As vrea sa mentioneaz ca portiera era din plastic si nu o aveam tapitata, e varianta low cost...

Sa incepem cu materialele folosite: - prenandez moment, luat la cutie - 30 RON
- pensula ptr aplicat - 1 RON
- suruburi si saibe - 7 RON
( pe care nu le-am folosit...daca e amator cineva suruburile sa fie cat mai scurte si nu mai mici de 4 mm)
- 1.5m X 1.45m imitatie de piele albastra 31 RON
- pistol de lipit (din stoc )
- gluegun cu 2 rezerve de plastic (din stoc)

Se desface fata la portiera prin scoaterea surubului de sub oglinda cu cap stea de 10 cred, surubul din mijloc din fanta de unde tragi usa si apoi
se trage din cleme si se ridica in sus.Eu am schimbat ulterior clemele cu unele cu saiba din cauciuc(prindere mai buna si reducere zgomot)
Asa arata dupa ce am scos inelul de la deschidere si fata de la boxa:

Portiera este formata din 2 bucati ce plastic ce sunt lipite intre ele cu nituri de plastic sudate la cald

In prima faza am incercat sa tai ciupercutele de plastic cu un cutter, dar din pricina locurilor stramte am apelat la bormasina
Cutter:

Bormasina:

Trebuie avut in vedere ca tipul de sectionare sa salveze cat mai mult plastic, indiferent de metoda folosita.

Partea superioara a portierei efectic am tras-o pana s-au rupt lamelele de plastic, deasemenea sudate la cald.
Materialul folosit de mine arata cam asa:

Am trecut apoi la aplicarea materialului pe fata

Rabdarea este esentiala, si trebuie avut in vedere ca materialul sa fie putin elastic...totusi nu trebuie intins prea mult

Am inceput de la cotiera, fapt eronat ptr tipul meu de portiera, trebuia sa incep de la buzunar.

Asa arata pentru faptul ca am inceput de la cotiera....cute....

Si varianta mai finisata

Pentru reconstructie am folosit gluegun-ul si aparatul de lipit.
De aceea va spuneam sa salvati cat de mult plastic reusiti ptr incercarea de a reface lipirea la cald.
Iar gluegun-ul l-am utilizat ptr lipire acolo unde nu se putea folosi pistolul de lipit.
Aveti grija totusi sa incercat pe margini sa taiati ca de mult material puteti pentru a preveni ingrosarea marginilor de plastic si astfel sa apara distanta mare intre sectiuni la imbinarea finala....

Treaba cu suruburile ar fi buna...dar ale mele erau prea lungi si prea inguste..aveau 3mm in diametru...deci cine vrea sa foloseasca cat mai groase si cat mai scurte....
Puteti avea in vedere si introducerea unui strat subtire de burete sub material pentru o textura mai "pufoasa" la atingere.
Eu am renuntzat dupa o cautare prin magazinele de specialitate....

Atasez mai jos cateva foto cu "sageata albastra" sa vedeti ce-am mai facut pe la ea....ca aveam un post in care am zis ca pun...

Inafara de ceea ce e vizual, i-am schimbat luminile la bricheta, buton avarii, degivrare luneta si aer rece/cald in albastru.
Am folosit leduri...dar asta e alta poveste...daca e cineva amator il pot ajuta cu detalii.
Datorita entuziasmului , din pacate nu am fotografiat procesul...dar poate rezolv aspectul mai tarziu)
Urmeaza schimbarea ledurilor din bord si din mp3player.Sunt pe verde toate si o sa le fac albastre.
Stiu ca multi dintre voi o sa spuneti ca va fi imitatie ieftina de vw , mie imi place culoare si o sa o fac.
Si cred ca in mare parte o sa ma opresc aici cu personalizarea..ca nu o pot numi tuning....poate niste jante....

Intr-un post mai demult m-am chinuit sa va intreb de modificarea sistemului audio....
Acum am 13cm pe fata noname si ovale mari pe spate tot noname.....multumit 100% de raportul calitate/pret.
Am avut subwoofer blaupunkt cub cu amplificator sal....nush ce dracu' s-a intamplat ca am avut numai bube cu statie....adik s-a ars de 2 ori...asa ca am renuntzat....
Si apropo...ptr dragii mei colegi ce cauta kituri VTS sau VTR .....eu am obosit sa mai caut....si sincer nu cred ca se merita....
Daca cineva are prieteni in Anglia....acolo am vazut ca se gasesc mai ieftine....din pacate userii de pe e-bay refuza in continuare sa trimita in romania...la "tigani"...ca astia "trage" tepe multe.
Cam asta ar fi...daca cineva doreste mai multe detalii....le ofer fara probleme.
Daca am amestecat topicul sau am postat gresit, cer scuze moderatorului avand in vedere ca e primul meu topic mai "stufos" si cu upload de imagini.
Numai bine si ne vedem la urmatorul tutorial cu schimbarea ledurilor de bord...
Apropo....acusica fac 115 mii de km....cred ca tre sa fac revizia nu ???