Astazi cand am fost cu masina de la firma sa-i incarce instalatia AC-ului cu freon..si stand de vb. cu meseriasul de acolo, spunandu-i ca n-am schimbat in cei 7 ani si cca. 30.000 km freonul si uleiul compresorului la instal.de AC.., am constatat caci cu toata grija obsesiva fata de masina..am neglijat un aspect ft.important si anume instal.AC-ului..
Din ce am remarcat Lunea trecuta cand m-am intors de la Vaslui cu AC-ul in functiune tot drumul.., acesta "baga" aer rece destul de bine.
Imi spunea mecanicul respectiv ca freonul si uleiul compresorului sunt consumabile la fel ca si uleiul pt. motor..si ca majoritatea constructorilor recomanda schimbarea celor doua fluide la 2-3 ani..
Prin aceasta schimbare regulata protejand intreaga instalatie de AC pe viitor + buna ei functionare.
Teama/intrebarea cea mai mare este unde pot schimba cele 2 fluide in conditii de profesionalism si calitate "a la carte"...
Imi puteti recomanda vreun service unde ati efectuat aceasta operatiune.., caci la service-urile CITROEN am auzit de tot felul de patanii horroriste..si n-as vrea sa experimentez ceva de genul acesta pe masinuta mea draga.
Din ce am citit si auzit la dl. KHAN exista profesionalism si calitate maxima, dar dumnealui are service-ul in Ploiesti.
Astept sfaturi si pareri.
Va multumesc !