Sunet ciudat cand apas pedala de ambreiaj

Forum de discutii generale despre Citroen Saxo. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

mihai.coman
simpatizant

Sunet ciudat cand apas pedala de ambreiaj

Mesajde mihai.coman » Lun 15-Sep-2008 09:25

Salut. Acum 2 ani taicamiu a cumparat din Germania un Citroen Saxo 1.1 productie 2001 cam cu 12k km. Dupa 2 ani masina mi-a revenit mie, adik am luat-o la bucuresti cu mine si circul intens cu ea. In 2 ani masina a facut ciraca 40000 klm pe drumurile noastre, si cu ajutorul lui bunul dumnezeu nu am avut probleme majore la ea (un rulment pe spate si cam atat). Bun acum cum de a venit frigul a aparut o chestie super naspa: cand apas pedala de ambreiaj si cand lucrez cu ambreiajul se aude un sunet asemenea unui lichid de presiune. Am mai cautat la voi pe forum, cam de 3 zile tot citesc si obs-em ca problema aceasta mai aparuse la altcineva dar se manifesta in alte conditii. Ce crede-ti ca e ? Am de gand sa ma duc sa ii fac o verificare completa ca mai am si din cand in cand un scartait pe fata stanga, si atunci cand am echilibrat rotile tipul ala s-a chinut destul de mult sa le desfaca. Cineva mi-a recomandat un service autorizat citroen si peugeout(nush daca asa se scrie-whatever) de pe langa autogara floreasca. m-as duce sa fac o verificare completa sa vad ce are si pentru cei care stiti spuneti-mi si mie unde sa ma duc sa o repar ca sa iasa bine dar sa nu las un salariu intreg. Astept raspunsurile voastre, Ms anticipat :cry:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 15-Sep-2008 10:56

Ai ambreiaj hidraulic? Nu prea cred la o masina din clasa asta.
Un rulment de presiune pe duca se manifesta printr-un fluierat in momentul in care apesi ambreiajul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mihai.coman
simpatizant

Mesajde mihai.coman » Lun 15-Sep-2008 11:59

habar nu am daca e hidraulic. nu cred!:) idea e ca m-am interesat si cred k am sa schimb tot kitul de ambreiaj. Oricum daca mai aveti info sa imi ziceti.ms

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 15-Sep-2008 13:36

autogara era Filaret nu Floreasca. acolo e Ciocarlan 0744634200. din ce spui probabil ca rulmentul a intrat in placa si de aia se aude ca si cum ar freca ceva. e posibil ca din cauza asta furca si bucsa de ghidaj a rulmentului sa fi devenit inutilizabile, lucru care se adauga la costul unui kit de ambreiaj si al manoperei

mihai.coman
simpatizant

Mesajde mihai.coman » Lun 15-Sep-2008 14:54

Aha si asta cam car m-ar mai costa avand in vedere ca un kit de ambreiaj e 350 lei. si daca merg cu ea asa in continuare ce se intampla ? Pot sa risc sa mor cu ea ?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Lun 15-Sep-2008 15:25

mihai.coman scrie:Pot sa risc sa mor cu ea ?

depinde unde te lasa ambreiajul , doamne fereste !

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Lun 15-Sep-2008 16:49

risti in primul rind sa mai strici ceva si asta adauga alte costuri. poate ai scapt furca si bucsa. nu stiu exact ce model ai tu, dar kitul intreg poate ajunge si la 600 ron in fct de model, dar poate fi si 350. manopera e cam 600 si furca si bucsa, daca e cazul inca vreo 250 ron maxim

mihai.coman
simpatizant

Mesajde mihai.coman » Lun 15-Sep-2008 18:54

deci ma costa cam 15 milioane ??? ai scris manopera 600 asta inseaman 6 milioane ? mi se pare destul de mult. Maine am sa imi fac programare la service. Doamne AJUTA!

andreic
just curious

Re: Sunet ciudat cand apas pedala de ambreiaj

Mesajde andreic » Joi 02-Oct-2008 02:29

mihai.coman scrie:Salut. Acum 2 ani taicamiu a cumparat din Germania un Citroen Saxo 1.1 productie 2001 cam cu 12k km.

A stat in garaj anii astia sau cum ? Sau poate ai vrut sa zici 120k...

Înapoi la “Citroen Saxo”