Consum C1
Moderator: Echipa Tehnica
masinutza mea consuma conform spuselele constructorului...asta in primii 2000 km, la rodaj, dupa care nu am mai tinut cont....i-am dat cat a putut 150 km cu 5 persoane, si acum da consum....totusi cred caci benizna are un punct forte in consum...eu alimentez de la petrom caci este mai ieftina...acum nici nu ma mai chinui sa fac socoteli sa vad cat consuma....oricum este unu mic fata de masina parintilor, un vw din '88
1.0i, 12V, 68cp, DIS (Direct Ignition System) VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent) DOHC (Double overhead camshaft)
salut colegii!
Am si eu un C1(1,0 I) de vreo 4,5 luni si i-am facut consumul la o sapt. dupa ce l-am luat.Am fost cu ea la mare(3 persoane plus bagaje) si mi-a iesit cca. 4,6% la ducere si 4,2% la intoarcere. Diferenta este de la viteza cu care am mers: respectiv la ducere cu 100-110 km/h si la intoarcere cu 90 km/h(pe autostrada).Traseul a fost Ploiesti - Costinesti, pe autostrada soarelui.
Oricum eu sunf f.f. multumit de consum. De atunci nu am mai facut un consum al masinii, mai ales ca o foloseste doar sotia si doar in oras.
Dar eu am o alta nemultumire referitor la C1 - zgomotul de toba de esapament.
La voi nu se aude cam tare toba?
Si inca o precizare - nu am folosit AC-ul cind am facut consumul.
Am si eu un C1(1,0 I) de vreo 4,5 luni si i-am facut consumul la o sapt. dupa ce l-am luat.Am fost cu ea la mare(3 persoane plus bagaje) si mi-a iesit cca. 4,6% la ducere si 4,2% la intoarcere. Diferenta este de la viteza cu care am mers: respectiv la ducere cu 100-110 km/h si la intoarcere cu 90 km/h(pe autostrada).Traseul a fost Ploiesti - Costinesti, pe autostrada soarelui.
Oricum eu sunf f.f. multumit de consum. De atunci nu am mai facut un consum al masinii, mai ales ca o foloseste doar sotia si doar in oras.
Dar eu am o alta nemultumire referitor la C1 - zgomotul de toba de esapament.
La voi nu se aude cam tare toba?
Si inca o precizare - nu am folosit AC-ul cind am facut consumul.
De asta stiati?
http://www.spritmonitor.de/en/
Cautati C1,
Poate are careva rabdare sa se inregistreze si sa sa se tina de treaba. Valorile pe care le-au obtinut "colegii" nemti cu buburuze mi se par oarecum apropiate de ce obtinem noi pe aici...
http://www.spritmonitor.de/en/
Cautati C1,
Poate are careva rabdare sa se inregistreze si sa sa se tina de treaba. Valorile pe care le-au obtinut "colegii" nemti cu buburuze mi se par oarecum apropiate de ce obtinem noi pe aici...
Doaaamnelor si dooominlior....
Permiteti sa raportez trecerea pragului de 1000 km, ocazie cu care s-au intamplat cateva lucruri frumoase:
1) prima tentativa de a realiza un consum mediu in urmatoarele conditii :
Total intre bipurile rezervei de benzina:560km din care:
- 40 in oras in trafic super infect - Bucuresti vineri dupmiaza ...(cine stie cunoaste
) + Sibiu (aici nu conteaza ziua si ora... din nou .. cine stie, cunoaste)
- un urcat la Paltinis (drum de munte, a 2-a a 3-a)
- iar in rest drumul clasic Bucuresti Sibiu ... Pitestiul care il stim cu totii, Dealu' Negru, Valea Oltului... conditii de trafic "reale" pentru tara asta...a...cu mentiunea ca pe automacadamul A1 la dus am fost cuminte : 100-110 kmh.
Concluzie: exact 29l benzina normala de 95 de la Petrom / 560 km => 5.17 l/100 km Eu zic ca in conditiile astea e super bine.
2) o blana pe A1 la intoarcere pana la 160 km/h (de scurta durata ... totusi mi-e mila sa o chinui)... probabil ca ar fi urcat chiar ceva mai sus dar m-am calmat repede... iar asta nu se pune la calculul consumului
.. a fost dupa.
3) Zapada buna de ski la Paltinis... cred ca si sapt. viitoare va fi ok ...
Permiteti sa raportez trecerea pragului de 1000 km, ocazie cu care s-au intamplat cateva lucruri frumoase:
1) prima tentativa de a realiza un consum mediu in urmatoarele conditii :
Total intre bipurile rezervei de benzina:560km din care:
- 40 in oras in trafic super infect - Bucuresti vineri dupmiaza ...(cine stie cunoaste

- un urcat la Paltinis (drum de munte, a 2-a a 3-a)
- iar in rest drumul clasic Bucuresti Sibiu ... Pitestiul care il stim cu totii, Dealu' Negru, Valea Oltului... conditii de trafic "reale" pentru tara asta...a...cu mentiunea ca pe automacadamul A1 la dus am fost cuminte : 100-110 kmh.
Concluzie: exact 29l benzina normala de 95 de la Petrom / 560 km => 5.17 l/100 km Eu zic ca in conditiile astea e super bine.
2) o blana pe A1 la intoarcere pana la 160 km/h (de scurta durata ... totusi mi-e mila sa o chinui)... probabil ca ar fi urcat chiar ceva mai sus dar m-am calmat repede... iar asta nu se pune la calculul consumului

3) Zapada buna de ski la Paltinis... cred ca si sapt. viitoare va fi ok ...
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus
Voi va laudati cu consumuri de 5, cand exista masini mai mari, pe motorina, care au un consum asemanator!
Singurul lucru pentru care mi-as cumpara o masina mica este pentru ca e mica si pot sa o arunc pe oriunde!
La ce consumuri dati voi, imi iau diesel, si e aceeasi afacere!
Singurul lucru pentru care mi-as cumpara o masina mica este pentru ca e mica si pot sa o arunc pe oriunde!

La ce consumuri dati voi, imi iau diesel, si e aceeasi afacere!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]
din cate stiu eu si basculantele se pot face pe motorina!
ideea e pentru ce iti iei masina. eu am luat-o pentru ca 90% din an il petrec in bucuresti, in centru, adica.....trafic infernal, locuri putine de parcare, marlani in masini mari care incearca sa se bage in fata-incearca pentru ca spre deosebire de un diesel puturos, c1 fuge de sub tine pe spatii mici de iti ramane capu' pe spate
.... si asta la un consum in continuare rezonabil
.
deci....comparatia nu are nici un rost.
o masina mare (si la romani mai ales diesel) se adreseaza altui gen de consumator, cu familie, bagaje, care are bani de filtru de motorina, care vrea sa tina masina pana ii intra copii la facultate sau macar pana termina liceul
ca sa ma dau in stamba, e ca si cum ai compara un avion de vanatoare (mic si pe spatii reduse) cu un boeing 707 (de croaziera)..
... asa ca....have a nice flight!
ideea e pentru ce iti iei masina. eu am luat-o pentru ca 90% din an il petrec in bucuresti, in centru, adica.....trafic infernal, locuri putine de parcare, marlani in masini mari care incearca sa se bage in fata-incearca pentru ca spre deosebire de un diesel puturos, c1 fuge de sub tine pe spatii mici de iti ramane capu' pe spate

deci....comparatia nu are nici un rost.
o masina mare (si la romani mai ales diesel) se adreseaza altui gen de consumator, cu familie, bagaje, care are bani de filtru de motorina, care vrea sa tina masina pana ii intra copii la facultate sau macar pana termina liceul

ca sa ma dau in stamba, e ca si cum ai compara un avion de vanatoare (mic si pe spatii reduse) cu un boeing 707 (de croaziera)..

Adrian scrie:La ce consumuri dati voi, imi iau diesel, si e aceeasi afacere!
Si costa de 3 ori mai mult si iti rezolvi aceleasi treburi zilnic cu ea (poate chiar mai putine ca pierzi ani de zile zilnic cautind loc de parcare). Uiti de publicul tinta pentru fiecare dintre clasele de masini.
P.S.: te risti la o linie, tu cu un C3 1.4HDI si eu cu un buburuz C1 1.0MPI? Eventual te risti la un city race, eu cu un C1 1.0mpi si tu cu al tau C4? Eh ?

mituc scrie:Adrian scrie:La ce consumuri dati voi, imi iau diesel, si e aceeasi afacere!
Si costa de 3 ori mai mult si iti rezolvi aceleasi treburi zilnic cu ea (poate chiar mai putine ca pierzi ani de zile zilnic cautind loc de parcare). Uiti de publicul tinta pentru fiecare dintre clasele de masini.
P.S.: te risti la o linie, tu cu un C3 1.4HDI si eu cu un buburuz C1 1.0MPI? Eventual te risti la un city race, eu cu un C1 1.0mpi si tu cu al tau C4? Eh ?
hai la o miuta,nu o liniuta......1.9d aspirat contra 1.1 mpi
consum de 8.4
Buna tuturor,
am si eu o buburuza rosie deja de 3 luni si sunt foarte multumita de ea. Azi insa am facut consumul si mi-a iesit 8.4 % in oras.
Mi se pare ff mult, chiar daca in oras inseamna in Cluj-Napoca, unde traficul e ingrozitor.
Spuneti-mi mai are cineva consumuri din astea?
Mihaela.
am si eu o buburuza rosie deja de 3 luni si sunt foarte multumita de ea. Azi insa am facut consumul si mi-a iesit 8.4 % in oras.
Mi se pare ff mult, chiar daca in oras inseamna in Cluj-Napoca, unde traficul e ingrozitor.
Spuneti-mi mai are cineva consumuri din astea?
Mihaela.