Ok , am sa ma uit ,dar cu stransul cum ramane : l-ai desfacut pe cel vechi cu cheia ( asta-i sigur ),iar pe cel nou l-ai strans cu mana si atat sau l-ai strans cu mana cat s-a putut si apoi cu cheia ? Am inteles ca nu-i prea bine sa-l strangi nici prea tare.
Merci.
Si-a schimbat cineva singur filtrul de ulei ?
Moderator: Echipa Tehnica
Buna dimineata.
Maestre Xenon mi-am schimbat uleiul si filtrul.Intr-adevar filtrul pe care-l aveam pe masina era Denso,made in China.
Imi cam paru rau de uleiul pe care-l avu-i in motor,ca saracu' n-avea decat vreo 3070 km ( Total 5w40),dar daca tot imi luasem Motulul am zis sa-l schimb.
Am cumparat 4l de Motul,dar n-am pus decat 3l in motor.Normal ar fi fost sa mai adaug inca 200ml,nu ?
Numai bine.
Maestre Xenon mi-am schimbat uleiul si filtrul.Intr-adevar filtrul pe care-l aveam pe masina era Denso,made in China.
Imi cam paru rau de uleiul pe care-l avu-i in motor,ca saracu' n-avea decat vreo 3070 km ( Total 5w40),dar daca tot imi luasem Motulul am zis sa-l schimb.
Am cumparat 4l de Motul,dar n-am pus decat 3l in motor.Normal ar fi fost sa mai adaug inca 200ml,nu ?
Numai bine.
Cel mai sigur, lasi masina seara pe o zona orizontala si dimineata verifici nivelul pe joja.
Apoi daca este cazul completezi sa ajunga uleiul pe semn la jumatatea distantei dintre cele 2 semne.
Apoi daca este cazul completezi sa ajunga uleiul pe semn la jumatatea distantei dintre cele 2 semne.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Nu cred ca nivelul uleiului variaza chiar asa mult, incat sa fie neaparat necesara verificarea cu uleiul incins. Adica daca rece are nivelul la jumatate, fierbinte nu cred ca depaseste linia de maxim. In plus cred eu, dupa 10 minute este posibil sa nu apuce tot uleiul sa se scurga in baie.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
eu o las cam 15 min sa se scurga. am verificat si dimineata la rece si diferenta era insesizabila. in baie intra exact 3100ml (asa zice Aral). daca pui 3200(cum zice Castrol, de exemplu) ajungi cu nivelul fix pe linia de maxim de pe joja, si masina din fabrica nu a venit asa. cu 3100ml ai exact nivelul cu care a venit. 

-
- de-abia inscris
Cheie buson golire ulei motor C1
salutare,
rog sa-mi spuneti cheia desfacere buson golire ulei motor.
Merci mult ptr raspuns.
florin
rog sa-mi spuneti cheia desfacere buson golire ulei motor.
Merci mult ptr raspuns.
florin