In 7 ani n-am schimbat freonul si uleiul compresorului la AC

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

RUTHLESS
pasionat

In 7 ani n-am schimbat freonul si uleiul compresorului la AC

Mesajde RUTHLESS » Vin 10-Mai-2013 16:57

Salutare dragi colegi de forum !

Astazi cand am fost cu masina de la firma sa-i incarce instalatia AC-ului cu freon..si stand de vb. cu meseriasul de acolo, spunandu-i ca n-am schimbat in cei 7 ani si cca. 30.000 km freonul si uleiul compresorului la instal.de AC.., am constatat caci cu toata grija obsesiva fata de masina..am neglijat un aspect ft.important si anume instal.AC-ului..
Din ce am remarcat Lunea trecuta cand m-am intors de la Vaslui cu AC-ul in functiune tot drumul.., acesta "baga" aer rece destul de bine.
Imi spunea mecanicul respectiv ca freonul si uleiul compresorului sunt consumabile la fel ca si uleiul pt. motor..si ca majoritatea constructorilor recomanda schimbarea celor doua fluide la 2-3 ani..
Prin aceasta schimbare regulata protejand intreaga instalatie de AC pe viitor + buna ei functionare.
Teama/intrebarea cea mai mare este unde pot schimba cele 2 fluide in conditii de profesionalism si calitate "a la carte"...
Imi puteti recomanda vreun service unde ati efectuat aceasta operatiune.., caci la service-urile CITROEN am auzit de tot felul de patanii horroriste..si n-as vrea sa experimentez ceva de genul acesta pe masinuta mea draga.
Din ce am citit si auzit la dl. KHAN exista profesionalism si calitate maxima, dar dumnealui are service-ul in Ploiesti.
Astept sfaturi si pareri.
Va multumesc ! :wink:
Esentele tari se tin in sticlute mici.

joeadrianblack
pasionat

:)

Mesajde joeadrianblack » Sâm 11-Mai-2013 21:22

dl Khan e din Bucuresti, fam. Stan e din Ploiesti.

Cauta la service-uri independente (pe forum) adresa si datele de contact.
beau cand sunt singur sau cand am cu cine...

dionescux
pasionat

Mesajde dionescux » Lun 13-Mai-2013 18:08

Salut.

Aceleasi intrebari mi le puneam si eu acum 2 ani.
Tot ce pot sa-ti spun este ca dupa ca am umblat la instalatiea de AC, nu a mai fost niciodata ca noua. Poti citi pataniile mele aici pe forum, ideea e ca dupa schimbare freon si ulei, nu mai racea cum trebuie la ralanti. Si nu o face cum trebuie nici in prezent, desi sunt mai usor cu 2500 ron ( compresor nou, filtru nou, doua supape de expansiune noi).

Las-o asa ...

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mar 14-Mai-2013 09:16

Las-o asa, ca sigur este mai bine Uleiul se schimba numai daca dai jos compresorul, prin vacuum se recupereaza numai o cantitate mica, care este prin conducte

RUTHLESS
pasionat

Mesajde RUTHLESS » Mie 15-Mai-2013 23:04

M-ati pus rau de tot pe ganduri... Exact cand eram pe punctul de a da curs programarii de Sambata aceasta... Nici nu stiu ce sa fac... Ma imbat cu apa rece si-mi spun ca la 29.584 km in 7 ani.. n-o fi asa o tragedie daca-l mai las.. I-as intreba parca si p-astia de la Toyota sau cine masa o fi proiectat instalatia asta de AC..
Va multumesc mult pt. sfaturi si astept in continuare pareri.
Numai bine va doresc !

RUTHLESS
pasionat

Mesajde RUTHLESS » Joi 16-Mai-2013 15:26

Astazi am sunat si la Toyo Motor ( este una din cele doua reprezentante Toyota..) si am vb. cu un inginer de acolo care mi-a spus ca daca instalatia raceste si nu am pierderi de fluide.. nu este necesar sa inlocuiesc freonul si uleiul chiar daca masina are 7 ani.
Acum eu n-am de unde sa stiu daca nu am pierderi de freon sau ulei.. Cat despre partea cu racitul e cam cu dus si intors tinand cont de varsta masinii..
Citeam undeva pe net..pe site-ul unei firme care printre altele se ocupa si cu incarcarea cu freon a instalatiilor AC auto, ca cica temperatura verificata cu termometrul la gura de ventilatie ar trebui sa fie undeva intre 3 si 8 grade.. Am sa incerc in weekend si treaba asta.

Înapoi la “Citroen C1”