Intrebare!!!

Forum de discutii generale despre Citroen Saxo. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

crystianoo
just curious

Intrebare!!!

Mesajde crystianoo » Lun 27-Aug-2007 14:38

Salut ma numesc Cristi si locuiesc in Tarragona(Spania),de curand mi-am achizitionat si eu un Saxo din 1999 cu motor de 1,1i de 65 de cai,masina are 57.000 de mii de km si mie mi se pare ca merge excelent,la iarna intentionez sa merg in Romania cu ea si sa o pastrez deorece imi place tare mult,am si eu rugamintea sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de ea cum ar fii:pot sa ajung cu ea pana in Romania(3000km),totusi am vazut pe drum masini mai de valoare si mai bune cazute,merita imatriculata in Romania sau pot circula cu ea in Romania doar platind in Spania asigurarea?nu prea ma pricep la informatii despre ea ca o am de 3 zile,reviziile au fost facute la 10.000 de km pe carte,ce roti pot sa ii pun acum are 155/65/13"?sa le folosesc tot pe astea sau sa mai cresc putin valoarea?Va multumesc mult,RESPECT pt toti posesorii de SAXO!!! :wink: [/b]

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Lun 27-Aug-2007 16:47

salutare si bine ai venit! :)

ai cum sa vii cu ea in romania, de ce nu ... ? :) nu te uita la marca masinilor oprite ..de cele mai multe ori conteaza cum au fost intretinute ..

in romania ar trebui sa verifici ce taxe de inmatriculare ai pentru normele de poluare de pe masina si cmc ... :):)

la cauciucuri nu iti pot recomanda nimic pentru eu am mers extrem de putin cu masina modelul ala ..:)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

crystianoo
just curious

Intrebare!!!

Mesajde crystianoo » Lun 27-Aug-2007 23:49

iti multumesc mult de informatii dar daca se mai pot mai multr va rog,vreau sa imi schimb rotile ca sunt cam uzate si vreau sa stiu exact ce sa pun ce jenti si ce marime de cauciucuri,va multumesc :)

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 28-Aug-2007 14:38

Daca locuiesti in Spania, chiar nu are nici un rost sa o inmatriculezi aici. Daca nu te-am convins eu, o sa te convinga Tariceanu cind o sa iti ceara taxa de prima inmatriculare. :wink:
Roti si jenti poti sa pui ce vrei tu, dar sa fie trecute in talon. Nu stiu cum e in Spania, dar prin spatiul german, nu e de glumit cu asta si amenda e usturatoare.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mar 28-Aug-2007 20:59

Avand in vedere vechimea masinii tale - mai mare de 6 ani, clasa de poluare - euro2 cat si cilindreea - 1100, taxa de prima inmatriculare va fi : 2,043 E . Daca tu consideri ca pretul platit pe masina + drumul + inmatricularea ei sunt avantajoase pentru tine, atunci da-i bataie.
Inmatriculata in Spania, chiar si pe numele tau, nu poti circula legal decat 90 de zile. Bine, nu mai este trecuta masina in pasaport si nu se mai poate urmari durata de la intrarea in tara, dar oricum nu mai este acceptata efectuarea asigurarii si a reviziei decat in tara de origine. Adica daca iti expira asigurarea, nu o poti face decat in Spania. La granita, daca ai numere definitive, nu-ti da drumul daca asigurarea are mai putin de 90 de zile pana la expirare.

crystianoo
just curious

Intrebare!!!

Mesajde crystianoo » Mie 29-Aug-2007 02:19

Va multumesc mult pt raspunsuri la toti,phuuu 2043 de euro sa platesc cand eu am dat pe ea 2500 de euro,in fine,asa m-am gandit si eu sa o pastrez fara sa o inmatriculez,oricum verificarea tehnica trebuie sa o fac pana la sfarsitul lui septembrie si e valabila 2 ani,iar cu asigurarea ma descurc,e facuta pe 1 an si cand va expira o voi platii din nou pe 1 an,treaba e ca aici in Spania asigurarea Standard(cea mai iefina)costa 450 de euro pe an si include geamurile si incendiu+casetofonul,deci asta ar mai insemna 900 de euro in 2 ani :shock: in 4 ani as acoperii taxa de imatriculare in romania,sa vedem poate se vor mai schimba legile,oricum sunt f mandru de Saxo al meu si o sa fac tot de imi sta in putere sa il aduc cu mine in tara si sa il pastrez... :wink: va multumesc inca o data si va salut pe toti!!! :D PS:"Deci cauciucurile tre sa fie ca cele din talon da?"

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Re: Intrebare!!!

Mesajde nicum » Mie 29-Aug-2007 13:19

crystianoo scrie:PS:"Deci cauciucurile tre sa fie ca cele din talon da?"

Da.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

crystianoo
just curious

Intrebare!!!

Mesajde crystianoo » Joi 30-Aug-2007 22:24

Vreau sa va spun si eu o povestioara destul de trista pt mine si va rog daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi,ceva:
V-am spus ca de curand mi-am acizitionat si eu un Saxo si la nici o saptamana decand o am o banda de huligani a vandalizat toate masinile din parcarea unde lasam eu masina si implicit si pe a mea :( Pagube:toata masina zgariata cu cuiul,dar zgariata in sensul ca nu mai se vede vopseaua deloc un zonele alea zici ca a zgariato un tigru sau un leu tim de 1 ora e varza tre vopsita,usa dreapta un mare picior si e indoita,ambele oglinzi rupte..."imi vine deja sa plang" :( Am fost la politie aici in Spania si mi-am spus ca daca nu am vazut pe nimeni nu ma pot ajuta prea mult,m-am interesat la un service auto si...STUPOARE 1400 de euro reparatia totala :shock: asta in cazul in care masina a costat 2400 de euro :D M-am gandit ca poate in tara cand vin la iarna ma costa mai putin,asta este viata..... :( daca ma ajutati cu informatii cat ar costa de indreptat usa dreapta si de vopsit toata masina v-as fi recunoscator pe viata ca as vrea sa fac o balanta sa vad unde ma costa mai putin reparatiile,Va Salut!!! :(

Dan Popa
pasionat

Intrebare!!!

Mesajde Dan Popa » Vin 31-Aug-2007 06:27

Si asigurarea ? Indreptat tabla nu este o problema. Vopsitul este pt. ca trebuie sa gasesti un vopsitor bun. Poti gasi un vopsitor care sa-ti ceara 500 lei si sa o vopseasca bine sau unul care sa-ti ia 1.000 si sa o vopseasca prost. Pretul difera si in functie de tipul vopselei. Daca magarii au zgariat masina pana la tabla cauta o solutie de anihilat rugina si protejeaza tabla in locurile respective.

crystianoo
just curious

Mesajde crystianoo » Vin 31-Aug-2007 16:06

Asigurarea nu include nici una din pagube pt ca este standard :( oricum oglinzile le-am pus si mai imi ramane pt in tara sa o indrept si sa o vopsesc,preturile par mult mai accesibile decat aici...Multumesc si astept si alte opinii!Va Salut!!! :wink:

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Vin 31-Aug-2007 16:57

sa stii ca 1400 E pt vopsirea integrala a masinii intr-un service modern, care garanteaza aspectul ingrijit si calitatea lucrarii nu este mult nici pt romania. 500 - 1000 de lei sunt preturi de "curte" adica un nea fost strungar care o vopseste cu aspiratorul la el in garajul din Colentina. Calitatea va fi jalnica, iar aspectul va fi "ondulat" . Nu am vazut in Romania masina revopsita in vreo curte care sa arate intr-adevar bine. In service serios, costul este in jurul sumei de 700 lei/ piesa de caroserie, iar la un vopsit total ajungi tot pe unde spui tu. La nenea din curte mai trebuie sa-i cumperi si materiale, care nu sunt ieftine, in plus mai trebuie sa-i asiguri si catalizatorul lucrarii : bere si vodca.
Concluzia: fao-n Spania!

rokad
simpatizant

Mesajde rokad » Dum 02-Sep-2007 07:21

cit costa o oglinda de saxo ,fara incalzire si cu reglaj manul in spania.si eu am gasit masina dimineata cu oglinda stinga rupta si acum incerc sa gasesc una

crystianoo
just curious

Intrebare!!!

Mesajde crystianoo » Dum 02-Sep-2007 12:42

am dat pe amandoua 100 de euro de la dezmembrari,deci 50 de euro bukata :cry:

crystianoo
just curious

Intrebare!!!

Mesajde crystianoo » Sâm 10-Noi-2007 03:03

salutare de ceva timp m-am gandit sa imi vand saxo al meu :( Este un saxo alb de fabricatie 1999 in luna mai model Image,1,1i;65cp;61.000 cu carte service,masina este imatriculata in spania si arata impecabil,consuma 5-6l/100km real...nu stiu cat sa cer pe el,aveti vreo idee?eu am dat pe el 2500 de euro si am mers cu el 2000 de km,cat as putea cere pe el?? :lol:

Înapoi la “Citroen Saxo”