Am revenit la benzina de 100. Masina trage mai bine. Consumul ma astept sa fie la fel ca pana la 10 mii km, adica mai mic decat cu 95.
Si in aceeasi idee ca ram84, benzina de 100 de la noi = 98 real.
Iar chestia cu arsul supapelor e o aberatie, am bagat numai carrera 100 in Tico (motor pe carburator) timp de 8 ani si nu s-a ars nici o supapa, in 112 mii km. Si fugea de rupea (160 la ora maxim i-am dat).
Consum C1
Moderator: Echipa Tehnica
DACA esti pe autostrada, mai merge, dar chiar acum vin de la un accident petrecut in Bucuresti, pe Calea Grivitei, in apropiere de Piata Chibrit. un pushtan beat cu un Golf IV a trecut pe rosu cu vreo 140km/h, a lovit in lateral (chiar pe mijloc) o Skoda Felicia. A OMORAT 3 TINERI!!! alte detalii nu cred ca mai are rost sa dau... 

Masinuta consuma destul in Bucuresti, ce mai...6000 si ceva de km exclusiv Bucuresti, scoasa o singura data doar pana la Constanta, vechime un an fara cateva zile. Cu ea merge sotia, 14-15 km zilnic dus-intors, plus supermarketuri, in zona casei in general, eu f rar cu ea si nu face mai mult de 350, hai 400 cu un plin. Azi dimineata am bagat 33 l, sa vedem cat merge cu ea, cum v-am zis, doar in oras. Mi se pare oricum extrem de mult, motorul trebuia sa isi dea drumul pana acum, deci asta e consumul ei in oras. Ea schimba undeva in jur de 3000, si merge tare unde e liber(70-75km/h), plus ca se strecoara
Mie unul mi se par consumuri imposibile de 6/100 in Buc, sincer va spun.
Deci consumul este undeva in jur de 8,75-9 l/100.
Afara din oras ma indoiesc ca va vedea, decat foarte rar.
O sa discut si la revizia de un an in curand, desi eu unul cred ca e un consum normal totusi. La un Pejo 206 1,4 benzina imi lua 10-11 lejer in oras.
Inca ceva: benzina doar de 95, petromv

Mie unul mi se par consumuri imposibile de 6/100 in Buc, sincer va spun.
Deci consumul este undeva in jur de 8,75-9 l/100.
Afara din oras ma indoiesc ca va vedea, decat foarte rar.
O sa discut si la revizia de un an in curand, desi eu unul cred ca e un consum normal totusi. La un Pejo 206 1,4 benzina imi lua 10-11 lejer in oras.
Inca ceva: benzina doar de 95, petromv
nu cred ca masina ta are vreo problema. depinde f. mult de stilul de condus, e clar. am refacut si eu consumul in ultimele 2 saptamani. cand am mers mai vioi, cu schimbari de viteza preponderent in jurul a 3800-4000RPM a iesit 8.3l/100km in Bucuresti. la urmatorul plin am lasat-o doar putin mai usor, incercand sa nu schimb mai sus de 3500 si a iesit 7,6 in conditii similare de trafic. adica haos total
.

:)
ai dreptate XENON depinde de stilul de condus si de viteza cu care o faci.
Stii foarte bine.. povestile mele cu 90 in a2a si altele..
ee.. nu de mult.. acum vreo luna.. am reusit sa-mi dovedesc ca masina inca poate sa consume si putin.
cum? pai asa..
plecat la 3 noaptea din bucuresti.. rezervor plin spre ramnicu sarat in buzau cam 150km pana acolo. ploaie.. torentiala 90km/h viteza de drum.. cu 70km/h in localitati. intors a2a zi pe dupa-masa inapoi in bucuresti.. aceleasi viteze. Intrat in bucuresti, benzinarie.. full ! 15 litri si ceva pe 300km
Consum 5%!!!
Prima reactie? SHIT !!! Nu am fost atent, nu am facut plinu!
NU ! NU ! Consum optim este la 90 la ora cu a5a.
Orice alta combinatie de viteze consuma mai mult.
a se consemna ca momentan am 43k si ceva km pe bord si consum 8 si ceva in Bucuresti.
Stii foarte bine.. povestile mele cu 90 in a2a si altele..
ee.. nu de mult.. acum vreo luna.. am reusit sa-mi dovedesc ca masina inca poate sa consume si putin.
cum? pai asa..
plecat la 3 noaptea din bucuresti.. rezervor plin spre ramnicu sarat in buzau cam 150km pana acolo. ploaie.. torentiala 90km/h viteza de drum.. cu 70km/h in localitati. intors a2a zi pe dupa-masa inapoi in bucuresti.. aceleasi viteze. Intrat in bucuresti, benzinarie.. full ! 15 litri si ceva pe 300km

Consum 5%!!!
Prima reactie? SHIT !!! Nu am fost atent, nu am facut plinu!
NU ! NU ! Consum optim este la 90 la ora cu a5a.

a se consemna ca momentan am 43k si ceva km pe bord si consum 8 si ceva in Bucuresti.

Din manulalul pt toyota aygo
Viteza maxima in functie de trepte, zic ei recomandata pentru intrarea pe autostrada sau depasire
Treapta - Viteza
1 - 51 km/h
2 - 95 km/h
3-a 139 km/h
Asta e din manual, nu inventez eu. Se poate 100 intr-a doua, mai ales ca e eroare de vitezometru, si mai ales ca la 95 la ora sunt fix 6000 rpm, iar limitarea intra de la 6300 parca - xenon a fost in practica, eu scriu in teorie
Consumul meu variaza in functie de cat de greu imi e piciorul in luna aceea, dar ultima oara cand am mers in afara am mers la consum, trafic mai deloc si prin oras destul de incet si fara accelerari bruste. Rezultat: 5% consum mixt. In afara din calculele mele a luat cam 3.9%.
Apropo, la mersul meu normal, schimbat la 3-4000 rpm imi ia cam 7% in oras.
Viteza maxima in functie de trepte, zic ei recomandata pentru intrarea pe autostrada sau depasire
Treapta - Viteza
1 - 51 km/h
2 - 95 km/h
3-a 139 km/h
Asta e din manual, nu inventez eu. Se poate 100 intr-a doua, mai ales ca e eroare de vitezometru, si mai ales ca la 95 la ora sunt fix 6000 rpm, iar limitarea intra de la 6300 parca - xenon a fost in practica, eu scriu in teorie

Consumul meu variaza in functie de cat de greu imi e piciorul in luna aceea, dar ultima oara cand am mers in afara am mers la consum, trafic mai deloc si prin oras destul de incet si fara accelerari bruste. Rezultat: 5% consum mixt. In afara din calculele mele a luat cam 3.9%.
Apropo, la mersul meu normal, schimbat la 3-4000 rpm imi ia cam 7% in oras.
xbrother incearca, daca ai rabdare
sa faci acelas drum cu 70 sau 75km/h si iti garantez eu ca vei avea consum mai mic. Cam pe aici pe undeva este minimum la consum, dar cine are rabdare sa mearga cu viteza asta.

Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
:)
bai daca ar fi gol as avea rabdare, ptr ca eu chiar si in oras si peste tot.. alerg cand am cu cine alerga, dar daca e strada pustie merg incet. Ideea e ca as putea merge cu 70 la ora pana ma depasesc vreo 4-5 turbati.. si-mi aduc aminte.. ca si eu conduc la fel.. 

Stiu ca nu o sa ma creada nimeni, dar am reusit consum de 4,3l/100km Eforie Nord - Bucuresti. noaptea, mers 110km/h pe cat de constant posibil (Plattner style
). eu pana acum in afara daca mergeam lejer si drumul era liber scoteam cam 5.2.l/100km.. dar asta la un mers fara stress. acum am incercat sa imi depasesc limitele (nervoase). oricum, nu recomand nimanui. e o metoda distructiva de neuroni. totusi functioneaza. 

Eu te cred
Da nici pe mine nu o sa ma creada nimeni.
Am bagat benzina pana se vedea in rezervor, apoi mers, apoi umplut iar tot pana se vedea. Consumul a fost de 3.7% in afara pe 300 km. Mers la 80-90 la ora, cu accelerari la panta si frana de motor peste tot pe unde s-a putut.
Nu recomand stilul asta de mers pt ca iti mananca nervii.
Deasemenea, pe corolla 1.4 d4-d, ~ 1500 km facuti, acelasi drum ca si cu aygo am scos 4% consum pe 360 km. In carte zice 4.3% in afara. La corolla stiu dupa computerul de bord pe care l-am resetat inainte de a pleca la drum.

Da nici pe mine nu o sa ma creada nimeni.
Am bagat benzina pana se vedea in rezervor, apoi mers, apoi umplut iar tot pana se vedea. Consumul a fost de 3.7% in afara pe 300 km. Mers la 80-90 la ora, cu accelerari la panta si frana de motor peste tot pe unde s-a putut.
Nu recomand stilul asta de mers pt ca iti mananca nervii.
Deasemenea, pe corolla 1.4 d4-d, ~ 1500 km facuti, acelasi drum ca si cu aygo am scos 4% consum pe 360 km. In carte zice 4.3% in afara. La corolla stiu dupa computerul de bord pe care l-am resetat inainte de a pleca la drum.
cat ati mers cel mai mult cu o "patratica" de rezervor? pe mine m-a tinut prima patratica 243 km(plinul pana sus) si o patratica "de mijloc" ma tine 130-135km(mers cu 110-120).calculele le-am facut la drum lung.in oras, la 62 km dupa ce a inceput sa clipeasca ultima am ramas fara benzina. am mai observat ca, daca mergi sportiv cand mai ai 2 patratele si cand incepe sa clipeasca mergi normal(fara forjari)prima etapa de clipire(cand clipeste mai rar) dureaza doar 10 km fata de 21km atunci cand mergi normal si inainte sa inceapa sa clipeasca.