-2009 18:34

Desfaci plasticul ce acopera bateria si te uiti intre far si caroserie. Farul are doua suruburi care-l tin prins de caroserie, unul un stanga si unul in dreapta. Langa surubul din dreapta se afla reglajul de care vb,este practic un locas in care intra un imbus.. o sa pun si o poza.

gropitzabogdan
pasionat
Masina: Peugeot 407 2.0 HDi
2: Citroen C5 2.0 HDi
3: Citroen C4 1.6 HDi

Mesajde gropitzabogdan » Vin 20-Feb-2009 18:59

asteptam poza :)

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Vin 20-Feb-2009 21:53

Se observa in stanga suportului locul unde se baga imbusul, in partea de sus caroseria si in partea de jos farul. Poza nu este prea buna din pacate, facuta noaptea cu lanterna si telefonul,daca mai trebuie o sa fac una si ziua.

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Vin 20-Feb-2009 21:56

Imagine
Acum cred ca se vede si poza.

videosuzy
pasionat

Mesajde videosuzy » Vin 20-Feb-2009 21:57

cornelioan scrie:Desfaci plasticul ce acopera bateria si te uiti intre far si caroserie. Farul are doua suruburi care-l tin prins de caroserie, unul un stanga si unul in dreapta. Langa surubul din dreapta se afla reglajul de care vb,este practic un locas in care intra un imbus.. o sa pun si o poza.

Ma rog...Farurile fiind "in oglinda" e clar ca la unul trebuie sa fie langa surubul din dreapta iar la celalalt la surubul din stanga... :wink: ...insa...m-am uitat SI MAI ATENT :?:...E farul complet, fara nici o fanta, dintr-un cap in celalalt, adica intre cele doua suruburi superioare de fixare...M-a mai si udat lapovita, de-am ajuns fleasca-n casa... :razz:
Am vazut si pozitia din fotografia postata...Era foarte vizibil in conditiile date, deci nu am asa ceva nici la cele vechi, matuite, nici la cele noi...

Apropos...ati vazut prin ce furtuna de nisip m-au purtat pasii? (pardon...rotile)...

cornelioan
pasionat

Mesajde cornelioan » Lun 23-Feb-2009 08:14

Vin cu o poza ceva mai clara, si cu specificatia ca nu trebuiesc desfacute plasticurile ce acopera bateria si rezervorul de la hydractive pentru reglare faruri.
Imagine

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Lun 23-Feb-2009 08:49

confirm ca eu nu am acel imbus, sau vreun alt locas in care ar putea intra vreo scula...

Bear
pasionat

Mesajde Bear » Mar 24-Feb-2009 09:20

Nici eu nu am si nici nu am auzit pana acum ca s-ar putea regla! Stiam ca nu se regleaza deoarece masina sta tot timpul in pozitie perfect orizontala datorita suspensiei, indiferent de incarcare!
Passion pour C5

Înapoi la “Citroen C5 I-II”