Despre Citroen C1

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Dum 09-Iul-2006 16:34

Arise scrie:
Cu toate astea pe mine tot 107 ma intereseaza. De ce oare? :)

Incurcate-s caile Domnului!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 10-Iul-2006 09:20

@Arise ...Cu ce sunt aia cu 206 mai prosti decat astia cu C1,107 sau Aygo?
Ce tuning vrei sa ii faci?

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 10-Iul-2006 11:22

Tuning la 107? :lol: :lol: :lol:
Mai aveau putin si o faceau direct macheta, numai buna de colectia lui khan :lol:

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 10-Iul-2006 12:56

Din pacate in Romania criteriile de alegere a unei masini sunt total diferite de cele din vest, si par a fi facute impotriva utilitatii efective.

La noi primeaza masinile mari in care sa ai loc tu, sa aiba loc nevasta si apoi intr-o ordine total aleatoare amanta, socrii mici, mari, copii, nepotii, butoiul cu varza, oala cu sarmale, cortul, barca pneumatica, acvariul cu pesti si eventual si catelul.

Un triplet este masina care ar corespunde nevoilor familiei mele, si totodata imi va permite si mie sa experimentez putin cu tuningul. ;)
Pe scurt, masina perfecta. :twisted:

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 10-Iul-2006 13:59

Cate buburuze crezi tu ca vor vinde astia in Vest? Nu cumva sunt facute pentru pietele emergente din Est, acolo unde masina "perfecta" nu trebuie sa depaseasca 10.000 euro?
Eu zic ca te afli pe un teren minat. Deja Renault-ul Clio e ditamai masina, si e clasa mica, facuta pentru Vest...Apoi toate SUV-urile (ce faci cu Espace, Xsara Picasso, Opel Zafira etc etc.?) sunt masinute sau masinoaie?
Dar, vorba aia, banii tai, treaba ta.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 10-Iul-2006 14:28

paco, cred ca majoritatea buburuzelor se vand si se vor vinde in vest.

Fiecare producator are in plan sa vanda 100.000 buburuze anual. Adica 3x100.000 = 300.000 buburuze.

Doar nu crezi ca va cumpara estul atatea masini. :)

Clasa mica este una. Clasa mini este total alta. Si tripletii fac parte din ultima. ;)

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Lun 10-Iul-2006 14:29

Vesticii care sunt consumatori de astfel de masini sunt ori indivizi care mai au si alte mijloace de transport in posesie (mai primitoare in caz de aglomeratie)si cu mopedul asta vor doar sa exploreze zona istorica a orasului, aceea ingusta si inchisa circulatiei masinilor; sau sunt studenti virgini.

Si da, in Romania, nu ne permitem toti 3 masini noi, fiecare cu destinatia ei precisa. Suntem consumatori de compromisuri. Nu zic nu, tripletele sunt ok, ciudatele, poate si asta atrage, seamana cu niste broscute in perioada imperecherii, atunci cand se infoaie pt atragerea partenerului.

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Lun 10-Iul-2006 16:36

personal, apreciez modelele respective. ca performante, habitabilitate (nu imi trebuie mai mult), tinuta de drum. nu apreciez pretul si dotarea de baza.
adica una decent echipata, pe benzina, costa aproximativ 8000 euro cip. diesel, cu vreo 1200 mai mult.
iar cea de baza, de 6750, nu are macar sevodirectie!!! masina de oras, conceputa in special pentru cliente. pai ce parere aveti de o astfel de strategie de marketing?
ca sa nu mai vorbesc ca eu, exact la banii astia (6750 cip), mi-am cumparat o masina full options, noua. ii lipseste doar abs-ul, in rest are toate dotarile de confort si siguranta. si e mult mai mare ca dimensiuni, are 3 ani garantie, nu 2 ca la citroen, si nici nu e dacie.
deci chiar nu vad cine ar cumpara in romania un c1? poate tinerii de bani gata.
e o piata libera si fiecare alege ce i se pare mai potrivit.
in vest, e altceva. acolo oamenii isi permit sa dea mai multi bani pe o masina, numai pentru imagine.
citroen - o pasiune permanenta

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 10-Iul-2006 17:16

In RO, alegerea unei masini are un specific. Si anume, pe roman il intereseaza sa cumpere "cit mai multa masina" de banii pe care ii da. Am intilnit de nenumarate ori sablonul asta.
@balanel: ai renuntat la un BX cu ABS si ti-ai luat o masina noua fara ABS? Imi este foarte greu sa accept ca o masina "full options" nu are ABS. Aveo ala nu avea macar la optiuni ABS? Si la Citroen poti sa ai 3 ani garantie, numai ca platesti pt asta.
In vest, oamenii desi au bani si achizitia unei masini e mai usoara ca aici, isi iau ce au nevoie, nu ce le-ar putea buzunarul. Autoturismele gen C1 sint incurajate prin politici fiscale. Stiati ca in Germania, daca te duci cu bicicleta la servici, statul iti da bani?
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 10-Iul-2006 17:29

La noi ar trebui ca cei care merg la servici cu Citroen sa primeasca bani...de la Staticeanu.
Nemtii astia, nu mai au pe ce sa arunce banii si-i dau la biciclisti...ia sa fie ei China, cred ca n-ar mai fi asa generosi. :(

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Lun 10-Iul-2006 17:39

@nicum: bx-ul avea abs, dar acesta nu functiona! desi am incercat mult sa rezolv si problema asta. aveo avea bineinteles si abs in dotarile mai scumpe, dar atat mi-am permis eu. cand zic full options, ma refer la ceea ce astept eu de la o masina. mai erau vreo 2 niveluri de echipare care aduceau in plus jenti aliaj, abs, 2 boxe, 2 airbag-uri, volan si schimbator in piele, etc. dar mie nu imi trebuie asa ceva.
servodirectie, aer conditionat, radio-cd, geamuri electrice fata, oglinzi electrice si incalzite, scaun sofer si volan reglabile pe inaltime, inchidere centralizata cu telecomanda, 2 airbag-uri: asta are in dotare, si eu sunt multumit.
si crede-ma, daca as fi putut, as fi luat c1. dar conditiile de leasing m-au facut sa depind foarte mult de pretul cip. pentru ca cel cu taxe, e mai mare la aveo decat la c1 full options.
asa cum am spus anterior dar s-a sters de marian, citroen va ramane mereu pasiunea mea. pentru ca prima iubire nu se uita. si o sa vina o zi, in care imi voi cumpara si eu un citroen cu suspensie hidraulica, dar nou.
citroen - o pasiune permanenta

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 10-Iul-2006 18:52

balanel, ar trebui sa iti reactualizezi semnatura. :)

Azi am facut un drive test si cu C1.
Comparativ cu Aygo, masina parca este mai inchegata, parca ai mai mare incredere in ea. Este un sentiment dificil de explicat.

Pe C1 se pot pune diverse accesorii, am aflat ca se gasesc pe citroen.fr. La noi, adica pe site-ul din Romania (citroen.ro) probabil le-a fost prea lene sa mai modifice pagina. :twisted:

Pretul actual mi se pare ok, adica acum in conditiile reducerilor din promotia CoolAir.

Ce este nashpa, am inteles ca ar dura mult pana o pot aduce masina daca dai o comanda care nu se gaseste pe stoc.

dionescux
pasionat

Mesajde dionescux » Lun 10-Iul-2006 20:00

Salutare

Cu adus-ul masinii asa este, eu am gasit un C1 deja produs care s-ar parea ca va ajunge in tara intre 5 -15 august ....

Astept ... :)

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Lun 10-Iul-2006 22:03

Se aduc tocmai din Cehia...

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Mar 11-Iul-2006 16:50

paco scrie:Cate buburuze crezi tu ca vor vinde astia in Vest? Nu cumva sunt facute pentru pietele emergente din Est, acolo unde masina "perfecta" nu trebuie sa depaseasca 10.000 euro?
Eu zic ca te afli pe un teren minat. Deja Renault-ul Clio e ditamai masina, si e clasa mica, facuta pentru Vest...Apoi toate SUV-urile (ce faci cu Espace, Xsara Picasso, Opel Zafira etc etc.?) sunt masinute sau masinoaie?
Dar, vorba aia, banii tai, treaba ta.

Nu-ti vine sa crezi, dar francezii circula foarte mult cu masini mici, pentru ca isi pot permite doua, o buburuza pentru oras si ceva mai mare pentru iesirile in afara…

Înapoi la “Citroen C1”