Ce gume se pot pune pe Saxo?

Forum de discutii generale despre Citroen Saxo. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Sor
simpatizant

Ce gume se pot pune pe Saxo?

Mesajde Sor » Mie 18-Apr-2007 08:13

Am gasit o chestiutza interesanta, zic eu. Poate fi de ajutor pt cei ce vor sa-si "ingrase" rotile. Mergeti pe dunlop.de si intrati in TireManager. Selectati ininte limba engleza, cei care n-o prea rup in germana, ca mine. In TireManager va descurcati, e destul de intuitiv. Treaba faina e ca dupa ce precizezi exact ce varianta de Saxo ai (an, motorizare, facelift sau nu, gumele stoc ale variantei) poti vedea ce tuning poti sa faci la cauciucuri - tab-ul de sus Tuning sizes. Foarte fain e ca iti arata, dupa ce ti-ai ales anvelopele, pe ce jante merg puse!!! - tab-ul Tuning rims. Iti spune chiar si cu ce ET tre sa fie jantele ca sa potriveasca.
Conform TireManager, dimensiunea maxima de anvelopa care poate fi pusa pe Saxo ("normal", nu VTR sau VTS) e 195/45R15.

P.S. Toate socotelile de acolo se refera, bineinteles la cauciucurile respectivului producator, dar un 195 e un 195, indiferent cine-l face, nu?

stegulake
simpatizant

Mesajde stegulake » Mie 18-Apr-2007 14:42

mare rusine, io am selectat 2001 si nu au citroen, sau sunt io nebun

Sor
simpatizant

Mesajde Sor » Mie 18-Apr-2007 15:02

Este si de 2001, probabil n-ai intrat cum trebuie, am verificat. Cand selectezi TireManager, selectezi Citroen de jos, unde sunt insirate toate marcile, nu sus, unde e o casuta de cautare (la mine apare selectat un Audi).
ORICUM, am probat azi 195/50R15 ET15!!! Incap! In principiu... :) Adica, am pus doar o roata, prima data pe spate, dupa - pe fata. Pusa pe spate, am probat pe loc, ne-am hatzcait pe bancheta din spate, dar nu am reusit sa facem cursa suspensiei pana la fund. Atat cat am apasat, nu a frecat. Pe fata, in schimb, am pus-o si am plecat la plimbare cu ea - cu mine singur in masina am tot bracat in mers si n-am auzit/simtit nimic suspect.
Asadar, nu pot sa garantez ca daca umplu masina va fi aceeasi situatie, dar cu mine singur - nici o problema. Cam asta e.

P.S. Nu trebuie sa va mai spun cum arata... :shock:

Înapoi la “Citroen Saxo”